KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

En güzel resim yapmak için yarıştılar

Bingöl Belediyesi tarafından düzenlenen ödüllü ''Minik Eller Resim Yarışması'na 70 anaokulu öğrencisi katıldı.

En güzel resim yapmak için yarıştılar
01 OCAK 2011 CUMARTESİ 00:06
0
2555
0
AA aa

 

Bingöl Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında okul öncesi eğitim öğrencileri arasından “Çevremizi Temiz Tutalım” konulu 1.Minik Eller Resim Yarışması düzenledi.
 
Belediye Kültür Merkezi Toplumsal Gelişim ve Eğitim (TOGEM) Salonu'nda gerçekleşen resim yarışmasına 70 okul öncesi öğrenci katıldı. Yarışmadan önce miniklere resim yapmaları için Bingöl Belediyesi tarafından pastel boya ve kâğıt verildi. İlde görev yapan resim öğretmenlerinin jüri üyeliği yaptığı yarışma yaklaşık 2 saat sürdü. Yarışmada Özel Hulusibey İlköğretim Okulu Anasınıfı Öğrencisi Özge Begüm Çelik'in yaptığı resim birinci, Karşıyaka Anaokulu Öğrencisi Nehir Tuana Yıldırım'ın yaptığı resim ikinci, Vali Kurtuluş Şişmantürk İlköğretim Okulu Anasınıfı Öğrencisi Hatice Solmaz'ın resmi üçüncü oldu.
 
Yarışmanın birincisine tam, ikinciye yarım ve üçüncüsüne de çeyrek altın ödül olarak verildi.
Yarışmanın ardından ödül töreni düzenlendi. Yarışmada birinci gelen Özge Begüm Çelik'in hediyesini Belediye Başkanı Serdar Atalay, ikinci Nehir Tuana Yıldırım'ın ödülünü Belediye Başkan Yardımcısı Burhan Arıkız ve üçüncü Hatice Solmaz'ın ödülünü de İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu verdi.
 
Törende konuşan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, anaokulu öğrencilerinin sosyalleşmesi ve çevre bilincini kazandırmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, “İlimizde ilk olmasına rağmen etkinlik çok başarılı bir şekilde geçti. Yapılan bütün resimler güzeldi. Ancak bir seçim yapılması lazımdı. Resim öğretmenlerimiz de bir seçim yaparak 1. 2. ve 3.'ü seçti. Yapılan resimlerin hepsi aynı değerde. Ben yarışmaya katılan bütün çocukların birinci olduğunu düşünüyorum. Yarışmaya katılan bütün minik yavrularımızı tebrik ediyorum. Burada amaç yarıştırmak değil, bir araya gelip çocukların eğlenmesini, eğlenerek bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamaktır'' dedi.
 
Başkan Atalay, yarışmayı geleneksel hale getireceklerini de ifade ederek, yarışmaya katılan okul idareci ve öğrencilerine teşekkür etti.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu ise okul öncesi eğitim-öğretimin öneminden bahsetti. Etkinliği düzenleyen Belediye Başkanı Atalay ve belediye çalışanlarına teşekkür eden Hansu, “Okul öncesi eğitim son yıllarda çok önem verdiğimiz bir konudur. Bu alanda okullaşma oranı yüzde 4,5 idi. Bugün itibariyle bu oran yüzde 71'e çıktı. Hedefimiz bu oranı yüzde yüze çıkarmaktır'' dedi.
 
Çocuk gelişiminde 06 yaşın çok önemli olduğunu söyleyen Belediye Meclis Üyesi Feyza Başak Koç, Bingöl'de 06 yaşın önemini velilerin artık önemsediğini ifade ederek, yapılan etkinlikten dolayı belediye Başkanı Serdar Atalay'a teşekkür etti. Koç, yapılan etkinlik kapsamında “Çevremizi Temiz Tutalım” konulu 1.Minik Eller Resim Yarışması'na katılan anaokulu öğreci ve öğretmenlerine ve öğrenci velilerine teşekkür etti.
 
Yapılan etkinliğin sonunda Özel Hulusibey İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencileri tarafından sema gösterisi yapıldı.
 
Düzenlenen etkinliğe, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Belediye Başkanı Serdar Atalay'ın eşi Tuba Atalay, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, Belediye eski Başkanı Bedri Tuğ, Belediye Başkan Yardımcısı Burhan Arıkız, Belediye Meclis Üyelerinden Feyza Başak Koç ve Halim Sügü, Belediye Kültür Merkezi Müdürü Ali Rıza Korkutata, anaokulu öğrencileri ve öğretmenleri ve öğrenci velileri katıldı.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın