KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Şubat 2025 Cuma
°C

Enflasyon rakamları açıklandı

Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerini kapsayan TRB1 bölgesinde Ağustos ayı zam şampiyonu, spor müsabakaları giriş ücreti oldu.

Enflasyon rakamları açıklandı
06 EYLÜL 2016 SALI 03:24
0
1234
0
AA aa

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü, Tüketici Fiyatları Endeksi Ağustos ayı verilerini açıkladı.

Verilerine göre, TÜFE Ağustosta bir önceki aya göre yüzde 0,06 düşüş, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 4,41, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,12 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 7,66 artış gerçekleşti.

Ana harcama grupları itibarıyla bir ay önceye göre en yüksek artış yüzde 3,62 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda görüldü.

Ağustos ayında endekste yer alan eğlence ve kültür yüzde 1,09, lokanta ve oteller yüzde 0,91,çeşitli mal ve hizmetler yüzde 0,56, mobilya, ev aletleri ve ev bakım hizmetleri yüzde 0,19,haberleşme yüzde 0,15, ulaştırma yüzde 0,15, sağlık yüzde 0,09, konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlarda yüzde 0,07 artış gerçekleşirken, eğitimde yüzde 0,23, gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 0,50, giyim ve ayakkabıda yüzde 3,38 düşüş yaşandı.

TRB1 Malatya İstatistiki Bölgesinde bir önceki yılın aynı ayına göre TÜFE en yüksek artış yüzde 23,50 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda gerçekleşti.

Giyim ve ayakkabı yüzde 14,76, sağlık yüzde 13,83, çeşitli mal ve hizmetler yüzde 11,28, gıda ve alkolsüz içecekler yüzde 9,66, mobilya, ev aletleri ve ev bakım hizmetleri yüzde 8,90, lokanta ve oteller yüzde 7,80, ulaştırma yüzde 6,53, eğitim yüzde 6,21 ile artışın yüksek olduğu diğer harcama grupları oldu.

TRB1 Malatya İstatistiki Bölgesinde seçilmiş maddeler arasında enyüksek fiyat artışı gösteren spor müsabakalarına giriş ücreti oldu. Spor müsabakalarına giriş ücreti ortalama fiyatı bir önceki aya göre yüzde 18,54, dolmalık biber yüzde 11,47, ekmek yüzde 9,00, sarımsak yüzde 7,15, limon ücreti de yüzde 6,04 arttı.

Seçilmiş maddeler arasında en fazla fiyat düşüşü gösteren ise domates oldu. Domatesin ortalama fiyatı bir önceki aya göre yüzde 18,42, karpuz yüzde 16,79, kadın ceketi yüzde 14,41, çocuk ayakkabısı yüzde 6,53, tek kişilik yatak yüzde 3,88 düşüş gösterdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.02.2025
21:01
Yolcu otobüsü devrildi: 4 ölü, çok sayıda yaralı var
Yolcu otobüsü devrildi: 4 ölü, çok sayıda yaralı var
Bingöl-Diyarbakır karayolunda meydana gelen otobüs kazasında ilk belirlemelere göre 41'i yolcu, 3'ü mürettebat olmak üzere 44 kişinin bulunduğu otobüste 4 kişi yaşamını yitirirken bazılarının durumları ağır olmak üzere 35 kişi yaralandı. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta da bölgeye giderek incelemelerde bulunup basına açıklama yaptı.
13.02.2025
20:31
Bingöl`de okullara kar tatili uzatıldı
Bingöl'de okullara kar tatili uzatıldı
Valilik duyurdu. Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeni ile okullar yarın da tatil edildi.
13.02.2025
15:42
Bingöl`de eğitimde tedbirler ele alındı
Bingöl'de eğitimde tedbirler ele alındı
Bingöl'de eğitim-öğretim yılı ikinci dönemine yönelik tedbirler konulu değerlendirme toplantısı yapıldı.
13.02.2025
15:24
Bingöl`de Eğitim Bir-Sen protestosu! Toplu Sözleşme Kararlarına Uyulsun
Bingöl'de Eğitim Bir-Sen protestosu! Toplu Sözleşme Kararlarına Uyulsun
Eğitim-Bir Sen Bingöl 2 Nolu Üniversite Şubesi, toplu sözleşmede alınan karara ve verilen sözlere rağmen, üniversite idari personelinin yer değişikliği hakkının teslim edilmemesi, 3600 ek gösterge hakkının hala verilmemesi ve akademik personelin haklarının iyileştirilmemesini protesto etti.
13.02.2025
15:12
Suyun yıldızları 14 madalya ile Bingöl`e döndüler
Suyun yıldızları 14 madalya ile Bingöl'e döndüler
Van'da düzenlenen ve 400 sporcunun katıldığı yüzme müsabakalarında elde ettikleri derecelerle önemli başarılara imza atan Bingöllü yüzücüler, toplamda 14 madalya kazandılar.
13.02.2025
12:05
Bingöl`de deprem! Merkez üssü Adaklı
Bingöl'de deprem! Merkez üssü Adaklı
Bingöl, bugün saat 11.53'te merkez üssü Adaklı İlçesi olan 3,4 büyüklüğündeki depremle sarsıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın