KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Şubat 2025 Perşembe
°C

En çok artış bingöl'de

Altın emlak'ın genel müdürü mustafa hakan özelmacıklı, eylül ayındaki konut satış rakamları açıkladı. illere ve yabancılara göre konut satış sayılarını da değerlendiren altın emlak genel müdürü özelmacıklı; en çok artış yaşanan şehrimiz yüzde 64 ile bingöl

En çok artış bingöl`de
24 EKİM 2017 SALI 23:38
0
4001
0
AA aa

Türkiye genelinde konut satışları 2017 yılı Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28,8 oranında artarak 140 bin 298 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 23 bin 471 konut satışı ve yüzde 16,7 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u, 13 bin 945 konut satışı ve yüzde 9,9 pay ile Ankara, 7 bin 575 konut satışı ve yüzde 5,4 pay ile İzmir izledi.

“TAPU HARCI İNDİRİMİ SATIŞLARI TETİKLEDİ”

Altın Emlak'ın Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, Eylül ayındaki konut satış rakamları ile ilk defa 140 bin 298 sayısı ile rekor kırıldığını belirterek; “Tapu harcı indiriminin son ayı olduğu için Eylül ayında bu yoğun satış hareketleri gerçekleşti. Bu rakamlarda konut satışında rekor kırılmış oldu. Ayrıca yabancılara satışta da 2 bin rakamı geçilerek bu senenin rekoru kırıldı” dedi.

İllere ve yabancılara göre konut satış sayılarını da değerlendiren Altın Emlak Genel Müdürü; “En çok artış yaşanan şehrimiz yüzde 64 ile Bingöl, en çok düşüş yaşanan şehrimiz ise eksi yüzde 64 ile Van olduğunu görüyoruz. Yabancılara satışta ise, Suudilerin konut tercihlerinde Türkiye sevdası artarak devam ediyor. Buna göre ilk 9 ayda Suudilere yapılan satış 2016'da bin 287 den, 2017'de 2 bin 307'ye çıkarak yüzde 79 artış gösterdi” diye konuştu.

“YENİ YAPILARDA İNŞAAT MALİYETİ ARTIYOR”

Bina inşaatı maliyet endeksinin son bir yılda yüzde 17.1 arttığını belirten Özelmacıklı; “İşcilik ve malzeme girdilerindeki maliyet artışları yeni yıl itibarı ile inşaa edilen yeni konut fiyatlarını etkileyecek. Bu durum 2'nci el konuta olan talebi artıracak. Önümüzdeki dönemde satışlarda 2'nci el konutların payının artacağını göreceğiz” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.02.2025
21:08
Bingöl`de hırsızlık olaylarına karışan 6 şüpheli yakalandı
Bingöl'de hırsızlık olaylarına karışan 6 şüpheli yakalandı
Bingöl'de ev ve işyerinde 3 ayrı hırsızlık olayına karıştığı tespit edilen 6 şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı.
05.02.2025
20:27
Şivan Serhed`den Bingölspor marşı
Şivan Serhed'den Bingölspor marşı
Bingöl'de Ses Sanatçısı Şivan Serhed, BAL temsilcimiz ve grup lideri 12Bingölspor için yazıp seslendirdiği marşı takıma ve taraftara armağan etti.
05.02.2025
19:23
Hemşehrimiz Kurtaran`a yeni görev
Hemşehrimiz Kurtaran'a yeni görev
Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten Bingöllü hemşehrimiz Mahmut Kurtaran, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı.
05.02.2025
14:35
Bingöl`de aranan 8 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 8 şüpheli yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, aranan 8 şüpheli yakalandı.
05.02.2025
14:23
Genç Devlet Hastanesi C grubuna yükseltildi
Genç Devlet Hastanesi C grubuna yükseltildi
D Gurubu Hastane statüsündeki Bingöl Genç Devlet Hastanesi C gurubu hastane statüsüne yükseldi. Bingöl İl Sağlık Müdürü Tatlı: 'Yapılan girişimler neticesinde Genç ilçemizde ve çevresinde yaşayan vatandaşlarımız, birçok branşta sağlık hizmeti almaya başlayacaktır' dedi.
05.02.2025
13:27
İŞKUR Gençlik Programı başlıyor
İŞKUR Gençlik Programı başlıyor
İŞKUR Gençlik Programı, üniversite öğrencilerine iş gücü deneyimi kazandırmak ve gelir desteği sağlamak amacıyla başlatıldı. Öğrenciler, haftada 3 gün çalışma fırsatıyla günlük 1083 lira ödeme alacak. Program, gençlerin istihdam piyasasına daha hazırlıklı girmelerini hedefliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın