KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Ocak 2026 Perşembe
°C

Gece avcılığı denetlensin!

HDP Solhan ilçe yöneticilerinden Behçet Akçabey, yaban hayvanların nesli tükenmeden gece avlananların denetilmesini istedi.

Gece avcılığı denetlensin!
17 EYLÜL 2019 SALI 19:11
5
4074
0
AA aa

HDP Solhan ilçe yöneticilerinden Behçet Akçabey, yaban hayvanların nesli tükenmeden gece avlananların denetilmesini istedi.

Gece avlanmanın hayvan neslini tehlike altına aldığına dikkat çeken HDP Solhan İlçe yöneticilerinden Behçet Akçabey, “Son zamanlarda 3-4 farklı ekip projektörle gece ava çıkıyor. Bunların denetlenmesini istiyoruz. Denetim olduğu durumda birileri yakalanırsa artık bu şekil avlanmaya kimse yanaşmaz. Bu böyle devam ederse iki yıl sonra memlekette tavşan ile karşılanmaz. Bu köylerde bulunan köy korucuları yardımıyla yapıla bilir. Köylerdeki korucu başları bunları yakalaya bilir. Projektörle avlanma devam ederse ne tavşan kalır, ne tilki kalır, ne de keklik kalır. Bu bir katliamdır. Yoldan geçen bir tavşana projektör tutarsan tavşan olduğu yerde kalır kaçamaz avcı da hemen avlıyor, onun kaçma şansı yok. Biz bu açıdan partimiz olarak bunu duyurmak istiyoruz. Biz zaman zaman denk geldiğimizde bunu avcılara söylüyoruz. Zaten bu avlananlardan 4-5 kişi hariç kalanlar hepsi korsan avcılardır. Solhan'da dernek olsaydı bu durumlar yaşanmazdı. Geçtiğimiz günlerde gece köye giderken yolda 3-4 tavşanla karşılaştık ama 1 ay sonra giderseniz onlardan hiç biriyle karşılaşmazsınız. Eğer bu engellenirse kaç yıla kalmaz tavşanlar çarşı merkezine kadar gelebilirler. Kimse karışmazsa hem hayvan korkmaz hem de sayıları çoğalır.” ifadeleri kullanarak gece ışıkla yapılan avcılığın önüne geçirmesi hususunda yetkililere çağrıda bulundu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.12.2025
15:53
Uzunyayla`ya Üç Dalda Ödül
Uzunyayla'ya Üç Dalda Ödül
Bingöl merkezli üretim gücüyle Türkiye ve Avrupa pazarında adından söz ettiren Uzunyayla Tuğla, 'Bingöl'ün Değerleri Ödül Töreni'nde ihracat, yeşil dönüşüm ve vefa kategorilerinde üç ayrı ödüle layık görüldü.
31.12.2025
15:25
Bingöl Şehir Stadyumu Yenileniyor
Bingöl Şehir Stadyumu Yenileniyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Şehir Stadyumu'nun yenilenmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından çalışma başlatıldığını, proje tamamlandığında kamuoyuna açıklanacağını duyurdu.
31.12.2025
14:55
Bingöl–Diyarbakır Karayolu Tır Trafiğine Kapatıldı
Bingöl–Diyarbakır Karayolu Tır Trafiğine Kapatıldı
Bingöl'de etkisini artıran yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Bingöl–Diyarbakır karayolunun belirli kesimleri ile Genç–Yenisu il yolu araç trafiğine kapatıldı.
31.12.2025
14:17
Firince-İskender Demircioğlu MTAL Açıldı
Firince-İskender Demircioğlu MTAL Açıldı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katılımıyla açılan Firince-İskender Demircioğlu Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bingöl'de mesleki eğitime yeni bir güç kazandırdı.
31.12.2025
13:55
Bingöl`ün Değerleri Ödüllerle Buluştu
Bingöl'ün Değerleri Ödüllerle Buluştu
Bingöl'ün ekonomik ve sosyal hafızasına yön veren isimler, Bingöl TSO tarafından düzenlenen 'Bingöl'ün Değerleri' ödül töreninde onurlandırıldı.
31.12.2025
13:13
Karlıova buz tuttu: Yetişkinler cefasını, çocuklar ise  sefasını sürdü
Karlıova buz tuttu: Yetişkinler cefasını, çocuklar ise sefasını sürdü
Adını karlı ovadan alan ve kışın büyük bir kısmını kar altında geçiren Bingöl'ün Karlıova İlçesi, eksi 22 dereceleri gördü. İlçe buz tutarken yetişkinler cefasını çekti, çocuklar ise ara sokaklarda kayarak sefasını sürdü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın