KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Haziran 2026 Pazar
°C

Genç ovasına can suyu

Genç ovasına hayat verecek olan sulama projesi, ihaleye çıkıyor. 17 Mayıs 2017 günü DSİ Elazığ Bölge Müdürlüğü’nde yapılacak ihalede işin süresi, 500 gün olarak belirtildi.

Genç ovasına can suyu
25 NİSAN 2017 SALI 22:25
0
1937
0
AA aa

Yıllardır dile getirilen ancak her defasında askıya alınan ve yapım planlamasından sonra birçok kez revize edilen Genç Sulama (Vahkin) Projesi'nde beklenen somut adımlar atılmaya başlandı.

Geçtiğimiz hafta müjdesi verilen proje, ihale ilanına da çıktı. İlana göre ihale, 17 Mayıs 2017 günü saat 10.00'da DSİ 9. Bölge Müdürlüğü (Konferans Salonu) Üniversite Mah. Zübeyde Hanım Caddesi No: 140 ELAZIĞ adresinde 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19'uncu maddesine göre açık ihale usulü ile gerçekleştirilecek.

Niteliği ve türü “945 ha Borulu, Basınçlı Sulama Şebekesi Yapılması” olarak tanımlanan işe, sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacağı ve 500 iş günü içerisinde tamamlanacağı belirtildi.

Proje sayesinde, Genç ovasında 100 Bin dönümlük ekilebilir arazi can suyuna kavuşmuş olacak. AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, projeye ilişkin; “Bunu cazibeli su olarak akıtacağız. Tamamı son teknoloji, kapalı sistemle akıtılacak. Güzergâh boyunca bütün drenajları ile kapalı servis hatlarla direk tarlalara verilecek ve suyumuzda parasız olacak. Çünkü şimdiye kadar Türkiye'de uygulanan paralı sistemler, vatandaşı pek de memnun etmemiş. Ama Allah'a şükür ki, projemiz hem son teknoloji kapalı sistemle gelecek, hem de vatandaşımız bu suyu parasız kullanacak. Bu sulama suyunun ilçemize bir faydası daha olacak. Malumunuz çoğunlukla içme suyunu bağ-bahçelerimizde kullanıyoruz. Bu proje sayesinde içme suyunun sulamada kullanılmasının önüne geçilerek önemli bir tasarruf da sağlanmış olacak” değerlendirmesinde bulunmuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın