KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2026 Cuma
°C

Erbakan'a 'kayıp trilyon'da kötü haber

Kayıp trilyonun alacak davasında Yargıtay son kararını verdi. Erbakan'ın son umudu olan karar düzeltme başvurusu Yargıtay 4. Hukuk Dairesi tarafından reddedildi.

Erbakan`a `kayıp trilyon`da kötü haber
01 TEMMUZ 2010 PERŞEMBE 11:01
0
1877
0
AA aa

Hilal Öztürk'ün haberi

Yargıtay Erbakan'ın karar düzeltme talebini reddetti, 12.5 milyon TL borç kesinleşti.

Böylece Erbakan'ın Hazine'ye ödeyeceği 12.5 milyon TL'lik borç kesinleşti.

Maliye Bakanlığı, Erbakan'ın gayrimenkulleri üzerine haciz koyarak, yargı sürecinin tamamlanmasını bekliyordu. Bu kararla Maliye evlerin satışını yapabilecek.

Ancak Maliye Bakanlığı'nın yargı süreci devam ederken Erbakan'a borcunu taksitlendirerek ödemesi önerisi götürdüğü belirtildi. Hoca'nın yargı yollları kapanmadığı için o dönem sıcak bakmadığı bu öneriyi, şimdi ciddi ciddi düşündüğü öğrenildi.

Kapatılan RP'nin son Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ı kayıp trilyon davasından yasal faiziyle 12.5
milyon TL ödemeye mahkum eden Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararı kesinleşti.

Erbakan'ın son umudu olan karar düzeltme başvurusu da Yargıtay 4. Hukuk Dairesi tarafından reddedildi. Böylece Erbakan için hukuk yolu tamamiyle tükendi.

Maliye Bakanlığı, Erbakan'ın İstanbul, Ankara ve Balıkesir'deki gayrimenkulleri üzerine haciz koydurmuş, yargı sürecinin tamamlanmasını bekliyordu. Yargıtay'ın son kararıyla Maliye Bakanlığı 12.5 milyon TL'lik Hazine alacağının tahsili için Erbakan'ın Altınoluk'taki yazlığı, Ankara ve İstanbul'daki 3 evi ile arsalarını icra yoluyla satışa çıkartacak.

Taksit taksit ödeme planı

Habertürk'ün edindiği bilgilere göre, Maliye Bakanlığı kayıp trilyon davasıyla ilgili yargı süreci devam ederken Erbakan'a bir teklif götürdü.

Hoca'ya borcunu yapılandırması ve taksitle ödemesi önerildi. Ancak Erbakan, hukuki süreçten umutlu olduğu için bu teklifi kabul etmedi.

Erbakan'ın Yargıtay'ın tüm umutlarını söndüren kararından sonra, bu öneriyi Maliye Bakanlığı'na götürmeyi planladığı öğrenildi.

Erbakan'ın borcunun 5 yıla yayılmasını, aylık taksitler halinde borcu ödemeyi taahhüt etmeyi düşünüyor.

Tek taksit atlamayacak

Borcu yapılandırmayı kabul etmesi Erbakan'ın 12.5 milyon TL'yi tümüyle üstlenmesi anlamına gelecek. Erbakan'ın gayrimenkulleri üzerindeki haciz borcun son taksidi ödeninceye kadar kalkmayacak.

Ayrıca ödeme planında gecikme olduğunda Maliye Bakanlığı hacizli malları derhal satabilecek. Aylık taksitler halinde borç ödenirken de, 2.6 milyon TL olan ana borç üzerine aylık 20 bin TL faiz işleyecek.

Akraba desteği alacak

84 yaşındaki Erbakan'ın, 5 yıllık ödeme planındaki taksitlerini yakın akrabalarının desteğiyle ödeyebileceği öğrenildi.

Erbakan'ın ağır sağlık sorunları nedeniyle borcun tamamını ödeyemeden hayatını kaybetmesi halinde, borç mirasçılarına devrediyor.

Ancak mirasçıları vefat etmesinden 3 ay önce reddi miras başvurusu yaparsa bu durumda borç da ölümle beraber kapanıyor.

Kapatılan Refah Partisi'ne (RP) 1997 yılında yapılan seçim yardımının 1 trilyon lirası, parti kapatıldıktan sonra Maliye'ye iade edilmeyince eski Genel Başkan Necmettin Erbakan, parti yöneticileri ve il başkanlarının da aralarında olduğu 88 RP'li hakkında hem ceza hem de alacak davası açılmıştı.

habertürk

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
03.07.2026
12:46
Bingöl`de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1`i ağır 2 yaralı
Bingöl'de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1'i ağır 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkarak refüje çarpan otomobil kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 2 kişiden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
03.07.2026
12:08
Memur ve emekli zammı belli oldu
Memur ve emekli zammı belli oldu
TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2026 yılının ikinci yarısında alacağı maaş zammı netleşti. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak artış oranı yüzde 13,52 olarak belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın