KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2026 Salı
°C

Erzincan'da kaza: 7 ölü 49 yaralı

Erzincan-Sivas E-80 karayolunun 45. kilometresinde kontrolden çıkan yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu 7 kişi hayatını kaybetti, 49 kişi de yaralandı.

Erzincan`da kaza: 7 ölü 49 yaralı
29 HAZİRAN 2006 PERŞEMBE 09:36
0
1621
0
AA aa
Edinilen bilgiye göre, Kars'tan saat 11.00'de İzmir'e gitmek üzere yola çıkan Şakir Aras (35) yönetimindeki Kars Turgut Reis firmasına ait 34 YFJ 36 plakalı yolcu otobüsü, saat 17.00 sıralarında Erzincan Altıntepe Dinlenme Tesisleri'nde mola verdikten sonra 17.30'da tekrar yola çıktı.

Otobüs, saat 18.30 sıralarında Erzincan-Sivas E-80 karayolunun 45. kilometresinde yağmur yağışı sebebiyle yolun kayganlaşması sonucu kontrolden çıkarak yolun solunda bulunan 40 metre yükseklikteki şarampole yuvarlandı.

Kazada 5 yolcu olay yerinde, Nurullah Topcu (6) ve Ziyaeddin Aydın ise kaldırıldıkları Erzincan 13 Şubat Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Olay yerinde hayatını kaybeden 5 yolcunun kimlik tespit çalışmaları devam ederken, otobüste bulunan 49 yolcu da yaralandı. Yaralılardan 21'i Erzincan Devlet Hastanesi'ne; 15'i Erzincan 13 Şubat Devlet Hastanesi'ne; 11'i Erzincan Askeri Hastanesi'ne; 1'i de Refahiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı, 1 yaralı da Trabzon'a sevk edildi.

Bu arada, kazada yaralananlar yoldan geçen araçlar ve Erzincan'dan bölgeye sevk edilen ambulanslar ile hastanelere taşındı. Yolcu otobüsünün altında kalan ve kimliği tespit edilemeyen bir cesedin yakınları ise kaza yerinde yüzleri kanlı bir şekilde yardım istedi. Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kaza Kırım Aracı ve Erzincan Belediyesi Kurtarma aracının yardımıyla, otobüsün altında kalan yolcu çıkarılmaya çalışıldı.

Öte yandan, ambulanslarla Erzincan'daki hastanelere taşınan yaralılara ilk müdahaleleri yapıldı. Ayrıca kazayı duyan yaralı yakınları ve vatandaşlar, kan ihtiyacı nedeniyle hastanelere akın etti. Hastane önündeki yoğunluk nedeniyle Çevik Kuvvet ekipleri güvenlik önlemi aldı.

İki şoförü ve 1 muavini bulunan otobüste çocuklar ile birlikte toplam 56 kişinin bulunduğu öğrenildi.

haber7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın