KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Eylül 2026 Perşembe
°C

'Engelli Tuvaletinin Olmayışı Yerel Yönetimlerin Eksikliğidir'

Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Mücahit Korkutata: 'Bingöl'de engelli tuvaletinin olmayışı bizim değil yerel yönetimlerin eksikliğidir.'

`Engelli Tuvaletinin Olmayışı Yerel Yönetimlerin Eksikliğidir`
15 EKİM 2021 CUMA 17:05
10
2402
6
AA aa

Bingöl'de engelli vatandaşlar, kentte engelli tuvaletinin olmamasından dolayı şikâyetlerini dile getirdiler. Birçok kentte bulunan ancak Bingöl'de bulunmayan engelli tuvaletinin yapılmasını isteyen engelli vatandaşlar, günlük yaşamlarındaki önemli sorunun giderilmesi konusunda çağrıda bulunuyor.

Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Mücahit Korkutata, geçmiş dönem belediye yönetimi ve mevcut yönetimle bu konuda yaptıkları görüşmelerde bir netice alamadıklarını belirterek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “5 yıl boyunca eski başkan ve yeni başkan olmak üzere yapılan görüşmeler neticesinde bir türlü sonuç elde edemediğimiz insani ve temel ihtiyacımız olan engelli lavabosunun olmayışı, bizim değil yerel yönetimlerin eksiğidir. Konu hakkında tüm yöneticileri göreve davet ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Engelli tuvaletleri, Belediyelerin Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü birimleri tarafından yaptırılıyor. Bingöl Belediyesi'ne böyle bir birimin olmadığı öğrenilirken, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüklerinin görev ve sorumluluklarında şu ifadeler yer alıyor:

“Engelli ve yaşlıların sosyal yaşam alanlarına ve hizmet binalarına erişimleri ile bu alanlarda özgürce hareket edebilmelerini kolaylaştırmak amacıyla; ulaşım, yaya yürüyüş yolları ve benzeri alanlarda gerekli çalışmaların yapılması için ilgili kurum, kuruluş, özel müteşebbisler ve sivil şahıslar ile irtibat kurarak gerekli tedbirlerin alınmasını teşvik etmek ve teklifte bulunmak, bedensel engellilerin sosyal alanlarda daha özgür bir şekilde var olmalarını sağlamak amacıyla; gerekli görülen yerlere engelli tuvaleti, akülü sandalye şarj istasyonlarını kurmak.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86216)
18 Ekim 2021 Pazartesi 15:05
Kent parkın yanında belediye tarafından yapılan engelsiz yaşam alanı bitmesine rağmen faaliyete geçmedi dernek kurup engellilerin hakkını böyle mi savunuyorsunuz önce biten yerlerin belediye tarafından açılmasını bi sağlayında gerisi gelir...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86206)
17 Ekim 2021 Pazar 18:11
Doğru söylüyor yerel yöneticilerin çok büyük eksikliği.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86173)
15 Ekim 2021 Cuma 22:41
Bu sese bi kulak verin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86171)
15 Ekim 2021 Cuma 22:29
Sen de kendini bir şey sanıyorsun önce bir görevine git engellilerin sırtından geçinmeyi istismarı bırak
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86217)
18 Ekim 2021 Pazartesi 15:12
@Misafir Kullanıcı bütün dernek yöneticileri işe gitmiyor ama sorsan memleketin en dürüst insanları onlar her şeyi eleştirip kendini görmeme (bu bi hastalık olsa gerek)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86198)
17 Ekim 2021 Pazar 00:30
@Misafir Kullanıcı Bu arkadaş bu dernek vasıtası ile işine gitmeden maaş mı alıyor acaba?
Üstteki yorum doğruysa yazıklar olsun..
09.09.2026
23:59
Bingöl`de iki kritik projeye teknik destek
Bingöl'de iki kritik projeye teknik destek
Bingöl'de trüf mantarının ekonomiye kazandırılması ve kentteki yapı stokunun deprem riski açısından incelenmesine yönelik iki ayrı proje için teknik destek protokolü imzalandı. Projelerden biri kırsal ekonomiye katkı sağlamayı, diğeri ise Bingöl'ün yapı güvenliğine ilişkin kapsamlı bir veri altyapısı oluşturmayı hedefliyor.
09.09.2026
23:57
iPhone 18 Pro ve Pro Max tanıtıldı! Türkiye fiyatları belli oldu
iPhone 18 Pro ve Pro Max tanıtıldı! Türkiye fiyatları belli oldu
Apple, yeni amiral gemisi iPhone 18 Pro ve Pro Max modellerini tanıttı. Değişken diyaframlı kamera sistemi, 2 nm A20 Pro işlemci ve büyütülen bataryalarıyla dikkat çeken telefonların Türkiye fiyatları da açıklandı.
09.09.2026
23:56
Eğitim-Sen Bingöl`den KHK çağrısı:
Eğitim-Sen Bingöl'den KHK çağrısı: '10 yıllık hukuksuzluğa son verin'
Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, KHK'larla görevlerinden ihraç edilen kamu emekçilerinin yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekmek amacıyla Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada, ihraç edilen kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi ve yargı süreçlerinin hızlandırılması çağrısı yapıldı.
09.09.2026
23:55
Bingöl Üniversitesi`nden Gazze için anlamlı panel
Bingöl Üniversitesi'nden Gazze için anlamlı panel
Bingöl Üniversitesi, YÖK'ün Bilim Kafe Etkinlikleri kapsamında Gazze'de savaşın eğitim, bilim ve akademi üzerindeki etkilerinin ele alınacağı bir panel düzenleyecek. 'Gazze'de Üniversite Olmak: Gazze İçin Bilim, Gelecek İçin Umut' başlıklı program, 16 Eylül'de Bingöl Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
09.09.2026
23:53
Kadir Çintay yeniden aday:
Kadir Çintay yeniden aday: 'Hedefimiz 27'de 27'
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çintay, 2022-2026 döneminde hayata geçirilen çalışmaları ve yeni döneme ilişkin hedeflerini açıkladı. BİNTSO Başkanlığına yeniden aday olduğunu duyurarak Mavi Liste ile 10 meslek grubunda seçime gireceklerini belirten Çintay; Hedefimiz net, 27'de 27 yapmak.'
09.09.2026
14:13
DEM Parti`de yeni dönem mesajı: `Direnişin yanına inşayı koyacağız`
DEM Parti'de yeni dönem mesajı: 'Direnişin yanına inşayı koyacağız'
DEM Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'nin ardından Pervin Buldan'ın 'Demokratik Cumhuriyet Hareketi' açıklamasını değerlendiren Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, yeni dönemin yalnızca mevcut siyasete itiraz eden değil, Türkiye'yi yönetmeye talip olan bir siyasal anlayış üzerine kurulacağını söyledi. Ormangören, 'Değişecek olan ilkelerimiz değil; bu ilkeleri topluma ulaştırma yöntemimiz, siyaset dilimiz ve örgütlenme pratiğimizdir' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın