KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Gata : bülent ecevit komada

Bülent Ecevit'in anastezi etkisinden kurtulmasının 24 saat sonra genel durumu ile ilgili GATA'dan bir açıklama geldi: "Ecevit koma durumunuda... Yaşam destek ünitesine bağlı"

Gata : bülent ecevit komada
23 MAYIS 2006 SALI 12:39
0
1746
0
AA aa
Eski Başbakan Bülent Ecevit'in genel durumunda, anesteziden uzaklaştırılmasının ardından beklenen değişikliklerin oluşmadığı, durumunun ciddiyetini koruduğu, halen yaşam destek ünitesine bağlı olarak tedavi ve bakımına devam edildiği bildirildi.

Ecevit'in sağlık durumuna ilişkin, tedavi altında bulundurulduğu Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nden (GATA) yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Ecevit'in 18 Mayıs akşamı hipertansiyon atağı sonucu gelişen konuşma bozukluğu ve sağ kol ve bacakta güçsüzlük şikayeti  ile acil servise getirildiği anımsatılarak, şöyle denildi:

''Tetkikleri yapılan ve beyin tomografisi çekilen Sayın Ecevit, solunum sıkıntısının gelişmesi ve hayati fonksiyonlarında gelişebilecek değişiklikler dikkate alınarak, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanlığı Yoğun Bakım Ünitesi'ne alınıp, solunum cihazına bağlanmıştır. Çekilen beyin tomografisinde beynin sol tarafında kanama saptanan Sayın Ecevit, yapılan konsültasyonlar sonucunda saat 00.15'te ameliyata alınmıştır. Ameliyatta beynin sol tarafında yaygın kanama izlenmiş ve biriken kan boşaltılmıştır. Beynin rahatlaması için ventrikül drenajı da uygulanan hastanın ameliyatı saat 04.30'da tamamlanmıştır. Beynin toparlanabilmesi ve yeni bir atağın ortaya çıkmasını önlemek amacıyla hastanın uyutulmasının devamına karar verilmiştir. Gerek ameliyat sırasında gerekse ameliyat sonrası dönemlerde hayati fonksiyonları yaşam destek ünitesine bağlı bir şekilde stabil seyretmiştir.

Uyutulma işlemi dün saat 06.00'da sonlandırılmıştır. Saat 13.00'te klinik ve radyolojik yönden tekrar değerlendirme sonucunda daha sağlıklı bir sonuca varabilmek için bir gün sonra tekrar değerlendirilmesine karar verilmiştir.

Sayın Bülent Ecevit'in bugün saat 10.00'da anestezi etkisinden 28 saat uzaklaştırılmış haldeyken yapılan değerlendirme sonucunda genel durumunda beklenen değişikliklerin oluşmadığı, durumunun ciddiyetini koruduğu ve koma durumunda olduğu saptanmıştır. Halen yaşam destek ünitesine bağlı olarak solunum ve dolaşım fonksiyonları stabil olup, tedavi ve bakımına Anesteziyoloji Yoğun Bakım Ünitesi'nde devam edilmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir."

DSP'LİLERİN HASTANE ÖNÜNDEKİ BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR
   
Bülent Ecevit'in tedavi gördüğü GATA'nın önünde DSP'lilerin bekleyişi sürüyor. DSP Genel Merkezinin koordinasyonunda, Ecevit'in GATA'da kaldığı her gün belirlenen illerden DSP örgütünün yöneticileri ve temsilcileri Ankara'ya geliyor.

Bugün Gaziantep ve Sinop parti örgütlerinden gelen temsilciler, GATA önünde ''Laikliğin cumhuriyetin ve demokrasinin yılmaz savunucusu Ecevit'', ''Kıbrıs fatihine acil şifalar diliyoruz'', ''Türkiye seninle gurur duyuyor Karaoğlan'', ''Büyük devlet adamı Ecevit'' ve ''Her zaman kalbimizdesin'' yazılı dövizler ile Ecevit ve eşi Rahşan Ecevit'in fotoğraflarıyla bekleyişlerini sürdürüyor.

Ecevit için açılan ziyaretçi defterlerinden 7 cildin dolduğu, bunlara 10 binin üzerinde Ecevit'i anlatan ve geçmiş olsun dileklerini içeren mesaj yazıldığı belirtildi. Ayrıca, Cem Vakfı Ankara Şube yöneticileri de GATA'ya gelerek, yetkililerden bilgi aldı ve geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

HABER7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın