KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Nisan 2026 Perşembe
°C

'Engelli Tuvaletinin Olmayışı Yerel Yönetimlerin Eksikliğidir'

Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Mücahit Korkutata: 'Bingöl'de engelli tuvaletinin olmayışı bizim değil yerel yönetimlerin eksikliğidir.'

`Engelli Tuvaletinin Olmayışı Yerel Yönetimlerin Eksikliğidir`
15 EKİM 2021 CUMA 17:05
10
1918
6
AA aa

Bingöl'de engelli vatandaşlar, kentte engelli tuvaletinin olmamasından dolayı şikâyetlerini dile getirdiler. Birçok kentte bulunan ancak Bingöl'de bulunmayan engelli tuvaletinin yapılmasını isteyen engelli vatandaşlar, günlük yaşamlarındaki önemli sorunun giderilmesi konusunda çağrıda bulunuyor.

Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Mücahit Korkutata, geçmiş dönem belediye yönetimi ve mevcut yönetimle bu konuda yaptıkları görüşmelerde bir netice alamadıklarını belirterek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “5 yıl boyunca eski başkan ve yeni başkan olmak üzere yapılan görüşmeler neticesinde bir türlü sonuç elde edemediğimiz insani ve temel ihtiyacımız olan engelli lavabosunun olmayışı, bizim değil yerel yönetimlerin eksiğidir. Konu hakkında tüm yöneticileri göreve davet ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Engelli tuvaletleri, Belediyelerin Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü birimleri tarafından yaptırılıyor. Bingöl Belediyesi'ne böyle bir birimin olmadığı öğrenilirken, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüklerinin görev ve sorumluluklarında şu ifadeler yer alıyor:

“Engelli ve yaşlıların sosyal yaşam alanlarına ve hizmet binalarına erişimleri ile bu alanlarda özgürce hareket edebilmelerini kolaylaştırmak amacıyla; ulaşım, yaya yürüyüş yolları ve benzeri alanlarda gerekli çalışmaların yapılması için ilgili kurum, kuruluş, özel müteşebbisler ve sivil şahıslar ile irtibat kurarak gerekli tedbirlerin alınmasını teşvik etmek ve teklifte bulunmak, bedensel engellilerin sosyal alanlarda daha özgür bir şekilde var olmalarını sağlamak amacıyla; gerekli görülen yerlere engelli tuvaleti, akülü sandalye şarj istasyonlarını kurmak.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86216)
18 Ekim 2021 Pazartesi 15:05
Kent parkın yanında belediye tarafından yapılan engelsiz yaşam alanı bitmesine rağmen faaliyete geçmedi dernek kurup engellilerin hakkını böyle mi savunuyorsunuz önce biten yerlerin belediye tarafından açılmasını bi sağlayında gerisi gelir...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86206)
17 Ekim 2021 Pazar 18:11
Doğru söylüyor yerel yöneticilerin çok büyük eksikliği.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86173)
15 Ekim 2021 Cuma 22:41
Bu sese bi kulak verin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86171)
15 Ekim 2021 Cuma 22:29
Sen de kendini bir şey sanıyorsun önce bir görevine git engellilerin sırtından geçinmeyi istismarı bırak
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86217)
18 Ekim 2021 Pazartesi 15:12
@Misafir Kullanıcı bütün dernek yöneticileri işe gitmiyor ama sorsan memleketin en dürüst insanları onlar her şeyi eleştirip kendini görmeme (bu bi hastalık olsa gerek)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86198)
17 Ekim 2021 Pazar 00:30
@Misafir Kullanıcı Bu arkadaş bu dernek vasıtası ile işine gitmeden maaş mı alıyor acaba?
Üstteki yorum doğruysa yazıklar olsun..
16.04.2026
05:35
Bingöl`de ekmeğe zam geldi!
Bingöl'de ekmeğe zam geldi!
Vatandaşlar, zammı ekmek satın aldıkları sırada öğrenirken, önceden kamuoyuna bilgilendirme yapılmaması tepkilere neden oldu.
16.04.2026
05:33
Salcı;
Salcı; 'Herkes Kendini Sorgulamalı'
Hungobungo Doğa Derneği Başkanı Bilal Salcı, Siverek ve Kahramanmaraş'ta yaşanan okul saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, olayların toplumsal ve eğitimsel sorunların sonucu olduğunu belirterek eğitim sistemi, okul güvenliği ve toplumsal yaşam alışkanlıklarına dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.
16.04.2026
05:33
Çirişli Tüneli`nde Hedef 2029`a Kaydı
Çirişli Tüneli'nde Hedef 2029'a Kaydı
Bingöl-Erzurum yolunda kış aylarında ulaşımı zorlaştıran Çirişli Geçidi'ni devre dışı bırakacak tünel için daha önce 2026 yılı işaret edilirken, son açıklamalarda açılış hedefi 2029 olarak güncellendi. Bölgedeki diğer tünel projelerinde de takvim netleşti.
16.04.2026
05:32
Oyuncu Sefa Zengin, Berdibek`in davetiyle Meclis`te
Oyuncu Sefa Zengin, Berdibek'in davetiyle Meclis'te
'Kurtlar Vadisi' dizisindeki 'Erdal Kömürcü' karakteriyle tanınan oyuncu Sefa Zengin, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'na AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in davetiyle katıldı. Zengin, toplantı öncesinde bakanlar ve parti yetkilileriyle bir araya geldi.
16.04.2026
05:30
Bingöl`de nisan ayında karla mücadele
Bingöl'de nisan ayında karla mücadele
Nisan ayının ortasında olunmasına rağmen Bingöl'ün köy ve mezralarında yolları kapatan metrelerce yükseklikteki karla mücadele sürüyor.
15.04.2026
01:46
Midesinden yarım kilodan fazla uyuşturucu çıktı!
Midesinden yarım kilodan fazla uyuşturucu çıktı!
Bingöl'de polis ekiplerince gerçekleştirilen çalışmada, mide ve bağırsaklarında uyuşturucu madde taşıdığı belirlenen şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın