KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ağustos 2026 Cuma
°C

Genç ilçesi mobese'ye kavuşuyor

Genç’in en büyük sorunlarından biri olan MOBESE sorunu için ilk defa somut bir adım atıldı. 2012 yılı içerisinde yapımı planlanan MOBESE sistemi için düşünülen 850 bin TL’lik proje bedelinin 200 bin TL’si hesaba aktarılmak üzere ayrıldı.

Genç ilçesi mobese`ye kavuşuyor
18 ARALIK 2011 PAZAR 19:42
0
2931
0
AA aa

Genç'in özlemle beklediği MOBESE sistemi için ilk adım atıldı. Özellikle artan hırsızlık olaylarına çözüm niteliği taşıyan MOBESE sisteminin Taslak Projesi hazırlandı ve ödeneği bile ayrıldı. 850 bin TL proje bedeli olan MOBESE sistemi için ilk olarak 200 bin TL ödenek ayrıldı.

Bingöl'ün Genç ilçesinde bir süre önce başlatılan MOBESE kamera kurma çalışmalarının ihale aşamasına geldiği ve 2012 yılı başlarında sistemin kurulacağı belirtildi.

Genç Kaymakamlığı resmi internet sitesinden yapılan açıklamada “İlçemizde kurulması planlanan MOBESE sisteminin 800 – 850 bin TL'lik bir ödenekle kurulması projelendirilmiştir. Kasım ayı içerisinde Emniyet Genel Müdürlüğü hesabına 200 bin TL'nin gönderdiği, Bingöl Emniyet Müdürlüğü bahse konu parayı ihaleyi gerçekleştirecek olan İl Özel İdare Müdürlüğüne aktardığı, 600 TL'nin onaydan sonra çıkmasına müteakip şartname ve ihale aşamasına geçileceği 2012'nin ilk yarısında MOBESE sisteminin ilçemizde kurularak aktif hale getirileceği öngörülmektedir” ifadelerine yer verildi.

Genç ilçe merkezinde 14 ayrı noktada kurulması planlanan 25 kamera ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşılıyor. Kaymakamlık tarafından kurulacak olan MOBESE kamera sistemi ile güvenliğin sağlanması ve hırsızlık vakalarının önlenmesinin hedeflendiği belirtildi. İlçe Kaymakamlığı girişimleri ile başlatılan çalışmalarda İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yer tespiti yapıldığı ve çalışma için Bingöl Valiliği emriyle İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından bütçe ayrıldığı belirtildi. İlçe merkezine kurulacak olan kamera sistemi ile gelişmelerin canlı olarak takip edilebileceği ve olası olumsuz durumlara anında müdahale edecek.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın