KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Gezici öğretmen start verdi

Milli eğitim bakanlığı tarafından bingöl'ün pilot il olarak seçildiği 'okul öncesi gezici öğretmen modeli' projesi kapsamında ilk olarak karlıova ve adaklı'da öğrencilere eğitim verildi.

Gezici öğretmen start verdi
30 KASIM 2017 PERŞEMBE 22:35
0
2642
0
AA aa

Millî Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitim almayan kırsal bölgelerdeki çocuklar için hayata geçirdiği ‘Okul Öncesi Gezici Öğretmen Modeli' projesine, Bingöl'de ilk olarak Karlıova ve Yedisu ilçelerinde start verdi.

Okul öğrencisi eğitim alan öğrencilerin birinci sınıfa daha iyi başladığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin; “ Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak, bir grup oluşturacak kadar çocuk olmadığı için sınıf açılmayan kırsal yerleşim yerlerindeki çocukların okul öncesi eğitim almalarını sağlamak amacıyla gezici öğretmen modelini uygulamaya koyduk. 222 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununda da yer verilen gezici öğretmen modeli pek uygulanan bir model değil idi. Ancak Bakanlığımız bu yıl okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak için Pilot İl uygulaması başlattı. Bingöl ilimiz de bu pilot illerimizden biridir. Bu kapsamda Karlıova ve Adaklı ilçelerimizde de bu gezici öğretmen uygulaması yapılacak olup bununla ilgili şube müdürlerimiz ve bu kapsamda görevlendirilen öğretmenlerimiz 3-6 Aralıkta Bakanlığımızca yapılacak olan çalıştayda son hazırlıkları gözden geçireceklerdir” dedi.

HER BÖLGEDE 3 SAAT EĞİTİM

Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edilen araçlardan birini bu proje için hazır hale getirdiklerini belirten Engin; “Bizler Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz'ın  dile getirdiği gezici öğretmen modelini uygulamaya koyduk. Bir ilk olan bu uygulamada Valimiz Sayın Ali Mantı'nın çok büyük destek ve katkılarını gördük, Milli Eğitim Müdürlüğümüze tahsis edilen araçlarımızdan birini gezici öğretmen modeli için tahsis ettik. Esnek programlama anlayışına göre bir yerleşim yerinde 3 saat ders işleyen öğretmenimiz araçla başka bir yerleşim yerine geçerek, 3 saat daha ders işleyip o günkü çalışma süresini doldurmaktadır. Bu şekilde bir öğretmen dört yerleşim yerine dönüşümlü olarak gitmektedir. İlimiz Merkeze bağlı Kartal Köyü, Balıklıçay Köyü, Balıklıçay Ünlüce Mezrası, Sudüğünü ve Hanoçayır mezralarında uygulamaya çalıştığımız model ile toplam 16 çocuğumuza ulaşmaya çalışarak, çok güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Bu modeli uygularken karşılaşacağımız eksiklikleri Bakanlığımıza da rapor edeceğiz” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.06.2026
13:55
Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi`nde Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi'nde Yaz Kursları Başlıyor
Eğitimden sanata, spordan kişisel gelişime kadar birçok alanda ücretsiz kursların düzenleneceği Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi'nde başvurular başladı. Kayıtlar 3 Temmuz'a kadar devam edecek.
26.06.2026
13:19
Bingöl`de 56 Bin 386 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de 56 Bin 386 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle Bingöl'de 56 bin 386 öğrenci karne aldı. Çapakçur İlkokulu'nda düzenlenen törende protokol üyeleri öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
26.06.2026
13:13
Bingöl Dahil 10 İlde Suç Örgütü Operasyonu
Bingöl Dahil 10 İlde Suç Örgütü Operasyonu
'Karacellatlar' adlı silahlı suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli operasyonda, Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 10 ilde düzenlenen baskınlarda 34 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında toplam 87 gözaltı kararı bulunuyor.
25.06.2026
21:22
Bingöl`de trafiğe tek yön ayarı!
Bingöl'de trafiğe tek yön ayarı!
İl Trafik Komisyonu kararıyla dört noktada tek yön uygulamasına geçildi. Kalium AVM çevresinde ise trafik akışı, duraklar ve park düzeni yeniden planlandı.
25.06.2026
21:20
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 4'ü tutuklanırken, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
25.06.2026
21:20
Bingöl`de Orman Yangını Paniği
Bingöl'de Orman Yangını Paniği
Bingöl merkeze bağlı Gökçeli köyünde çıkan orman yangını, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın