KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Temmuz 2026 Cuma
°C

Gece avcılığı denetlensin!

HDP Solhan ilçe yöneticilerinden Behçet Akçabey, yaban hayvanların nesli tükenmeden gece avlananların denetilmesini istedi.

Gece avcılığı denetlensin!
17 EYLÜL 2019 SALI 19:11
5
4589
0
AA aa

HDP Solhan ilçe yöneticilerinden Behçet Akçabey, yaban hayvanların nesli tükenmeden gece avlananların denetilmesini istedi.

Gece avlanmanın hayvan neslini tehlike altına aldığına dikkat çeken HDP Solhan İlçe yöneticilerinden Behçet Akçabey, “Son zamanlarda 3-4 farklı ekip projektörle gece ava çıkıyor. Bunların denetlenmesini istiyoruz. Denetim olduğu durumda birileri yakalanırsa artık bu şekil avlanmaya kimse yanaşmaz. Bu böyle devam ederse iki yıl sonra memlekette tavşan ile karşılanmaz. Bu köylerde bulunan köy korucuları yardımıyla yapıla bilir. Köylerdeki korucu başları bunları yakalaya bilir. Projektörle avlanma devam ederse ne tavşan kalır, ne tilki kalır, ne de keklik kalır. Bu bir katliamdır. Yoldan geçen bir tavşana projektör tutarsan tavşan olduğu yerde kalır kaçamaz avcı da hemen avlıyor, onun kaçma şansı yok. Biz bu açıdan partimiz olarak bunu duyurmak istiyoruz. Biz zaman zaman denk geldiğimizde bunu avcılara söylüyoruz. Zaten bu avlananlardan 4-5 kişi hariç kalanlar hepsi korsan avcılardır. Solhan'da dernek olsaydı bu durumlar yaşanmazdı. Geçtiğimiz günlerde gece köye giderken yolda 3-4 tavşanla karşılaştık ama 1 ay sonra giderseniz onlardan hiç biriyle karşılaşmazsınız. Eğer bu engellenirse kaç yıla kalmaz tavşanlar çarşı merkezine kadar gelebilirler. Kimse karışmazsa hem hayvan korkmaz hem de sayıları çoğalır.” ifadeleri kullanarak gece ışıkla yapılan avcılığın önüne geçirmesi hususunda yetkililere çağrıda bulundu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.07.2026
19:39
234 Paket Çalıntı Sigarayla Yakalandı, Tutuklandı
234 Paket Çalıntı Sigarayla Yakalandı, Tutuklandı
Bingöl'de bir iş yerinden çalınan 234 paket sigarayla yakalanan şüpheli, polis ekiplerinin çalışması sonucu gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
30.07.2026
19:26
Gündoğdu Kavşağı`nda Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Gündoğdu Kavşağı'nda Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl merkez Gündoğdu Kavşağı'nda minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
30.07.2026
19:08
3. Kısım Sanayi Sitesi`nde Hedef Ulaşım Sorununu Bitirmek
3. Kısım Sanayi Sitesi'nde Hedef Ulaşım Sorununu Bitirmek
501 iş yerinden oluşan ve bunlardan 200'ünün faaliyete başladığı 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde, geçen yıl 3 bin 600 metrelik sıcak asfalt tamamlanırken, bu yıl kalan 11 kilometrelik yol ağının bitirilmesi hedefleniyor.
30.07.2026
12:06
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
Solhan'da Yakup Koçak'a ait 25 arı kovanının kundaklandığı iddiası üzerine başlatılan inceleme sürerken, Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği mağdur üretici için dayanışma kampanyası başlattı. Birlik Başkanı Mehmet Ali Aba, tüm arıcılara 'Bir kovan da sen ver' çağrısında bulundu.
30.07.2026
10:44
Motorine Dev Zam Kapıda!
Motorine Dev Zam Kapıda!
Akaryakıt sektöründen gelen son bilgilere göre motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren 5 TL'ye varan zam bekleniyor. Zam gereksiniminin ÖTV'den karşılanmaması halinde Bingöl'de motorinin litre fiyatı 85 TL'ye ulaşacak.
29.07.2026
20:48
Baraç`tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
Baraç'tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 'Hak sahipleri yeni mali yüklerle karşı karşıya, Bingöl milletvekilleri neden sessiz?'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın