KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Evde bakım birimi oluşturuluyor

Bingöl Devlet Hastanesi bünyesinde yatağa bağımlı hastalara yönelik mobil olarak hizmet verecek olan Evde Bakım Birimi oluşturuluyor.

Evde bakım birimi oluşturuluyor
09 KASIM 2010 SALI 08:27
0
3022
0
AA aa

Bingöl Devlet Hastanesi bünyesinde yatağa bağımlı hastalara yönelik mobil olarak hizmet verecek olan Evde Bakım Birimi (EBB) oluşturuluyor. Birim Bingöl Devlet Hastanesi Yenişehir Ek Binası bünyesinde görev yapacak. 

Çalışmalar hakkında bilgi veren Bingöl Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Selahattin Sarıdağ, önceden tanı konulup, tedavisi devam eden yatağa bağımlı, yürüyemeyen hastaları belirli aralıklarla ziyaret ederek, evde bakım hizmeti verecek olan EBB'nin kurulması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Birimin kısa süre sonra faaliyete başlayacağını belirten Dr. Sarıdağ, “Evde sağlık bakımı, sağlığı geliştirmek, sürdürmek, düzeltmek ya da hastalığın etkisini en aza indirirken bağımsızlık düzeyini yükseltmek amacıyla, tanı ve tedavi sonrası bakım sürecinde, kronik hastalığın izlenmesinde birey ve ailelere yaşadıkları ortamda kapsamlı sağlık bakımı hizmetlerinin verilmesidir. Birimimiz Bingöl merkezde evde bakıma ihtiyaç duyan hastalara hizmet verecek. Evde bakım hizmeti, hastane tedavisinin bir tamamlayıcısıdır. Yani bu çalışma ile ihtiyacı olan sağlık hizmetleri ev ortamında ve bu konuda uzman bir kadro ile sunulacak. Artık yatağa bağlı olan hastalarımızın ayağına biz gideceğiz. Yani mobil bir hizmet sunuyoruz. Ancak evde bakım birimi acil durumlarla ilgili bir işlem yapmayacak. Acil durumlarda yine 112 hizmeti talep edilecek” dedi.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.05.2026
23:59
CHP Bingöl İl Teşkilatı Kimin Tarafında? Özel mi? Kılıçdaroğlu mu?
CHP Bingöl İl Teşkilatı Kimin Tarafında? Özel mi? Kılıçdaroğlu mu?
CHP'de mahkemenin verdiği 'mutlak butlan' kararı sonrası parti karıştı. Genel merkezde arbede ve polis müdahalesi yaşanırken, gözler şimdi il örgütlerine çevrildi. CHP Bingöl İl Başkanı Hasan Aktaş'ın açıklaması ise 'Bingöl teşkilatı hangi tarafta?' sorusunun yanıt niteliğinde oldu.
24.05.2026
21:58
Genç`te Yeni Bir Yaşam Alanı Yükseliyor
Genç'te Yeni Bir Yaşam Alanı Yükseliyor
Genç İlçe Belediyesi tarafından Kültür Mahallesi'nde yapımı sürdürülen park projesinde çalışmalar devam ediyor. Daha önce olumsuzluklarla anılan alanın, modern ve güvenli bir sosyal yaşam alanına dönüştürülmesi hedefleniyor.
24.05.2026
16:36
Bingöl`de Mezarlıklarda Bayram Mesaisi Tamamlandı
Bingöl'de Mezarlıklarda Bayram Mesaisi Tamamlandı
Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların mezarlık ziyaretlerini daha temiz ve düzenli bir ortamda gerçekleştirebilmesi amacıyla şehir merkezindeki 10 mezarlıkta bakım, onarım ve çevre düzenleme çalışmalarını tamamladı.
24.05.2026
15:48
Bingöl`de 33 Şehit, 33`üncü Yıldönümünde Dualarla Anıldı
Bingöl'de 33 Şehit, 33'üncü Yıldönümünde Dualarla Anıldı
'Yıkıcıya, bölücüye, darbeciye asla fırsat vermeyeceğiz' diyen Bingöl Valisi Cahit Çelik; 'Devletimizce takip edilen kararlı politikalarla bir daha bu topraklarda terör belası yaşamayacak; binlerce yıl birlik ve beraberlik içinde, dostça ve kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz' dedi.
24.05.2026
15:04
1,5 Tonluk ‘Tosun Paşa` alıcısını bekliyor
1,5 Tonluk 'Tosun Paşa' alıcısını bekliyor
Kurban Bayramı öncesi hareketliliğin başladığı Bingöl Canlı Hayvan Pazarı'nda yaklaşık 1,5 ton ağırlığındaki 'Tosun Paşa' vatandaşların ilgi odağı haline geldi. Dev cüssesiyle dikkat çeken kurbanlık, alıcısını bekliyor.
24.05.2026
14:45
Bingöl`de
Bingöl'de 'Büyü' Vaadiyle 500 Bin TL'lik Vurgun: 3 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de sosyal medya üzerinden 'büyü yapma' bahanesiyle bir vatandaşı yaklaşık 500 bin TL dolandırdığı belirlenen 3 şüpheli, Van'da düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalanarak tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın