KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Genç'teki orman yangınlarını meclis 'e taşıdı

DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, aralarında Genç ilçesininde bulunduğu bazı bölgelerde yaşanan orman yangınlarını Meclis 'e taşıdı.

Genç`teki orman yangınlarını meclis `e taşıdı
25 AĞUSTOS 2008 PAZARTESİ 19:04
0
2919
0
AA aa
Haber;Ahmet SAYILIR

DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan orman yangınlarıyla ilgili Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması için yazılı soru önergesi sundu.






Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi 'nde son bir aydır birçok yerde peş peşe orman yangınları çıktığını belirten Tuğluk , 'Temmuz ayı içerisinde yine Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde ve özellikle son 15 gündür Bingöl 'ün Genç, Tunceli 'nin Nazımiye ve Mazgirt , Hakkari'nin Şemdinli, Siirt 'in Eruh, Mardin 'in Savur ve Nusaybin , Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçelerinin ormanlık alanlarında yangın çıkmıştır. Günlerce süren ve binlerce hektarlık ormanlık alanın yok olduğu yangınlara kimi zaman top atışlarının, kimi zaman operasyonda kullanılan askeri malzemelerin, yerel halk ve yöneticilerin iddiasına göre yine operasyon amaçlı yakıldığı belirtilmektedir' diyen Tuğluk, Eroğlu ve Atalay 'a şu soruları yöneltti:
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemizde özellikle son 1 aydır birçok yerde peş peşe orman yangınlarının çıktığı belirtiliyor. Yine geçtiğimiz hafta İHD Diyarbakır Şubesi 'nin açıkladığı 2008 yılının ilk 6 ayına ait Doğu ve Güneydoğu Bölgesel İnsan Hakları Raporu 'nda, sadece haziran ayında 22 alanda orman yangını meydana geldiği belirtiliyor. İlgili tarih ve iddiayla ilgili bakanlığınızın bir araştırması ve tespiti olmuş mudur? Bunun rakamsal sonuçları var mıdır? Nerede, ne kadar orman yanmıştır?
Söz konusu yerlerde yanan ormanlık alan kaç hektardır? İddialar araştırılmış mıdır? Orman yangınlarının sebebi nedir?
Yukarıda ismi geçen yerlerde çıkan yangınların günlerce sürdüğü belirtilmektedir. Örneğin Nusaybin 'de 7 gün, Lice ve Hani'de 3 gün, Şemdinli ve Tunceli 'de de en az iki gün sürdüğü yerel kaynaklar tarafından bildirilmektedir. Yangınlara neden geç müdahale edilmektedir? Askeri yetkililer tarafından iddia edildiği gibi bir engelleme söz konusu mudur?
Şu anda söz konusu bölgelerde devam eden orman yangını var mıdır?
Söz konusu yangınların operasyonlar ve güvenlik amaçlı çıktığı iddiası doğru mudur? Yangınların söndürülmesi hususunda yerel halkın ve ilgili görevlilerin Diyarbakır, Tunceli , Hakkari ve Mardin 'de askeri yetkililerce engellendiği iddiaları araştırılmış mıdır?
Bundan sonra benzer sebeplerle olası orman yangınlarının önlenmesi için bakanlığınızın bir tedbiri söz konusu mudur?


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
10.07.2026
23:10
HÜDA PAR`dan Genç`e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR'dan Genç'e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, sosyal yardım, yaşlı ve engelli aylıklarının Halkbank üzerinden ödenmeye başlanmasının ardından Genç ilçesinde yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek, ilçeye Halkbank şubesi açılması çağrısında bulundu.
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
09.07.2026
18:42
Yeşilay Bingöl`den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl'den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi iş birliğiyle 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 3 günlük yaz okulunda; spor, kültür, sanat ve eğitim etkinlikleriyle çocukların hem kişisel gelişimleri desteklendi hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları hedeflendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın