KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2026 Cuma
°C

Eren keskin yalnız değildir

İnsan hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi, Eren Keskin’in 12 yaşında öldürülen Uğur Kaymaz ile ilgili sözleri nedeniyle Türk Ceza Kanunu’nun 301. Maddesinden ceza almasına karşı yazılı basın açıklaması yaptı.

Eren keskin yalnız değildir
28 OCAK 2015 ÇARŞAMBA 06:55
0
1683
0
AA aa

 Keskin'in “devlet 12 yaşında bir çocuğu katledecek kadar vahşi bir anlayışa sahip, Türkiye hesap vermek zorunda, Türkiye'nin tarihi kirli bir tarihtir” şeklindeki sözleri nedeniyle TCK 301. maddeden cezalandırıldığını ifade edilen açıklamada: “Kendisine verilen 10 ay hapis cezası erteleme veya hükmün açıklanmasının geri bırakılması gibi lehte infaz biçimlerine çevrilmeyerek doğrudan doğruya hapse atılması yönünde karar verilmiştir. Bu kararı kınıyoruz. Bu kararla AKP iktidarı döneminde ifade ve örgütlenme özgürlüğü alanında herhangi bir iyileşme olmadığı, “kutsal devlet” anlayışının devam ettirildiği, bireyin hak ve özgürlüklerinin devletin menfaatine kurban edildiği, son 10 yıllık süreçte ifade özgürlüğü alanında uygulamada AİHM kararlarının hiçe sayıldığı ve Türkiye'nin yeniden otoriter devlet anlayışına uygun bir yargı pratiğine geri döndüğü gösterilmiştir” denildi.

“İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ EN TEMEL İNSAN HAKLARINDANDIR”

İfade özgürlüğünün en temel insan haklarında olduğu vurgulanan açıklamada, şunlara yer verildi: “Bunun yanı sıra çoğulculuğun dolayısıyla demokrasinin de temelidir. Türkiye demokrasisi çoğulculuğu barındırmamaktadır. Bu nedenle de Türkiye'de çok sayıda insan hakları sorunu bulunmaktadır. Farklı düşünen ama en önemlisi de gerçekleri söyleyen insanların cezalandırılması asla kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin en azından kurulduğu günden beri geçmişi ile yüzleşmesi ve bizzat devlet tarafından organize edilen ve devlet görevlileri tarafından yapılan faili meçhul cinayetler, yargısız infazlar, gözaltında kayıplar ve bunun gibi çok sayıda ağır insan hakkı ihlalleri ile yüzleşilmesi gerekmektedir. Eren Keskin aslında çocuklar şahsında bunu kastetmiştir. Bir ülkede çocuklar öldürülmeye devam ediyorsa o ülkede bırakın adaleti, vicdanı bile sorgulamak gerekir.İHD yıllık hal ihlal raporlarına bakıldığında, Türkiye'de bizzat devlet görevlileri tarafından çocuk öldürülmeye devam edildiği, son olarak Cizre'de 12 yaşında Nihat Kazanhan isimli bir çocuğun polisler tarafından öldürüldüğü, bu konuda etkili soruşturma yöntemlerine başvurulmadığı yani devletin vahşi anlayışının devam ettiği bir süreci yaşamaktayız. Eren Keskin'in 10 yıl önceki söyledikleri günümüz içinde geçerlidir. Bu sözleri bizler de söylemeye devam ediyoruz.Eren Keskin'e verilen bu cezanın Yargıtay tarafından bozulmasını, AİHM kararlarına uymayan Çerkezköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi hakiminin HSYK tarafından soruşturulması gerektiğini, her fırsatta kutsal devletine yaranmak isteyen hakim ve savcılardan artık kurtulmamız gerektiğini, bireyin hak ve özgürlüklerinin esas olduğunu, birey karşısında devleti savunan kamu görevlilerinin bu anlayışını terk etmesi gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
03.07.2026
12:46
Bingöl`de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1`i ağır 2 yaralı
Bingöl'de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1'i ağır 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkarak refüje çarpan otomobil kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 2 kişiden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
03.07.2026
12:08
Memur ve emekli zammı belli oldu
Memur ve emekli zammı belli oldu
TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2026 yılının ikinci yarısında alacağı maaş zammı netleşti. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak artış oranı yüzde 13,52 olarak belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın