Elâzığ merkezli Batman, Bingöl, Kütahya, Malatya, Gaziantep ve Şanlıurfa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 5'i tutuklandı, 5'i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 3 şüpheli ise savcılıkça serbest bırakıldı.
Elâzığ Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 18 kişinin yakalanması için İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri koordinesinde Elazığ, Batman, Bingöl, Kütahya, Malatya, Gaziantep ve Şanlıurfa'da 3 Ocak'ta eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, 13 şüpheli gözaltına alınmıştı.