KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Giderler azalacak, kalite artacak

Bingöl Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği kuruldu. Genel Sekreter Güler: “Yeni sistemle birlikte sınırlı sayıdaki sağlık personelinin tek elden yönetilmesi, kaynakların verimli kullanılması, sağlık giderlerinin azaltılması ve vatandaşa daha kaliteli hizmet verilmesi amaçlanmaktadır” dedi.

Giderler azalacak, kalite artacak
22 KASIM 2012 PERŞEMBE 04:39
0
2277
0
AA aa

Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında 81 ilde oluşturulan Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreterliği, 2 Kasım itibari ile Bingöl'de de kuruldu. Bakanlığa bağlı hastanelerin tek çatı altında yönetilmesini sağlayacak olan sistem nedeni ile atamalar da yapıldı. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Bingöl Devlet Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Genç, Solhan ve Karlıova İlçe hastanelerinin işletilmesi, faaliyetlerinin izlenmesi, değerlendirilmesi ve denetlenmesi gibi işlemleri yürütecek.

Kamu Hastaneleri Birliği Bingöl Genel Sekreteri Muhammed Akif Güler: “Sağlıkta uygulanan dönüşüm projesi kapsamında, Kasım 2011'de çıkarılan kanun hükmünde kararnameyle Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelindeki 842 kamu hastanesini il bazında bölgelere ayırarak birleştirdi. “Sağlıkta Dönüşüm Projesi” kapsamında 81 ilde oluşturulan Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreterliği, Bakanlığa bağlı hastanelerin tek çatı altında yönetilmesini sağlayacak. Birleşmeyle birlikte; sınırlı sayıdaki sağlık personelinin tek elden yönetilmesi, kaynakların verimli kullanılması, sağlık giderlerinin azaltılması ve vatandaşa daha kaliteli hizmet verilmesi amaçlanmaktadır” dedi.

BİNGÖL'DE YENİ YÖNETİM KADROSU

Yeni uygulama kapsamında Bingöl'deki Kamu Hastaneler Birliği yönetim şeması da son şeklini aldı. Kadro şu şekilde oluştu:

Bingöl Kamu Hastaneler Birliği (KHB): Genel Sekreterlik görevine Dr. Muhammed Akif Güler, Mali İşler Başkanlığı görevine Dt. Şakir Kavran, İdari Hizmetler Başkanlığı görevine Nedim Hant atandı.

Bingöl Devlet Hastanesi: Hastane Yöneticiliği görevine Heybet Semur, Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine Op. Dr. Hikmet Zeytun, Başhekim Yardımcılığı görevlerine ise Op. Dr. Aziz Bulut ve Dr. Selahattin Sarıdağ, İdari ve Mali İşler Müdürlüğü görevine Cihat Büdüş, Müdür Yardımcılığı görevine Hayriye Tangüneş, Sağlık Hizmetleri ve Bakım Müdürlüğü görevine Özlem Göztaşı atandı.

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi: Başhekimlik ve Hastane Yöneticiliği görevine Uzm. Dr. Ferhat Korkutata, Baştabip Yardımcılığı görevine Uzm. Dr. Zeki Güzel, İdari ve Mali İşler Müdürlüğü görevine Yalçın Budancamanak, Müdür Yardımcılığı görevine Ayşe Burtaşkıray ile Erdal Akbakay, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü görevine de Berrin Boydaş atandı.

Diğer Hastaneler

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimliği görevine Dt. Mahmut Eliş atandı.

Genç Devlet Hastanesi Başhekimliği ve Hastane Yöneticiliği görevine Dr. Yusuf Alakaş, İdari ve Mali İşler Müdürlüğü görevine de Nurullah Davran getirildi.

Karlıova Devlet Hastanesi Başhekimliği ve Hastane Yöneticiliği görevine Op. Dr. Özgür Türk, İdari ve Mali İşler Müdürlüğü görevine Şaban Aybek, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü görevine de Leman Kasar atandı.

Solhan Devlet Hastanesi Başhekimliği ve Hastane Yöneticiliği görevine Dr. Emine Çavuşoğlu, İdari ve Mali İşler Müdürlüğü görevine İrfan Yakışik, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü görevine de Sevim Kılıç atandı.

Kiğı ve Adaklı ilçelerindeki entegre hastaneler ise Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı hizmetlerini sürdürecekler. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.06.2026
01:03
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl`e Geliyor
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl`de sıcaklık alarmı!
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl`de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl`e 8 Kontenjan Ayrıldı
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın