KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Eylül 2024 Pazartesi
°C

En büyük gönül zenginliğimizdir

Başbakan Yardımcısı Başdanışmanı Ahmet Haluk Dursun, Ülkemiz, tarihi yapılarıyla doğudan batıya zenginliklerle dolu. Bizim en büyük kültürel zenginliğimiz ise gönül zenginliğimizdir. Bize has bir gönül zenginliği ve gönül adamlığı var dedi.

En büyük gönül zenginliğimizdir
17 NİSAN 2018 SALI 20:40
1
1807
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi'nde “Kültür Coğrafyamızın Zenginliği” Konferansı düzenlendi. Başbakan Yardımcısı Başdanışmanı Ahmet Haluk Dursun'un konuşmacı olarak katıldığı konferansa Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftçi ve Prof. Dr. Hakan Olgun, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşmasında Türkiye'nin zengin kültürel yapılar cenneti olduğunu ifade eden Prof. Dr. Dursun, “Ülkemiz tarihi yapılar açısından son derece zengin bir ülkedir. Diyarbakır'dan Mardin'e, Kars'tan Edirne'ye, Konya'dan Bursa'ya kadar güzel yapılarımız var. Bizim asıl en büyük zenginliğimiz gönül zenginliğimizdir. Gönül zenginliğinden daha büyük zenginlik yoktur. Bize has gönül zenginliği kültürü ve gönül adamlığı var. Kültürel zenginlik ikiye ayrılır. Birincisi somut miras, ikincisi de somut olmayan mirastır. Somut olmayan miras işte bizim gönül zenginliğimiz dediğimiz şeydir. Unesco tarafından somut olmayan miras, yaşayan insan hazinesi olarak kabul ediliyor. Bu, terminolojiye böyle geçmiş. Peki, biz bu hazineden ne kadar haberdarız? Kendi gönül zenginliğimizin ne kadar farkındayız” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin somut miras açısından da dünyanın en zengin ülkelerinden biri olduğunu ifade eden Prof. Dr. Dursun, “Bizim coğrafyamızdan görmemiz gereken o kadar çok yer ve yapı var ki. Mesela bizim coğrafyamızı bilmek isteyen birinin Diyarbakır'ı bilmesi gerekiyor. Mardin'i bilmesi gerekiyor. Kars'ı, Konya'yı, Bursa'yı, Edirne'yi bilmesi gerekiyor. İstanbul'u bilmesi gerekiyor. Diyarbakır'ı görmeden buraları gördüm demeyin. Surları ve Hevsel Bahçeleri Unesco dünya miras listesine alındı. Son zamanlarda ciddi atılım yapan iki buçuk şehir var turizmde. Buçuğu Van'dır. İranlı turistlerin alışveriş turizmi için gelişi. Biri Mardin ve bir diğeri de Kars'tır. Ama asıl benim adayım Diyarbakır'dır. Diyarbakır'ı bilmeniz ve görmeniz gerekiyor” dedi.

Öğrencileri davet etti

Asıl İstanbul'un surlar arasında kalan yer olduğunu ifade eden Prof. Dr. Dursun, Bingöl Üniversitesi'nden bir grubu İstanbul'da misafir etmek istediğini söyleyerek; “Sayın Rektörümüze buradan söz veriyorum. Bir öğrenci grubunuz ile sizi, Bingöl Üniversitesi'ni ağırlamaktan son derece memnuniyet duyarım. Size İstanbul'da rehberliği de ben yaparım” şeklinde konuştu.

Konferansın sonunda Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak tarafından Prof. Dr. Dursun'a teşekkür plaketi takdim edildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.09.2024
18:16
Zazaca`ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zazaca'ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zaza Dili ve Edebiyatına sunduğu katkılarla ve bu yönde yaptığı çalışmalarla bilinen Zaza Dil Kültür ve Tarih Derneği Başkanı Araştırmacı-Yazar İbrahim Bukan, kısa süre önce yakalandığı amansız hastalığa yenilerek hayata gözlerini yumdu. Taziyesi, Bingöl merkez Hz. Ali Camii'nde kuruldu.
16.09.2024
16:26
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl`e Geliyor
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl'e Geliyor
Genç İlçesinde esnaf ziyaretinde bulunacak olan Erbakan, akabinde Parti İlçe Başkanlık binası önünde halka seslenecek. Sonraki durağı ise Sancak beldesi olacak.
16.09.2024
15:36
Zazalar ekran başına! Qal û Qelem bu akşam başlıyor
Zazalar ekran başına! Qal û Qelem bu akşam başlıyor
Sunuculuğunu Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinden Murat Varol'un yaptığı, her bölümde klasik Zaza edebiyatı yazarlarından birinin hayat hikayesi ve Zazaca eserlerini konu alan Qal û Qelem (Söz ve Kalem) adlı Zazaca program 16 Eylül Pazartesi saat 22.40'da TRT Kurdî de izleyicisi ile buluşuyor.
16.09.2024
15:09
Bingöl Valisi Usta, asayiş verilerini açıkladı
Bingöl Valisi Usta, asayiş verilerini açıkladı
Bingöl'de 09-16 Eylül 2024 tarihleri arasında Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmaları paylaşan Vali Ahmet Hamdi Usta, 32 firarinin yakalandığını, aranan 398 şahıs tespit edilerek 3 gözaltı, 1️ tutuklama yapıldığını, ayrıca 81 bin kişi ve 15 bin aracın sorgulanıp yapılan gözaltı ve cezai işlemleri de aktardı.
16.09.2024
14:14
Bingöl`de bir belediye başkanı daha istifa etti!
Bingöl'de bir belediye başkanı daha istifa etti!
Partisine yönelik eleştirilerde bulunduğu açıklamasında; 'İlçe halkımızın bu konudaki talepleri ve bireysel olarak benim gördüğüm lüzum üzerine partiden istifa ederek, ilçe halkına daha iyi hizmet vermek amacıyla bağımsız olarak başkanlık görevime devam edeceğim' dedi.
16.09.2024
14:13
Damperi açık kamyon KGYS direğini devirdi
Damperi açık kamyon KGYS direğini devirdi
Bingöl'de damperi açık unutulan kamyon, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) direğini devirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın