KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2024 Çarşamba
°C

Genç'e Millet Bahçesi yapılacak

Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik'in girişimleri sonucu, 81 ilde yapılması planlanan Millet Bahçelerinden birinin de Genç ilçe girişinde yapılacağı öğrenildi.

Genç`e Millet Bahçesi yapılacak
22 EYLÜL 2019 PAZAR 18:16
3
4038
9
AA aa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz yıl seçim vaadi olarak duyurduğu 81 ilin her birine en az bir Millet Bahçesi yapılması projesi kapsamında Bingöl Belediyesi ve Genç Belediyesi tarafından Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'na iki adet proje sunuldu.

Genç İlçe girişinde bulunan 36 Bin metrekarelik alanda Millet Bahçesi projesinin uygunluk kriterlerini sağlamasının yanı sıra Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik'in Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde yürüttüğü yoğun girişimler sonucu Millet Bahçesi'nin Genç ilçesinde yapılması kararlaştırıldı. Millet Bahçesi ile ilgili yapım süreçlerinin TOKİ tarafından yürütüleceği öğrenildi.

Başkan Dirik: “Millet Bahçesi Genç'e hayırlı olsun”

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, Millet Bahçesi'nin şimdiden Genç'e hayırlı olması temennisinde bulunduğunu söyledi. Yapılacak Millet Bahçesi sayesinde Genç'in önemli bir sosyal ve yeşil alan donatısına kavuşacağını ifade eden Başkan Dirik şunları söyledi; “Seçim döneminde Sayın Cumhurbaşkanımızın 81 ilde Millet Bahçeleri yapılması projesi vardı. Seçimin ardından zaten ilçemizin de büyük ihtiyaç duyduğu sosyal donatı ve yeşil alan içerikli park projelerimize bizlerde bu doğrultuda yoğunlaştık. Alanında uzman ekiplerimize hazırlattığımız Millet Bahçesi projesini Genç ilçemiz adına Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'na sunduk. Bingöl'ünde bu minvalde bir projesi vardı. Projemizin son derece titiz bir şekilde hazırlanışı ve uygunluk kriterlerini de taşımasının yanı sıra Bingöl Milletvekillerimiz Sayın Cevdet Yılmaz ve Feyzi Berdibek'in de destekleri sayesinde projemiz kabul gördü. TOKİ tarafından kısa sürede iş ve işlemler gerçekleştirilecek. Park projemizin önümüzdeki yıl yapımına başlanıp tamamlanması planlanıyor.”

“Genç ve Bingöl'e hitap edecek bir alan olacak”

Millet Bahçesi'nin tamamlanması halinde içeriğindeki onlarca donatılar sayesinde adeta bir cazibe alanı olacağını ifade eden Başkan Dirik: “Genç ilçe girişimiz Murat Nehri yanında bulunan 36 Bin 219 metrekarelik alanda yapılacak millet bahçesinde yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları, spor alanları, amfi, oyun alanları, otopark alanları, bitkisel peyzaj alanları ve millet kıraathaneleri bulunacak.  Vatandaşlarımız burada dinlendirici bir ortama kavuşacağı gibi millet kıraathanesi sayesinde özellikle gençlerimizin verimli vakit geçirebilecekleri, ders çalışıp kitap okuyabileceği, internetten ve ikramlardan ücretsiz yararlanabilecekleri, fikir alışverişinde bulunarak sosyalleşebilecekleri ortam sağlanacak. Bu parkımız Genç ilçemiz kadar Bingöl'e de hitap eden bir cazibe alanı olarak hizmet verecek. Parkımızın ilçemize kazandırılması noktasında başta projelerin sahibi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a,  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz'a Bingöl Milletvekili Sayın Feyzi Berdibek'e ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerine ilçe halkım adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50444)
24 Eylül 2019 Salı 11:32
park demek rant demek der belediyeciler birde peyzajcı oğlun varsa neden olmasın...Genç için faydalı bir hizmet olacak mı onada Genç halkı karar verecek haydi başkan
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50380)
23 Eylül 2019 Pazartesi 13:18
Genç ilçesine şuan en gerekli hizmet doğalgaz. belediyeye millet bahçesi neden yapılmıyor diye bir talep geldi mi. farzları bırakmış nafile işlerle uğraşılıyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50499)
25 Eylül 2019 Çarşamba 06:28
@Misafir Kullanıcı Doğalgaz konusunda müsterih olun, onada sıra gelecek.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50379)
23 Eylül 2019 Pazartesi 12:56
her seyimiz tamamdi bir millet bahcemiz eksikti ..ohh ne guzel artik doyasiya kek yiyip hep birlikte bahcede yuvarlanacagiz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50616)
26 Eylül 2019 Perşembe 12:33
@Misafir Kullanıcı ben kek yiyen tayfasindan degilim yarasi olan gocunur
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50498)
25 Eylül 2019 Çarşamba 06:28
@Misafir Kullanıcı İlk keki yiyen, ilk giden siz olursunuz...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50360)
23 Eylül 2019 Pazartesi 09:13
bireysel çabalarından dolayı zeki başkanı kutluyorum daha güzel şeyler yapacağınada inanıyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50318)
22 Eylül 2019 Pazar 18:34
Olursa bir bahcesi gencin hayvanat bahcesi olsun.birazda hayvan merkezli olsun hizmet
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50374)
23 Eylül 2019 Pazartesi 12:16
@Misafir Kullanıcı siz gelin söz o hizmeti mutlaka yaparız
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
24.04.2024
17:15
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verildi.
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın