KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Haziran 2026 Pazar
°C

Girişimdi adayları sertifikalarını aldı

Bingöl Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile düzenlen uygulamalı girişimcilik kurslarını başarıyla tamamlayan 158 kursiyer, düzenlenen programlama sertifikalarını aldı.

Girişimdi adayları sertifikalarını aldı
28 NİSAN 2017 CUMA 22:57
0
1573
0
AA aa

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen sertifika törenine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, KOSGEB Bingöl İl Müdürü Naci Özdemir, ESOB Başkanı Ali Bayram ve çok sayıda davetli katıldı.

Kursiyerlere sertifikalarını dağıtan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, “Belediyemizin altyapı dışında kültürel ve sanatsal çalışmalara da yatırım yapması takdire şayandır. Bingöl Belediyesinin sosyal belediyecilik alanında yaptığı bu tarz çalışmalar, hem mesleki olarak hem de kişisel gelişim olarak insana dayalı önemli yatırımlardır” ifadelerini kullandı.

Bingöl Belediye Başkanı Barakazi ise “Aslında girişimcilik burada öğrendiklerinizi zorlu piyasa şartlarında da göstermenizdir. Asıl mücadele de orada başlıyor. Ben bunu başaracağınıza inanıyorum” dedi.

Belediyenin açmış olduğu kurslara da değinen Barakazi, “Göreve geldiğimiz günden beri şehrimizi sadece maddi planda imar etmiyoruz. İnsanımızın aynı zamanda kültürel ve sanatsal planda da gelişip kalkınması için büyük bir gayret gösteriyoruz. O yüzden son bir kaç sene içerisinde birbirinden farklı çok sayıda kurs açtık. Bunlar ney, bağlama, keman, takı tasarım, karakalem, su kabağı işlemeciliği, Bingöl'de ilk defa düzenlenen yamaç paraşütü kursu, web tasarım, bakır işlemeciliği, doğalgaz tesisatçılığı, proje eğitimleri, anne üniversitesi, dil alanında ise Zazaca, Osmanlıca, İngilizce ve Arapça YDS kursları düzenledik. Bu kurslarda eğitimlerini tamamlayıp da sertifika alan kursiyerlerden 28 kişi kendi işini kurdu. Bu alanda çalışmalarımız artarak devam edecektir” şeklinde konuştu.

Program, çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın