KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Final için yola çıktılar

Bingöl Merkez Atatürk Lisesi, Uşak'ta yapılacak Halkoyunları Türkiye Finali için yola koyuldu. Yarışmada, Türkiye'nin en iyi 16 ekibi sahne alacak

Final için yola çıktılar
24 HAZİRAN 2008 SALI 10:13
0
1262
0
AA aa
Milli Eğitim Bakanlığı Okuliçi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı'nın 2007–2008 eğitim öğretim yılı faaliyet programı gereğince 12 Nisan'da Elazığ'da yapılan Halkoyunları Grup Yarışması'nda gençler kategorisinde birinci olan Bingöl Atatürk Lisesi Halkoyunları ekibi, 25 Haziran'da Uşak İli'nde yapılacak olan Türkiye Final Yarışması için dün saat 10,30'da yola çıktı.
Uzun süredir hazırlıklarını sürdürdükleri final yarışması için iddia olduklarını belirten Atatürk Lisesi Müdür Yardımcısı Sadık Buzgan, Türkiye'nin en iyi 16 ekibinin sahne alacağı yarışmaya katılabilmenin gurur verici olduğunu söyledi.
Grup yarışmasını başarıyla geçtiklerini, bu yarışmayı da aynı başarıyla tamamlamak istedikleri ifade eden Buzgan: “Bizim asıl amacımız; kültürümüzü yaşatmaktır. Tabi bu sayede gençler yarışmalara katılarak hem kendi yörelerinin oyunlarını sergileyip kültürlerini tanıyorlar, hem de başka kültürleri tanıma şansını elde etmiş oluyorlar. Ayrıca bu yarışmanın eğitim-öğretim yılının bitimine denk gelmesi, öğrencilerimizin tatil yapmalarına da imkân tanıdı. İlimizi ve okulumuzu en güzel şekilde temsil edip döneceğiz. En büyük temennimiz ise iyi bir derece ile yarışmayı tamamlamak” şeklinde konuştu.
Yarışmanın, 25 Haziran günü Uşak Belediye Amfi Tiyatrosu'nda gerçekleştirileceği öğrenildi.
 

BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.07.2026
02:25
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle uzman erbaşların sicil sistemi yeniden şekillendirilirken, bazı kamu kadrolarına 40 yaşına kadar personel alımının önü açıldı. Kanunda fiziki yeterlilik, sözlü sınav ve askerlik hizmetine ilişkin önemli değişiklikler de yer aldı.
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
10.07.2026
23:10
HÜDA PAR`dan Genç`e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR'dan Genç'e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, sosyal yardım, yaşlı ve engelli aylıklarının Halkbank üzerinden ödenmeye başlanmasının ardından Genç ilçesinde yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek, ilçeye Halkbank şubesi açılması çağrısında bulundu.
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın