KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Şubat 2025 Perşembe
°C

Ensari: ödenek sorunu halledilmeli

Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Gıyasettin Baydaş'ı ziyaret eden Memur-Sen Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Memur-Sen İl Başkanı Ensari, ödenek sorununun halledilmesi gerektiğini vurguladı

Ensari: ödenek sorunu halledilmeli
23 NİSAN 2008 ÇARŞAMBA 09:50
0
964
0
AA aa
Bingöl Memur-Sen Yönetim Kurulu ve Memur-Sen İl Başkanı Abdurrahman Ensari, göreve yeni başlayan Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Gıyasettin Baydaş'ı makamında ziyaret ederek “hayırlı olsun” dileğinde bulundular. 
Üniversitenin acilen çözülmesi gereken sorunları konusunda görüş alışverişinde bulunulan ziyaret sonrası bir değerlendirme yapan Memur-Sen İl Başkanı Abdurrahman Ensari, üniversitenin şuanda bir binasının dahi olmadığını belirterek, şunları kaydetti.
“Yüksek okul olarak kullanılan bina Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait olup Haziran ayında Milli Eğitime devredilmesi gerekiyor. Ziraat Fakültesi inşaatının bitirilmesi için ilgili şirkete gerekli olan 600 bin YTL'lik ödemenin yapılması gerekiyor. Ödenek temin edilmezse, Üniversitemiz ortada kalacak. Ancak Maliye Bakanlığı ödenekleri 12 aya yaydığı için, üniversite için ayrılan ödeneğin 600 bin YTL'lik kısmının bir defada ödenmesi gerekiyor. Bunun için de siyasi destek gerekiyor. Bingöl Üniversitesi, Bingöl'ün yarınıdır,  istikbalidir,  ortak geleceğidir. Bu nedenle üniversitenin sorunları bir an evvel giderilmelidir. Sivil toplum örgütleri de, üniversitenin içinde bulunduğu sorunları sürekli gündeme getirerek kamuoyunun üniversite konusundaki duyarlılığını arttırmalıdır”
Rektör Yardımcısı Gıyasettin Baydaş'ı da sorunların çözümü noktasında yalnız bırakmamak gerektiğini belirten Ensari, Rektör Yardımcısına, sorumluluk makamında bulunan herkesin, siyasilerin, sivil toplum örgütlerinin, tüm kurumların ve Bingöl halkının destek vermesi gerektiğini söyledi.
 

 

 

 

 

 

 

BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.02.2025
18:11
Bingöl depreme ne kadar hazır? Vali Usta tek tek açıkladı
Bingöl depreme ne kadar hazır? Vali Usta tek tek açıkladı
Yapı stokundan dönüşüm çalışmalarına, çadır stokundan çadır kent alanlarına, Master planından tatbikat ve arama kurtarma ekiplerine kadar birçok konuda detay veren Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, 7 ilçe Kaymakamlığı bünyesinde olası afetlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla İlçe Afet Yönetim Merkezleri kurulduğunu vurguladı.
06.02.2025
17:56
Bingöl`de 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler anıldı
Bingöl'de 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler anıldı
Bingöl'de, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenler anıldı. Mezarlar ziyaret edilip mevlid okutuldu, ikramlar yapıldı.
06.02.2025
17:27
Bingöl`de tarihi eser kaçakçılığı! 4 gözaltı
Bingöl'de tarihi eser kaçakçılığı! 4 gözaltı
Yakalanan şüpheli şahıslar hakkında Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda adli işlemlere başlanıldığı bildirildi.
06.02.2025
16:33
Keskin:
Keskin: 'Bir an önce harekete geçilmelidir'
6 Şubat depremlerinin 2. yılına dair açıklamada bulunan Bingöl İMO Temsilcisi Keskin'den olası yeni depremler için çağrı; 'Türkiye sıradaki afeti çaresizce beklemektedir! Sorumlular bir an önce harekete geçmelidir!'
06.02.2025
15:06
Bingöl Üniversitesi Termal Tesisleri Kapatıldı
Bingöl Üniversitesi Termal Tesisleri Kapatıldı
Bingöl Üniversitesi Ilıcalar Uygulama Oteli ve Termal Tesisi, Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta'nın ziyareti sırasındaki incelemesi sonrası denetim yapıp numune alan Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce 15 gün süreyle kapatıldı.
05.02.2025
21:08
Bingöl`de hırsızlık olaylarına karışan 6 şüpheli yakalandı
Bingöl'de hırsızlık olaylarına karışan 6 şüpheli yakalandı
Bingöl'de ev ve işyerinde 3 ayrı hırsızlık olayına karıştığı tespit edilen 6 şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın