Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu tarafından bedensel engelli vatandaşlara akülü araba hediye edildi. Salı günü başlayacak olan Ramazan Bayramı öncesi iki gence bayram sevinci yaşatan Valilik, Valilik binası önünde bedensel engelli olan vatandaşlara akülü tekerlekli sandalyelerini teslim etti.
Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun talimatıyla, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından alınan, engelli ve özürlü iki engelli vatandaş olan Barış Demir ve Abdulvahap Kaçar'a akülü özürlü arabası teslim edildi. Hediye esnasında Vali Balkanlıoğlu yaptığı konuşmada “ Bu engelli vatandaşımız olan Abdulvahap Kaçar'ın kardeşine daha önce vakfımız tarafından bir akülü araba verilmişti. Bu arabayı ortak kullanıyorlardı. Ancak ortak kullanımda bazı problemler yaşandığından bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için bu arabayı Abdulvahap kardeşimize de verdik” dedi.
Engelli vatandaşlara yakın ilgi gösteren Vali Balkanlıoğlu” Her iki engelli vatandaşımıza verdiğimiz özürlü Akü arabalarını kazasız belasız kullanmalarını ve bundan sonraki yaşamlarında başarılar dilerim. Engelli kardeşlerimize bir nebzede olsa yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz. Her zaman onların yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Yeniden şekillenen dünyada, sağlıklı toplum ve güçlü devlet olabilmek, çocuklara, yaşlılara ve bilhassa engellilere öncelikle sahip çıkmakla mümkündür" diyen Vali Balkanlıoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:
"Özürlülerimizin topluma eşit ve tam katılımlı, kendilerine sağlanmış hak ve hizmetlerden faydalanmalarını, üretken kişiler olmalarını sağlamak için öncelikle yeterli eğitim hizmetine kavuşmaları gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki bir çocuk ne kadar iyi bakılır, ne kadar zengin ve uyarıcı çevrede büyürse bundan hem kendisi, hem de milli ekonomi o kadar fayda sağlar. Özürlülerimizi üretken bireyler haline getirmek devletimiz için en büyük kazançtır.”
Engelli Vatandaşlar da, Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından kendilerine akülü araba hediye edildiğinden dolayı teşekkür ettiler.