KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2026 Salı
°C

Erozyon tehlikesi

Orman Müdürlüğünün kapanması, erozyon tehlikesini arttırdı.
Karadeniz'den sonra bölgede en fazla ormanlık alana (yüzde 28) sahip Bingöl'de, müdürlüğün kapanması, orman ile ilgili çalışmaların aksamasına neden oldu. Bu nedenle erozyon tehlikesi de beraberinde geldi.

Erozyon tehlikesi
26 HAZİRAN 2006 PAZARTESİ 10:42
0
1397
0
AA aa
Baraj havzalarının bulunduğu yerde Orman teşkilatlarının kapatılmaması gerektiğini belirten vatandaşlar, toprağı korunması gerektiğini vurguladılar.
Bingöl'de Kale, Beyhan, Özlüce, Kiğı, HES, Kantar ve Kozan baraj havzaları bulunuyor. Orman müdürlüğünün kapatılmasının tasarruf değil, devleti zarara sokmak olduğunu aktaran vatandaşlar, Orman Bölge Müdürlüğü ile Genel Müdürlüğü'nün bu kadar yanlış bir uygulamanın içinde olmasının düşündürücü olduğunu ifade ettiler.
Elazığ'da merkez ile birlikte 3 şeflik bulunmasına tepki gösteren vatandaşlar, "Bingöl orman varlığı, Elazığ, Malatya ve Muş'un toplam orman varlığından fazla konumda ancak, müdürlüğü kapatılıyor. Doğal hayatı koruma, toprağı koruma ve erozyonu önleme yönü ile bakılmıyor. Ticaret mantığı ile bakıyorlar." şeklinde görüş bildirdiler.
Türkiye ortalamasının üzerinde, yüzölçümünün yüzde 30'u orman olan Elazığ, Malatya dahil bölgenin yakacak ihtiyacını karşılayan Bingöl Orman Müdürlüğü'nü Elazığ'a taşımasıyla Bingöl'de orman talanı arttı, Orman Müdürlüğü ile ilgili her işte vatandaşların ve kurumun masrafları arttı.
Geçtiğimiz dönemlerde, Danıştay'ın bozduğu karar rağmen Bingöl Orman Müdürlüğü'nü açmayan Elazığ Bölge Müdürlüğü, bir daha açılmaması amacıyla raporlar düzenleyip Bakanlığa göndermişti. Bilim otoritelerinin Meşe'nin anavatanı olarak kabul ettiği Bingöl'ün orman varlıklarının bu haksız kararı düzeltecek güçte olması ve ormanların taşınamayacak olması da halkın teselli kaynağı oluyor.

bingolgazetesi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın