KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2024 Cuma
°C

Gazze'de engelleri kaldır

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH)'nin Gazze'deki mazlumların yarasını sarmak için başlattığı tekerlekli sandalye kampanyası devam ediyor.

Gazze`de engelleri kaldır
14 OCAK 2019 PAZARTESİ 21:59
0
1605
0
AA aa

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili, Filistin'deki drama duyarsız kalınmaması gerektiğin kaydetti

Ambargo ve abluka altındaki Gazze'nin uzun zamandır dünyanın en büyük açık hava hapishanesi konumunda olduğunu anımsatan Gili, 4 binden fazla acil ameliyat bekleyen hastanın olduğunu belirterek, “Serbest dolaşım hakkından mahrum bırakılmış yaklaşık 2 milyon Filistinli, etrafı yüksek duvarlarla çevrili şehirde hayat mücadelesi veriyor. İşgalci İsrail'in çeşitli zamanlarda gerçekleştirdiği saldırılarla şartların daha da zorlaştığı şehirde hastane, gıda, ilaç, barınma, eğitim, elektrik gibi ihtiyaçlar güçlükle karşılanıyor. İHH'nın Gazze çalışmaları, 2009 yılında kurulan Gazze Ofisi vasıtasıyla yürütülüyor. Gazze halkının sıkıntılarının giderilmesi adına çeşitli projeler üreten Gazze Ofisi, acil ve sağlık yardımları yanı sıra ofise ait 3 eğitim merkezi ile 2 bini aşkın Filistinlinin düzenli olarak eğitim almasına, meslek öğrenmesine olanak sağlıyor. İsrail ablukası sebebiyle Gazze'de hayatın çeşitli alanlarında tam bir çöküş yaşanıyor. Nüfus yoğunluğu açısından neredeyse dünyanın en kalabalık bölgesi olan Gazze'nin 1948'de 60 bin olan nüfusu 2003'te 500 bine, bugün ise yaklaşık 2 milyona ulaştı. İsrail işgali sebebiyle yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalarak Gazze'ye sığınan Filistinlilerin oluşturduğu bu nüfus yoğunluğu, Gazze'deki insani krizi derinleştiren en büyük neden. Gazze'ye elektrik verilemiyor, hastaneler düzgün çalışamıyor. Sanayi işlemiyor. Şu anda 4 binden fazla acil ameliyat bekleyen hasta var. İlaç yok, tıbbı malzeme yok, gıda yok. 12 yıldır insanlar işgalci İsrail devleti baskısı ve saldırıları altında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Gazze adeta açık bir cezaevi. İnsanlar sessizce katledilmeye devam ediyor. Dünya sessiz… İsrail saldırıları sonucu insanlar, ya hayatlarını kaybediyor ya da sakat kalıyorlar” diye konuştu.

Gazze'de Engelleri Kaldır' kampanyası hakkında bilgiler veren Gili, hayırseverlere şu çağrıda bulundu: “İsrail saldırıları sonucu engelli olan kardeşlerimizin büyük bir kısmı maddi yetersizliklerden dolayı engelli sandalyesine sahip olamadığı için evlerinden dışarı çıkamıyor. İsrail saldırıları sonucunda tekerlekli sandalyeye mahkum kalan insanlar ve Gazze'deki tüm mağdurlar için engelleri birlikte kaldıralım. Sizde bir tekerlekli sandalye bağışlayarak Gazze'deki kardeşlerimizin hayata tutunmasını sağlayabilirsiniz. Gazze'de saldırlar sonucu sakat kalan ve diğer tüm engelli kardeşlerimiz için gerçekleştirilen tekerlekli sandalye dağıtım kampanyamıza destek olabilirsiniz. 1500 TL karşılığında bir ihtiyaç sahibinin tekerlekli sandalye ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Ayrıca 3072'ye “SANDALYE” yazıp kısa mesaj gönderen vatandaşlarımız 5 TL bağışta bulunabilirler. Filistin'li kardeşlerimize yardım yapmak için hayırseverlere çağrımız, gelin bu kardeşlerimize yardımcı olalım, onları bu zor ve zahmetli gününde yalnız bırakmayarak desteklerimizi sunalım.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.10.2024
02:12
12Bingölspor taraftar rekoruyla ligi inletip 3 puanı almak istiyor
12Bingölspor taraftar rekoruyla ligi inletip 3 puanı almak istiyor
BAL Liginin ilk iç saha maçında pazar günü Hakkâri Zapspor'u ağırlayacak olan 12 Bingölspor, taraftarlarıyla aylar sonra buluşacağı mücadelede tribün rekoru kırmayı ve maçtan galip ayrılıp 3 puanı taraftarına armağan etmek istiyor. Kulüp Başkanı Engin Özturan; 'Yaktığımız şampiyonluk meşalesinde tüm halkımızı tribünlerde görmek istiyoruz' dedi.
18.10.2024
02:08
Anşin:
Anşin: 'Aile Hekimlerimiz ve Aile Sağlığı Çalışanlarının Her Zaman Yanındayız'
Türk Sağlık – Sen Bingöl Şube Başkanı Sadık Anşin, yayınladığı basın bildirisinde 'aile hekimlerimizin ve aile sağlığı çalışlarımızın her zaman yanındayız' dedi.
17.10.2024
20:11
Aykal`dan demiryolu alanında dev yatırım!
Aykal'dan demiryolu alanında dev yatırım!
Avrupa'da VPI'lı atölye sıralamasında ilk 5'te yer alacak Aykal Demiryolu Araçları Yapım-Bakım-Onarım Fabrikasında her türlü vagon, lokomotif ve lastik tekerlekli demiryolu araçların bakım, onarım ve revizyonu yapılacak. Açılışa katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 'Burada üretilen lokomotifler ve vagonlar, ulusal şebekelerde, üretim tesislerinde ve yüksek güç gerektiren demiryolu taşıtlarında kullanılabilecek, bu sayede enerji tasarrufu sağlanacaktır. Bu başarı, sadece Aykal Grup'un değil, hepimizin ortak gururudur' dedi.
17.10.2024
18:29
Bingöl`de TÜBİTAK 4007 Bilim ve Teknoloji Şenliği başladı
Bingöl'de TÜBİTAK 4007 Bilim ve Teknoloji Şenliği başladı
TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında düzenlenen Bingöl Bilim ve Teknoloji Şenliği'nin açılışı yapıldı.
17.10.2024
18:06
Bingöl`de 2 Bin 654 kişi işe yerleştirildi
Bingöl'de 2 Bin 654 kişi işe yerleştirildi
Bingöl'de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı. İŞKUR İl Müdürlüğünce bugüne kadar toplam 2 bin 654 kişinin işe yerleştirildiğini ifade eden İl Müdürü Baycuman, ayrıca 7 bin 159 kişiye İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti, Bin 252 işyerinin ziyaret edilerek kurumsal hizmetler hakkında bilgi verildiği ifade etti.
17.10.2024
17:35
Kredi kartında savunma fonu alınmayacak
Kredi kartında savunma fonu alınmayacak
AK Parti kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, savunma sanayi fonuna kredi kartlarından katkı payı alınmasına ilişkin düzenleme iptal edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın