KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Fka'nın bölge istihdamına katkısı büyük

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, ajansın bölge istihdamına katkısının büyük olduğunu belirterek, 227 kişinin istihdam edildiğini söyledi.

Fka`nın bölge istihdamına katkısı büyük
23 ŞUBAT 2012 PERŞEMBE 00:01
0
1553
0
AA aa

FKA Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, yaptığı açıklamada, "2010 Yılı sonunda Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı kapsamında Ajansımız tarafından 42 proje desteklenmeye hak kazanmış olup KOBİ'lere yönelik olan bu destek programı çerçevesinde uygulama süreci devam eden projelere toplamda yaklaşık 10 milyon 500 bin TL kaynak aktarılacaktır. Desteklenen projeler için istihdam taahhüdü gözetildiğinden kayıt dışı istihdam söz konusu değildir. Yine desteklenen yararlanıcılar Ajans tarafından yüzde 50 oranında hibe desteğinin yanında eş finansman yoluyla projeyi yürüttüğünden yararlanıcının projeyi uygulama aşamasında Ajans tarafından takip ediliyor olması ve çalışanlarının SGK kayıtlarının istenmesi istihdamın kayıt dışı olmasının önüne geçiyor. Bu program kapsamında Ajansımızın desteklediği projelerde 227 kişi istihdam edildi. Bu sayı projelerin uygulama süreçlerinin tamamlanmasına müteakip artacaktır. Dolayısıyla ajansımızın bölge istihdamına katkısı büyüktür. Bölgemizdeki istihdama dolaylı olarak katkımız OSB'lere yönelik olan desteklerimizdir. Örneğin Tunceli OSB Ajansımız desteği ile kurulup geliştirilecek. Öte yandan Elazığ OSB'de arsa sorunları olduğunu biliyoruz. Yatırımcılarımıza uygun arsa göstermekte zorlanıyoruz.Bu nedenle Elazığ'da 3. Organize Sanayi Bölgesi için öneri ve tekliflerimiz oldu" ifadelerini kullandı.

"Bingöl OSB'de yer sıkıntımız bulunmamakta, Malatya 2. OSB ise son dönemde oldukça fazla yatırımcı çekti. 1. ve 2. OSB'lerde yatırımcılara tahsis edilebilecek yer kalmadığından artan yatırımcı taleplerini karşılamak amacıyla 1.OSB'ye bin 200 hektarlık bir alan ilave edilerek imar planı yapılmış ve başvuru alınmaya başlanmıştır" diyen Altunyuva, şunları belirtti:

"2011 Yılı Turizm ve Sanayi Altyapılarını Geliştirme Mali Destek Programı kapsamında Elazığ OSB'nin Demiryolu bağlantısı ve lojistik altyapısı ile ilgili bir proje desteklenecek. Bu projenin bir kısmı için IPA Proje önerimizi de başka Ajanslar ile birlikte Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığına sunduk. Yine Tunceli OSB'nin altyapı ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında da aynı program kapsamında bir başka proje desteklenecek. Firmaların daha etkin ve düzenli olarak kalkınma ajanslarından faydalanmaları için eğitim toplantılarını takip etmelerini öneriyoruz. Finans olarak KOBİ'lere yönelik ilk destek programımız üretim altyapılarına yönelikti. Esasen KOBİ'lerin en büyük ihtiyaçlarının nitelikli insan kaynağı olduğunu biliyoruz. KOBİ'ler girişimci bir ruh ile yurt dışı pazarlara açılmalı, yenilikçi ürünler geliştirerek rekabet güçlerini artırmalılar. Hali hazırda açık olan teklif çağrımız ve gelecek dönemdeki desteklerimiz de bu doğrultuda olacak."

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın