Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şehir Stadyumunda yapılacak etkinlikte engelli ve engelsiz bireylerin kaynaşmalarını amaçlanıyor.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger'in katılımlarıyla gerçekleştirilecek etkinlikte, basketbol maçı, masa tenisi, satranç, ok, halat çekme, ip atlama, top taşıma ve folklor ekibinin gösterisi yapılacak.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “2013'te yapılan Engelli Konumlandırma, Algı ve Ayrımcılık Araştırması verilerine göre; İnsanlarımızın yüzde 70'i komşusunun engelli olmasını istemiyor. Ailelerin yüzde 57'si çocuklarının okullarda engellilerle birlikte eğitim görmesini istemiyor. İnsanlarımızın yüzde 87'si ise engelli bireylerin sokağa çıkmadan evden çalışması gerektiği görüşündedir. İnsanların birbirlerini en iyi tanıma ve tanıtma yolunun, faydalı bir etkinliği birlikte yapmaları olduğuna inanan Türkiye Beyazay Derneği, bu durum karşısında harekete geçerek ‘ Aşmak İçin Hareket ‘ kampanyasını başlattı. Kampanya kapsamında engelli ve engelsiz bireyler birlikte spor yapacak, farklı bireyler sporun birleştirici gücüyle hareket edecek. Spor yapan bedenler farklı olsa da amaçlar, kalpler bir olacak. Bu kampanya sayesinde sporun birleştirici özelliğiyle engelli ve engelsiz bireylerin neleri başarabileceklerini göstermek istiyoruz. Spor yapma kültürünü engelli-engelsiz ayırmadan herkes için yaygınlaştırmalıyız. Gelin, engelleri sporun kardeşliği ile birlikte aşalım. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN her zaman engelli bireylerin yanında olmuştur ve bu kampanyayı da himayelerine alarak bizlere olan desteklerini bir kez daha göstermişlerdir” denildi.