KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mart 2025 Salı
°C

Eylemler anayasal haklar niteliğinde değil

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı, üniversitedeki eylemlere yönelik yazılı basın açıklaması yaptı. 16 Aralık 2014 tarihinde başlayan eylemlerin anayasal haklar niteliğinde olmadığını vurgulayan savcılık, 3’ü tutuklu 12 kişi hakkında yağma, mala zarar verme, tehditte bulunma suçlarından iddianame hazırlanıp, Bingöl Ağır Ceza Mahkemesine sunulduğu bildirildi.

Eylemler anayasal haklar niteliğinde değil
06 MART 2015 CUMA 02:57
0
2601
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi öğrencilerince ‘haksız soruşturmalar, uyarı, kınama ve uzaklaştırma' iddialarıyla başlatılan açlık grevi ülke gündemine oturdu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında öğrencilerin baskı altında tutulduğunu, haksız yere soruşturmalar geçirdiklerini savunan Demirtaş, üniversite Rektörü Gıyasettin Baydaş'a yönelik ‘Buradan Bingöl Üniversitesi rektörüne sesleniyorum, haddini bilmeye davet ediyorum. O öğrencilere kalkan eller kırılır, bunu bilmesini istiyorum” eleştirisi ortalığı tartışmaları alevlendirdi.

Demirtaş'ın açıklamasının ardından üniversite basın toplantısı düzenleyen Gıyasettin Baydaş ise, 16 Aralık'ta başlayan olaylarda öğrencilerin 5 farklı olaya karıştığını ve savcılıkça başlatılan soruşturma kapsamında 3 öğrencinin çıkarıldığı mahkemece tutuklandığını söyledi.

5 olayda fiili olarak bulunan öğrencilerden 15'inin uzaklaştırma cezası, 50 öğrencinin ise kınama cezası aldığını belirten Baydaş, açlık grevinde olan ve olaylara karışmadığını iddia eden öğrenciler içinde komisyon kurulacağını ve suçsuzluğu ispat edilen öğrencilerin cezalarının kaldırılacağını belirti.

Demirtaş'ın iddialarını da yalanlayan Baydaş; “Tehdit etme olayı var onu hiç yakıştırmadım bir genel başkana. Yarın öbür gün delinin bir tanesi bize bir saldırı yaparsa, bunun sorumlusu kim olur? Hedef gösteren Selahattin Demirtaş olur” dedi.

BİRÇOK SUÇLAMADAN İDDİANAME HAZIRLANDI

16 Aralık 2014 tarihinde üniversite yerleşkesinde başlayan olaylara ilişkin yazılı basın açıklaması yapan Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın basında yer aldığı gibi kişilerin Anayasal hakları arasında yer alan toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmak niteliğinde olmadığını, bir kısım suçlar içerdiğini, üniversitede öğrenim gören diğer öğrencilerin eğitim ve öğretim haklarına müdahale boyutuna ulaştığı gerekçesiyle konuyla ilgili soruşturma yapıldığını belirtti.

Soruşturma kapsamında mahkemeye çıkarılan şüphelilerden F.Ö, M.Ş.B ve J.T'nin yağma suçundan tutuklandığını belirten Savcılık, açıklamasında; “Bu şüphelilerin tutuklu olmaları dikkate alınarak haklarındaki soruşturma tefrik edilmiş ve haklarında yağma suçu ile birlikte mala zarar verme, kasten yaralama, suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehditte bulunma, terör örgütü propagandası yapma ve cebir veya tehdit kullanarak eğitim ve öğretime engel olma suçlarından iddianame düzenlenerek Bingöl Ağır Ceza Mahkemesine sunulmuştur. Şüpheliler H.Y, M.E, M.Ç, A.A. F.Y, Ü. D, M.T, M.A, A. Ç, hakkındaki ise yine yukarıda belirtilen suçlardan soruşturma devam etmektedir” ifadelerine yer verdi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.03.2025
03:30
Bingöl Belediyesi`nden günlük 2 bin kişiye iftar yemeği
Bingöl Belediyesi'nden günlük 2 bin kişiye iftar yemeği
Ramazan ayı boyunca Bingöl Belediyesi yemekhanesinde günde 2 bin kişiye 4 çeşit yemekten oluşan iftar menüsü ikram edilecek.
04.03.2025
03:29
Bingöl`ün genç yetenekleri ödülleri topladı
Bingöl'ün genç yetenekleri ödülleri topladı
Bingöl'den liseli gençler toplam 12 alanda yapılan yarışmada 6 birincilik, 2 ikincilik, 4 üçüncülük elde etti. Danışman Öğretmen Çelikkaya; 'Bu başarı, Bingöl'ün eğitim alanında bölgesel rekor kırmasına zemin hazırlarken, aynı zamanda genç zihinlerin bilimsel araştırma ve teknolojik inovasyona olan inancını da pekiştiriyor' dedi.
04.03.2025
03:29
Bingöl`de eğitime 1 gün ara verildi
Bingöl'de eğitime 1 gün ara verildi
Etkili olan kar yağışı nedeniyle Bingöl merkez ve 5 ilçesinde eğitime 1 gün ara verildi.
04.03.2025
03:27
Bingöl`de uyuşturucu ve ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de uyuşturucu ve ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de polis ekiplerinin uygulamasında uyuşturucu, Genç İlçesi'nde ise ruhsatsız silah ele geçirildi.
03.03.2025
03:08
Bingöl`de MOBESE başında trafik cezası zulmü!
Bingöl'de MOBESE başında trafik cezası zulmü!
Bingöl'de park yasağını engelleyemeyen İl Trafik Komisyonu'nun kararıyla her defasında yönü değiştirilen Hürriyet Caddesi'nde sürücülere yazılan cezalar da katmerli olmaya başladı. Yeterli tedbirin alınmadığı caddede MOBESE üzerinden 'ters yöne girmek' suçundan caza yağdırılıyor. Aynı kusura farklı maddeler üzerinden yazılan cezalar da görüldü.
03.03.2025
03:07
Vatandaşın susuzluk isyanı!
Vatandaşın susuzluk isyanı!
Bingöl'de Düzağaç bölgesinde günlerdir etkili olan su kesintileri, tepkiye neden oldu. Ramazan nedeniyle ciddi sıkıntı yaşayan halk, Belediye ile iletişim kuramamaktan yakınıyor!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın