KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Ensari; papa özür dilemeli

Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Abdurrahman Ensari, İslam'a, Hazreti Muhammed'e ve Müslümanlara çok ağır hakaretler içeren ifadeler kullanan Papa 16. Benedict'in, tüm Müslümanlardan özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Ensari; papa özür dilemeli
28 KASIM 2006 SALI 10:57
0
1064
0
AA aa
Semavi din mensuplarının insanlığın huzuru, toplumların saadeti ve dünya barışının sağlanması gibi amaçlarla birlikte hareket etmelerinin insanlık için çok büyük önem arz ettiğini vurgulayan Ensari, farklı dinlerin önde gelen liderlerinin de birbirlerine saygı göstererek insanlığın ortak değerlerinin yaygınlaştırılması için fikir beyan etmelerinin, dünyada barışın tesisine katkı sağladığını belirtti.
Papa 16. Benedict'in, Regensburg Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, İslam'a, Hazreti Muhammed'e, Müslümanlara çok ağır hakaretler içeren ifadeler kullandığını belirten Ensari; ”Bir dinin temsilcisine yakışmayan bu ifadelerden dolayı, kendisinin tüm Müslümanlardan özür dilemesi gerekmektedir. Papa, ülkemize yapacağı bu ziyareti bir fırsat olarak değerlendirmelidir. Müslümanların peygamberler arasında ayrım yapmaları mümkün değildir. Tüm peygamberleri seviyoruz. Tüm inançlara da saygılıyız. Ancak Peygamberimizi sevmeyenlerin, O'na hakaret etme hakları yoktur olamaz da. Artık çağımızda toplumların barış ve huzur içinde yaşayabilmeleri için insan haklarına saygıya ve bunun ayrılmaz bir parçası olan din ve vicdan özgürlüğüne ihtiyaç vardır. Bütün inançlara ve dinî değerlere saygı göstermek, din ve vicdan özgürlüğünün ayrılmaz bir parçasıdır. Din, vicdan ve ifade özgürlüğü ise hiçbir zaman başka inançlara hakaret etmeyi mazur kılmaz. Başka inançlara saygı, aslında insanın kendi inancına ve insanlığa saygının bir gereğidir” şeklinde konuştu


bingöl kent haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.07.2026
16:41
Baraç;
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl`de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
16.07.2026
01:49
Vali Çelik; `15 Temmuz milletimizin ortak zaferidir`
Vali Çelik; '15 Temmuz milletimizin ortak zaferidir'
Bingöl'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 10. yılı dolayısıyla düzenlenen anma programında konuşan Vali Cahit Çelik, 15 Temmuz'un milletin iradesiyle kazanılmış ortak bir zafer olduğunu vurgulayarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın