KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2026 Pazar
°C

'Erasmus + Özel Eğitim' kapsamında Hollanda'ya gittiler

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu kapsamında Hollanda'nın Alkmaar ve Den Helder şehirlerinde işbaşı gözlem faaliyeti gerçekleştirildi.

`Erasmus + Özel Eğitim` kapsamında Hollanda`ya gittiler
20 EKİM 2022 PERŞEMBE 15:50
3
2659
1
AA aa

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu projesi kapsamında öğretmen hareketlilikleri devam ediyor. Bu kapsamda Hollanda'nın Alkmaar ve Den Helder şehirlerinde bulunan okullarda “Özel Eğitimde Okullaşma Oranlarını Arttırmak” konulu işbaşı gözlem faaliyeti gerçekleştirildi.

Ekim ayının ilk haftası Hollanda'nın Alkmaar şehrinde yapılan faaliyete Özel Eğitim İş Uygulama Okulu, Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Sultan Abdulhamit Han Ortaokulu, Mimar Sinan İlkokulu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden olmak üzere toplam 16 öğretmen katıldı. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Tokuş ile proje koordinatörleri Ramazan Gündoğdu ve Gülten Butakın da hareketlilik ekibinde yer aldı.  Bir hafta süren hareketlilik faaliyetinde ilk olarak Alkmaar İlköğretim ve Özel Eğitim Kurumu ziyaret edilerek bölgedeki özel eğitim süreci ve uygulamaları konusunda bilgi alındı.

Alkmaar'da bulunan Dijk en Waard College adlı özel eğitim okulunda Okul Müdürü Joost Westerik tarafından okulda verilen eğitim konusunda bilgilendirme yapıldı. Okulun öğrencilerinin uygulamalı eğitim aldıkları Houtloods İş Atölyesi ziyaret edilerek incelemelerde bulunuldu. Okulun staj koçu Carla Corbiere staj faaliyetleri konusunda bilgiler paylaştı ve Mignon van Dort Eğitim Kalite Sistemi hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı.

Hareketlilik ekibimizdeki özel eğitim öğretmenleri VSO De Spinaker Den Helder adlı özel eğitim meslek okulunu ziyaret etti. Öğretmenler, Okul Müdürü Monique Kamphuis ile bir araya geldiler ve okul hakkında bilgilendirildiler. Öğretmenler ayrıca bu okulda özel eğitim alanında yapılan iyi uygulamalar ile yöntem ve teknikler konusunda bilgiler edindi.

Programın son günü ev sahibi kurum olan Dijk en Waard College adlı özel eğitim okulunda Özel Eğitim Öğretmeni Süleyman Hayat tarafından Hollanda Eğitim Sistemi ve Özel Eğitim Uygulamaları konusunda bilgiler verildi.

Bir hafta süren faaliyet programı ev sahibi kurum olan Dijk en Waard College Müdürü Joost Westerik tarafından katılımcılara Europass hareketlilik belgelerinin verilmesiyle sona erdi. Kapanış programında hareketlilik ekibinde bulunan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Tokuş ev sahiplikleri için Okul Müdürü Joost Westerik'e ve işbaşı gözlem faaliyetini organize eden, Felemenkçe çeviri desteği sağlayan Dijk en Waard College Özel Eğitim Öğretmeni Süleyman Hayat'a teşekkür etti. Proje koordinatörleri ev sahibi okullarla başka Erasmus+ projelerinde de iş birliği yapmayı ve onları Türkiye'de de ağırlamayı istediklerini belirttiler.

Hollanda'da bulunulan hafta boyunca katılımcılar okullarda işbaşı gözlem faaliyetinin yanı sıra Amsterdam ve çevresinde kültürel geziler de gerçekleştirdiler. Katılımcı öğretmenler ülkenin eğitim sisteminin yanı sıra kültürel, doğal, tarihi ve sosyolojik yapısı hakkında da bilgi sahibi oldular.

Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu kapsamında 2027 yılına kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinasyonunda her yıl hedef temalar çerçevesinde konsorsiyum üyesi okullardan öğretmenler ve öğrencilere yönelik hareketlilikler gerçekleştirilmeye devam edilecektir.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96146)
21 Ekim 2022 Cuma 17:03
Ins sadece gezmeye gitmiyorlardir
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl`de `Masa Tenisi Bal Turnuvası` Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl`de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP`li Türeli:
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın