KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Şubat 2025 Cuma
°C

Ergenekon soruşturması

Erdoğan'dan İlhan Selçuk'a yanıt: "Gazetenizin yaptıklarını ne yapacağız?"

Ergenekon soruşturması
25 MART 2008 SALI 15:11
0
1008
0
AA aa
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılması ardından “Başbakan eğer bir uzlaşı yaklaşımı içinde bu kutuplaşmaya son verici girişimde bulunursa, karanlık günlere doğru sürüklenmekte olan ülkenin selameti açısından olumlu bir davranış yapmış olur” açıklamalarda bulunan Cumhuriyet gazetesi imtiyaz sahibi ve başyazarı İlhan Selçuk'a Saraybosna'dan cevap verdi.

Başbakan Erdoğan, Bosna Hersek Baaşbakanı Nikola Spiriç ile görüşmesinin ardından çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Selçuk'un serbest bırakılması ardından kendisine yaptığı ‘uzlaşma' çağrısıyla ilgili olarak, “Uzlaşma mesajının metnini de okursa çok daha isabetli olur. Ben hep uzlaşma mesajı verdim, hâlâ da vermeye devam ediyorum. ‘Hiçbir zaman gerilimin tarafı olmadık, olmayacağız' diyorum. Bunun için gereken neyse bunu yapıyorum. Halkımın arasında buna gayret ediyorum. Medyadan da destek istiyorum. Gerilimde medya çok büyük rol oynadı. Sayın Selçuk'a diyorum ki; yönetiminde bulunduğunuz gazete de dahil olmak üzere, tüm medya gruplarının gerek şahsım, gerek partimle alakalı şu ana kadar yaptıklarını ne yapacağız? Aynı şekilde diğer medya organlarının şu ana kadar yaptıkları tahrikleri nereye koyacağız? Diğer köşe yazarlarının hakarete varan yorumlarını, partimle ilgili yaptıklarını nereye koyacağız? Ben her şeye rağmen bunları üstlenirim. Eğer ülkem kazanacaksa biz kaybetmeye hazırız. Her zaman söylüyorum yine söylemeye devam edeceğim” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşma kendisine aktarılan Erdoğan, “Bahçeli'nin daha önce söyledikleri başkaydı, şimdi başka şey söylüyor. Burada bir çözüm aranıyorsa bu çözüm için konuşulur. Biz herhangi bir endişe ile geleceği bakmıyoruz. Aynı şekilde CHP'nin takındığı tavırlara göre de bir tavır içerisinde değilim. Bizim anayasa değişikliği içinde zaten partilerin kapatılmasını zorlaştıracak, adeta yok hale getirecek bir çalışmamız vardı. Bu vesile ile olan birşey değil” diye konuştu.





habertürk
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.02.2025
14:17
Bingöl`de ‘İŞKUR Gençlik Programı` sözleşmesi imzalandı
Bingöl'de 'İŞKUR Gençlik Programı' sözleşmesi imzalandı
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), devlet üniversiteleriyle birlikte öğrencilerin istihdam edilebilirliğini artırmak ve aynı zamanda öğrencilere bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplin kazandırmak amacıyla İŞKUR Gençlik Programı'nı başlattı. Bu kapsamda Bingöl Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında iş birliği sözleşmesi imzalandı.
07.02.2025
13:59
Termal Tesis Konusu ‘Bürokratik Krize` mi dönüştürülüyor?
Termal Tesis Konusu 'Bürokratik Krize' mi dönüştürülüyor?
Hijyen noktasında eleştirilerin odağındaki Bingöl Üniversitesi Ilıcalar Uygulama Oteli ve Termal Tesisi'nin 15 gün süreyle kapatılması bürokratik krizi tetikledi. Üniversite kanadı bunu 'Rektörü yıpratma' olarak yansıtırken, kamuoyu ise kapatma kararı nedeniyle Valiyi takdir ve tebrik ediyor. Yorumlar ise karşılıklı suçlama ve savunma odaklı sürüyor! İşin aslı ne? Kim ne yapmak istiyor?
07.02.2025
12:32
Bingöl Üniversitesi`nden termal tesisleri için ‘sıkı tedbir` vurgusu!
Bingöl Üniversitesi'nden termal tesisleri için 'sıkı tedbir' vurgusu!
Tesisteki hijyen sorununa dair alınan yeni kararları duyuran Bingöl Üniversitesi, 'Bu tür durumların önlenmesine dair radikal tedbirler almış bulunuyor ve bu tedbirleri kararlılıkla devam ettireceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz' açıklamasında bulundu. Alınan tedbirler is şöyle sıralandı;
07.02.2025
12:01
Bingöl`de ruhsatsız silah operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de ruhsatsız silah operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 8 tabanca, av tüfeği fişek ve mermi ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı.
07.02.2025
11:50
Bingöl`de tipi etkili oldu! 4 ilçede kar tatili oldu
Bingöl'de tipi etkili oldu! 4 ilçede kar tatili oldu
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde etkili olan tipi, hayatın felç etti. Ayrıca Bingöl'ün Adaklı, Karlıova, Kiğı ve Yayladere ilçelerinde kar yağışı nedeni ile eğitime 1 gün ara verildi.
07.02.2025
11:26
Kıyak uygulama! Vekil geçsin millet ödesin!
Kıyak uygulama! Vekil geçsin millet ödesin!
Yeni bir düzenleme ile eski ve yeni milletvekillerine trafik kurallarından muaf olma hakkı geliyor. Buna göre milletvekillerinin araçlarına kesilen cezaları TBMM ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın