KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Haziran 2026 Pazar
°C

Enflasyon rakamları açıklandı

TRB1 Malatya İstatistiki Bölgesinde Tüketici Fiyatları Endeksi’nde (TÜFE) aylık yüzde 1,04 artış gerçekleşti.

Enflasyon rakamları açıklandı
04 NİSAN 2017 SALI 04:18
0
1510
0
AA aa

TÜFE'de 2017 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 1,04 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 3,80 bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,64 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 8,61 artış gerçekleşti.

TRB1 Malatya İstatistiki Bölgesinde ana harcama grupları itibariyle bir ay önceye göre en yüksek artış yüzde 3,00 ile gıda ve alkolsüz içecekler grubunda gerçekleşti.

Mart ayında endekste yer alan gruplardan sağlık (yüzde 2,60), ulaştırma (yüzde 1,10), eğitim (yüzde 0,88),lokanta ve oteller (yüzde 0,73),mobilya, ev aletleri ve ev bakım hizmetleri (yüzde 0,67)  eğlence ve kültür (yüzde 0,31), çeşitli mal ve hizmetler yüzde 0,24), konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlar (yüzde 0,06), haberleşme (yüzde 0,02) gruplarında artış gerçekleşirken; giyim ve ayakkabı (yüzde 0,97), grubunda düşüş gerçekleşmiştir. Alkollü içecekler ve tütün  grubunda ise değişim olmadı.    

TÜFE'de en yüksek artış yüzde 22,35 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda gerçekleşti. Ulaştırma (yüzde 18,48), sağlık (yüzde 13,77),gıda ve alkolsüz içecekler (yüzde 13,75), çeşitli mal ve hizmetler (yüzde 10,69), lokanta ve oteller (yüzde 10,60), eğlence ve kültür (yüzde 7,92),giyim ve ayakkabı (yüzde 7,50),eğitim (yüzde 7,45) ile artışın yüksek olduğu diğer harcama grupları oldu.

TRB1 Malatya İstatistiki Bölgesinde seçilmiş maddeler arasında en yüksek fiyat artışı gösteren madde portakal oldu.

Portakalın ortalama fiyatı bir önceki aya göre (yüzde 41,34), sivri biber (yüzde 23,02), muz (yüzde 17,56), ayva (yüzde 16,42),diş dolgu ücreti (yüzde 6,44) oranında arttı.

TRB1 Malatya İstatistiki Bölgesinde seçilmiş maddeler arasında en fazla fiyat düşüşü gösteren madde kabak oldu.

Kabağın ortalama fiyatı bir önceki aya göre (yüzde 42,96), yeşil soğan (yüzde 34,40), ıspanak (yüzde 24,20), kreş ve gündüz bakım evleri ücreti (yüzde 8,94), ceket (erkek için) (yüzde 6,48) oranında düşüş gösterdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın