KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Filmin bingöl gösterimi yapıldı

Mahfuz Demir ve Bayram Bariç'in yazıp yönettiği, Doğu'da çocuk olmanın zorluklarını anlatan Anne Kar Ne Zaman Yağacak filminin Bingöl gösterimi gerçekleşti.

Filmin bingöl gösterimi yapıldı
27 HAZİRAN 2011 PAZARTESİ 10:02
0
2681
0
AA aa

Doğu'da çocuk olmanın zorluklarını, okumanın zorluklarını ve aile bireylerinin ekonomik nedenlerle birbirinden kopması sonrasında yaşanan dramları anlatan “Anne Kar Ne Zaman Yağacak” filminin Bingöl galası, Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Filmin genç yönetmeni ve senaristlerinden Bayram Bariç, filmin konusu ve film çekimlerinin yapılma amacı ve gerekliliğini anlattığı konuşmasının ardımdan, filmin diğer genç yönetmeni ve senaristi Mahfuz Demir ise filmin yapımında ve yayınlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek katkı sunan herkese teşekkür etti.
Film sonrası görüşlerini dile getiren, ilk Zazaca filmi olan Keke'nin yönetmeni Fahrettin Özdemir; filmi içerik, konu ve anlatım biçimi olarak çok başarılı bulduğunu ve genç yönetmenlere başarılar diledi.
İki genç yönetmene elinden gelen desteği sunmaya hazır olduğunu dile getiren Fahrettin Özdemir; Mahfuz Demir ve Bayram Bariç'i film çekimindeki cesaret ve başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.
Filmin konusu ise şöyle: “Bingöl, ülkemizde en çok mevsimlik göç veren iller arasında yer alıyor. Yaz aylarında gelişmiş illere çalışmaya giden babalar, geride bıraktığı ailesini kış aylarında görebilmektedir. Yaz aylarında memleketinden ve ailesinden uzaklara giden babalar, çocuklarını okul çağında yalnız bırakıyorlar. Bu durum Doğu bölgelerindeki çocukların küçük yaşta baba sevgisinden yoksun büyümesine sebep oluyor. Doğu bölgelerinde bir annenin çalışıp çocuğunun okul ihtiyaçlarını ve evi geçindirmesi geleneği olmadığından bu iş küçük yaştaki çocukları, çocukluğunu yaşayamadan büyümeye zorluyor. Çocuklar ayakkabı boyacısı, bulaşıkçı ve çaycı olarak çalışıp, okul ihtiyaçlarını ve ailesinin sorumluluğunu üstleniyor.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl`de `Masa Tenisi Bal Turnuvası` Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl`de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP`li Türeli:
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın