KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Genç çiftçilere hibe desteği

Bingöl İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Genç Çiftçi projesi kapsamında 30 Bin TL'lik hibe desteği başvurularının 2-30 Nisan arasında yapılacağını bildirdi.

Genç çiftçilere hibe desteği
29 MART 2018 PERŞEMBE 23:42
0
2680
0
AA aa

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında, Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bingöl İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, konu ile alakalı yaptığı açıklamada; “ Başvurular, Bakanlık tarafından hazırlanan web tabanlı yazılım (gencciftci.tarim.gov.tr) programından yapılır. Başvuru dokümanları yazılım programından çıktı olarak alınıp 02 Nisan - 30 Nisan 2018 tarihleri arasında İl ve İlçe Müdürlüklerimize kesin başvuruları yapılacaktır. 30 bin TL karşılıksız hibe şeklinde uygulanacak” denildi.

Tebliğ kapsamında başvuru yapacak genç çiftçilerde aranan şartlar ise;

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

-Tebliğin yayımlandığı tarih itibari ile 18 yaşını doldurmuş, 41 yaşından gün almamış olmak. (25 Mart 1978 – 24 Mart 2000 tarihleri arasında doğanlar, bu tarihlerde dahil)

-Okur-yazar olmak.

-Başvuru tarihi itibari ile 31.5.2016 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Kanunu'na göre 4/b (Tarım Bağ-Kur) kapsamında sigortalı sayılanlar ve 4/a (Tarım SSK-Ek5) maddesi ile isteğe bağlı sigortalılık hükümleri kapsamında tarım veya orman işlerinde hizmet akdiyle süreksiz olarak çalışanlar ve Türkiye İş Kurumu tarafından düzenlenen Toplum Yararına Çalışma Programlarından yararlananlar hariç, ücretli çalışan olmamak.

-Başvuru tarihi itibari ile örgün eğitime devam ediyor olmamak.

-Başvuru tarihi itibari ile askerlik görevi ve cezai hükümlülüğü devam eden veya denetimli serbestliği olan kişi olmamak.

-Başvuru tarihi itibari ile Katma Değer Vergisi (KDV), gerçek ve basit usulde vergi mükellefi olmamak.

-Hayvansal üretime yönelik, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği konulu proje başvuruları için Tebliğin yayımlandığı tarih itibari ile 15 Adet Büyükbaş veya 50 Adet Küçükbaş'tan fazla hayvan sahibi olmamak.

-Arı yetiştiriciliği ve bal üretimi konulu proje başvuruları için Tebliğin yayımlandığı tarih itibari ile 50 adetten fazla arılı kovan sahibi olmamak.

-Arı sütü, ana arı, polen vb. arı ürünleri üretimi, konulu proje başvuruları için Tebliğin yayımlandığı tarih itibari ile en az 50 adet arılı kovan sahibi ve TAB'a üye olmak.

-2016 ve 2017 yıllarında hibeden faydalanmış, hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazandığı halde sözleşmeyi imzalamamış, hibe sözleşmesi iptal edilmiş olmamak.

-Aynı proje konusunda Bakanlığın diğer hibe programlarından yararlanmış olmamak.

-Bu maddenin (ç), (f), (g), (ğ), (ı) ve (i) bendi hükümlerine tabi kişilerin eşi olmamak.

Öte yandan başvurusu yapılan projelerin kurulacak il proje değerlendirme birimi tarafından değerlendirileceği belirtilirken, hibe ödemelerinin projeler tamamlandıktan sonra yapılacağı kaydedildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın