KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ağustos 2026 Pazar
°C

Erbakan saadet partisi'nde

Necmettin Erbakan aktif siyasete geri döndü. Erbakan, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı'nı kabul etti.

Erbakan saadet partisi`nde
10 NİSAN 2009 CUMA 16:59
0
1086
0
AA aa
Uzun bir basın toplantısı yapan Erbakan bombayı patlattı: Cumartesi günü İran'a gidiyorum. Hamaney'in davetlisi olarak....

 






İşte Erbakan'ın açıklamasından satır başları:


 - 5237 saylı kanuna göre: Bir kişi herhangi bir cezaya makkum olduğu takdir, seçilmekten yoksun bırakılabilir. Seçme ve seçilme haklarından da mahrum bırakılabilir. Ancak bu ceza bittiği zaman yasak da kalkar.
-

Tam 11 yıl sonra tekrar normal bir vatandaş olma hakkına kavuşmuş oluyorum.
- Dış güçler bizim çalışmalarımızı engellemek için ellerinden geleni yapmıştır. Biz Allah'ın yardımızyla insanlığımızın ve Türkiye'mizin hizmeti için elimizden geleni yapma düşüncesindeyiz.
- Dış güçler sizden daha çok merak ediyor. Şimdi Ne olacak diyorlar? Yaşanabilir bir Türkiye ve yeni bir dünya için bu zamana kadar nasıl çalışıldıysa bundan sonra da daha da büyük gayretle çalışacağız.
- Bu çalışma nasıl yapılacaktır. Bunun için 29 Mart seçimlerine göz etmek gerekiyor.
- 29 mart seçimlerinden en fazla oy kazanan parti Saadet Partisi'dir. Bu rakamlar bize çok büyük manalar ifade etmektedir.
- Saadet Partisi bu seçimlerde büyük bir başarı göstererek belediye sayısında büyük artış göstermiştir. Urfa ili birçok belediye ve belde kazanmıştır.
- 29 Martta oy 2 milyon 61'e çıkmıştır. Seçmen sayısı yüzde 14 artarken Saadet Partisi'nin oy oranı yüzde 200'den fazla artmıştır.
İşte Erbakan'ın Adli Sicil Kaydı
(Büyütmek için fotoğrafa tıklayın)

- 2004'de hiç belediye kazanamayan Saadet Partisi 29 Mart seçimlerinde Şanlıurfa ilini kazanmıştır. 2004'de aldığı 12 ilçeyi 29 Martta 26'ya çıkarmıştır. Bu şekilde Saadet Partisi genel seçimler için halkımızdan işareti almıştır.
- Çeşitli mekanizmalar kullanıyorlar. Milleti kendi başına bırakmıyorlar. Dış güçler halkı alet ediyor. Siz seçtiniz diyor. Partilerin birine para veriyorsun, ötekine vermiyorsun. Başka parti yokmuş gibi gösteriyorsunuz. Bu şartlar altında millet serbest mi sanıyorsunuz. Milletin gerçekleri öğreneceği vakit gelmiştir.

- Önümüzdeki dönemde Milli Görüş'ün iktidarı için teşkilatlanma çalışmaları yaparken öbür taraftan milletimizi uyandırma çalışması yapacağız. Milletimizi uyaracağız. Yeni bir dünya kurulması çalışmalarımızı da bütün gücümüzle yürüteceğiz.

- İktidar oluyorsunuz, hizmetler yapıyorsunuz ama entrikalarla indiriliyorsunuz. Yeniden iktadara gelirseniz aynı oyunlara karşı tedbiriniz nedir. 40 yıllık tecrübe ile geliyoruz. Artık bizi etkileyemeyeceklir.  Dış güçler bir daha bu oyunları yapamayacak şekilde yeni bir dünya kurulacak. Biz sadece partilere karşı iktidar olmuş değiliz. Dünyayı eline geçirmeye çalışan zihniyete karşı yeni bir dünya için çabalıyoruz. Biz öteki partilere benzemeyiz.

- Sadece en fazla oyu almamız yetmiyor. Milletimizin aldatılmasını engellemek de bizim görevimiz. Bulunduğumuz noktada yumuşak karın mı olacağız yoksa... üçüncü şahlanış hamlemizde yerimi alacağız.

- Şimdi ne olacak:
Yeni bir dünya kurulacak, yaşanabilir bir Türkiye kurulacak.
Sıfatınız ne olacak derseniz, "Kapıda yazılan levhanın kıymeti yoktur. temennimiz duamız budur. Türkiye ve insanlığın kurtuluşu buna bağlıdır. İnanıyorsanız zafer sizindir.


RASMUSSEN'İN GENEL SEKRETER SEÇİLMESİ

- Biz NATO'yu Sovyetler'e karşı kurmuştuk. sovyetler dağıldı. Şimdi NATO'yu lağ mı edeceğiz.

- Sovyetelr ortadan kalktığına göre yeni bir düşman olmalı. O da İslam'dır dedi ve Haçlı seferini başlattı 20. yüzyılda.

- NATO Bosna HErsek'te müslümanlar hakim olmasın diye çalışmıştı


- Bunlar olurken Rasmussen genel sekreter oldu

- Rasmussen üzerinde konuşmaya gerek yok
- İnsan hiç değilse bu 5 hususta söz verdiyse önce sözlerini yerine getirsin sonra yapalım demek gerekir
- Bu çocukluğu yaptılar, o da sözlerini yerine getirmeyecek.
- Milli Görüşün önüne durulmaz. Milli görüş haktır, işbirlikçiler batıldır
- Milli görüş bu milletin kendisidir. Onlar taklitçidir.
SORULAR


- Aktif siyasete döndüğünüzü söyleyebilir miyiz?
Elbette aktif olacağız. Efendim siyasete girdim çıktım diyemeyiz. Bu bizim inancımızın gereği.

- Liderlik iddianız var mı?
Başka kaninlar vasıtasıyla siyasi haklara bir kısıtlama getirilmiş ise bu hakların hepsi iade edilir. Bundan önceki yasaklar kalkmıştır. Dolayısıyla hiç bir siyasi yasak yoktur. Her türlü siyasi haklar iade edilmiştir. Biz davanın neferiyiz. Kapının önüne ne yazarsanız yazın.
- Türkiye'de demokrasi geriye mi gitti?
Önceki dönemde siyasi parti liderleri bir araya gelir televizyonlarda toplantılar yapıyor ve mağduriyetleri dile getiriyorlardı. Bu toplantılar rahatsız ediyordu. Trafolar patlıyordu. Biz Lice'de halkı nasıl karın üzerine yatırırsınız dediğimizde Valiye telefon açıyorlardı. Ama halk ne olduğunu biliyorlardı. Köy boşaltılıyordu niye boşalttınız diyorduk çığ tehlikesi nedeniyle diyorlardı. Ama en yakın dağ 30 kilometre mesafede. Milli Görüş bu milletin kendisidir.
- Numan Kurtulmuş'un liderlik profilini nasıl değerlendiriyorsunuz?
"Allah selamet versir canıyla kanıyla çalışan bir parti. Saadet Partisi'ne oy veren herkes aynı şekilde bu davaya gönül vermiştir. Numan Bey de dahil.- Obama'nın ziyaretini nasıl gördünüz?
Obama'nın ziyareti rahatsız ediciydi. Söylediği sözlere baktığınız zaman... Emperyalizmin gölgesinde bir ülke Amerika. Onların da hakkını biz vereceğiz. Amerikalıların da hakkını biz verceğiz. Bunun için bir an evvel ecdadımızın mücadelesini verdiği bir dünya düzenini kurmak zorundayız.



hurriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın