KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Ferhat tunç, beraat etti

Bingöl'ün Kiğı İlçesi'nde geçen yıl katıldığı festivalde yaptığı konuşma nedeniyle hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan türkücü Ferhat Tunç, beraat etti. Tunç'un beratını talep eden savcı, sanığın konuşmayı 'kendince' barış ortamının sağlanması için yaptığı değerlendirmesinde bulundu.

Ferhat tunç, beraat etti
24 HAZİRAN 2011 CUMA 09:19
0
2399
0
AA aa

Kiğı'da, geçen Ağustos ayında Kiğı Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği festivale katılan türkücü Ferhat Tunç, bir konuşma yaptı. Konuşmasında PKK'lılar için 'gerilla' dediği için Tunç hakkında, 'Terör örgütünün propagandası yapmak' gerekçesiyle hakkında 5 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında Ferhat Tunç ile Avukatı Cafer Koluman hazır bulundu. Duruşmada savcı esas hakkındaki görüşünü mahkemeye sundu. Ferhat Tunç'tan 'kendince' çatışmaların önlenmesi ve barış ortamının sağlanması amacı ile konuşma yaptığı belirtilen mütalaada, "Sanığın konuşmasında terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan cezalandırılmasını gerektiren her türlü kuşkudan uzak somut delil bulunmadığından atılı suçtan beraatına karar verilmesi talep olunur" denildi.
Tunç'un avukatı Cafer Koluman ise, iddia makamının esas hakkındaki mütalaasına katıldığını belirterek beraat kararı verilmesini talep etti.
Mahkemenin son savunması için söz verdiği Ferhat Tunç, konuşmasının kendisine ait olduğunu belirterek, "Bu konuşmayı yaşanan şiddet ortamının sonlandırılması, toplumda barışın yaygınlaşmasını istediğimi vurgulamak için yaptım. Hiçbir şekilde PKK'nın ya da başka bir örgütün propagandasını yapmadım" dedi.
Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, suçun yasal unsurlarının oluşmadığını belirterek Tunç hakkında beraat kararı verdi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl`de `Masa Tenisi Bal Turnuvası` Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl`de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP`li Türeli:
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın