KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Haziran 2026 Cuma
°C

Gece avcılığı denetlensin!

HDP Solhan ilçe yöneticilerinden Behçet Akçabey, yaban hayvanların nesli tükenmeden gece avlananların denetilmesini istedi.

Gece avcılığı denetlensin!
17 EYLÜL 2019 SALI 19:11
5
4482
0
AA aa

HDP Solhan ilçe yöneticilerinden Behçet Akçabey, yaban hayvanların nesli tükenmeden gece avlananların denetilmesini istedi.

Gece avlanmanın hayvan neslini tehlike altına aldığına dikkat çeken HDP Solhan İlçe yöneticilerinden Behçet Akçabey, “Son zamanlarda 3-4 farklı ekip projektörle gece ava çıkıyor. Bunların denetlenmesini istiyoruz. Denetim olduğu durumda birileri yakalanırsa artık bu şekil avlanmaya kimse yanaşmaz. Bu böyle devam ederse iki yıl sonra memlekette tavşan ile karşılanmaz. Bu köylerde bulunan köy korucuları yardımıyla yapıla bilir. Köylerdeki korucu başları bunları yakalaya bilir. Projektörle avlanma devam ederse ne tavşan kalır, ne tilki kalır, ne de keklik kalır. Bu bir katliamdır. Yoldan geçen bir tavşana projektör tutarsan tavşan olduğu yerde kalır kaçamaz avcı da hemen avlıyor, onun kaçma şansı yok. Biz bu açıdan partimiz olarak bunu duyurmak istiyoruz. Biz zaman zaman denk geldiğimizde bunu avcılara söylüyoruz. Zaten bu avlananlardan 4-5 kişi hariç kalanlar hepsi korsan avcılardır. Solhan'da dernek olsaydı bu durumlar yaşanmazdı. Geçtiğimiz günlerde gece köye giderken yolda 3-4 tavşanla karşılaştık ama 1 ay sonra giderseniz onlardan hiç biriyle karşılaşmazsınız. Eğer bu engellenirse kaç yıla kalmaz tavşanlar çarşı merkezine kadar gelebilirler. Kimse karışmazsa hem hayvan korkmaz hem de sayıları çoğalır.” ifadeleri kullanarak gece ışıkla yapılan avcılığın önüne geçirmesi hususunda yetkililere çağrıda bulundu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.06.2026
11:05
Altında düşüş sürdü! Bingöl`de gram altın ne kadar?
Altında düşüş sürdü! Bingöl'de gram altın ne kadar?
Doların güçlenmesi ve jeopolitik belirsizlikler, altın ve gümüş fiyatlarını olumsuz etkilerken ons altın 4 bin 135 dolar seviyesine kadar geriledi. Bingöl'de gram altın ne kadar? İşte yanıtı.
19.06.2026
10:46
Bingöl`de Menengiç Ağaçları Ekonomiye Kazandırılıyor
Bingöl'de Menengiç Ağaçları Ekonomiye Kazandırılıyor
Bingöl'de doğal olarak yetişen menengiç ağaçları, yürütülen aşılama çalışmalarıyla fıstık üretimine kazandırılıyor. Genç ilçesine bağlı Ericek Köyü'nde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Vali Cahit Çelik, yetkililerden bilgi aldı.
19.06.2026
10:23
Bingöl`de Tır ile Otomobil Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl'de Tır ile Otomobil Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde tır ile otomobilin kafa kafaya çarpıştığı trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.
19.06.2026
10:13
Bingöl`de başıboş hayvan kazası! Eşek telef oldu
Bingöl'de başıboş hayvan kazası! Eşek telef oldu
Bingöl-Muş karayolunda aniden yola çıkan eşeğe otomobil çarptı. Kazada eşek telef olurken, araçta maddi hasar meydana geldi.
19.06.2026
09:57
Bingöl Dahil 8 İlde Operasyon: 34 Mağara ve Sığınak İmha Edildi
Bingöl Dahil 8 İlde Operasyon: 34 Mağara ve Sığınak İmha Edildi
Jandarma ekiplerince Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 8 ilde gerçekleştirilen arama ve tarama faaliyetlerinde 34 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi. Operasyonlarda çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildi.
18.06.2026
14:28
HÜDA PAR`dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR'dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Adaklı ziyaretinde ilçe merkezi ve köylerdeki sorunları gündeme taşıdı. Bingöl-Adaklı yolunun yıllardır çözüm beklediğini belirten Emiroğlu, yetkililere çağrıda bulunarak, 'Bu yol binlerce vatandaşın kullandığı hayati bir güzergâh. Yaşanan mağduriyet artık sona ermelidir' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın