KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mart 2025 Perşembe
°C

En büyük arzusu gerçek oldu!

Bingöl’de geçirdiği trafik kazasının ardından koltuk değnekleriyle ayakta durabilen 26 yaşındaki Kadir Ekici, 2009 yılından sonra hayata ebru sanatıyla tutundu. En büyük arzusu, kursiyerlere ders vermek olan Ekici’nin hayali, Bingöl Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa açtığı ebru sanatı kursuyla gerçek oldu. Çalışmalara Başkan Barakazi de katıldı.

En büyük arzusu gerçek oldu!
19 ARALIK 2014 CUMA 07:58
0
2543
0
AA aa

Bingöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi'nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu ebru kursunda sanatseverlere ders veren Ekici, sanata yeteneği olan yeteneklere destek oluyor.

BAŞKAN BARAKAZİ, EBRU YAPTI

Belediye Kültür Merkezi'nde devam eden kursu ziyaret eden Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, kültür ve sanat etkinliklerine devam edeceklerini dile getirdi.

Ebru çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Barakazi, daha sonra istek üzerine ebru yaparak, ebru sanatının kültür ve sanat tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Bingöl Belediyesi olarak farklı alanlarda kurs açmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Barakazi: “Belediyemiz vasıflı iş gücünü arttırmak amacıyla kurslar açıyor. Kültürel faaliyetler ve sanatsal aktiviteler kapsamında, Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde Kültür Merkezinde, ebru sanatı kursu açtık. Kursiyerlerimiz burada inşallah hem boş vakitlerini değerlendirecek, hem de tarihi kültür sanatlarımız içerisinde yer alan Ebru sanatını öğrenecek. Bütün kursiyerlerimize başarılar diliyorum. İlerleyen zamanlarda kültürel ve sanatsal yönden fayda sağlayacak farklı kurslarımızda açılacaktır. Kurslardan para talep edilmediği gibi kurs sonunda katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme belgesi verilecektir” diye konuştu.

“EBRU TEKNESİ EBRUCU İÇİN BİR DERYA SAYILIR”

Kursta öğreticilik yapan Kadir Ekici, ebru sanatının sabır ve hayalleri gerçekleştirme sanatı olduğunu ifade ederek: “Ebru teknesi ebrucu için bir derya sayılır. Ebrucu hayallerini yaşattığı bu deryada, sabırla işlenen desenlerin kâğıda geçmesiyle hayallerini gerçekleştirmektedir. Ebru sanatının taklidi mümkün değildir. Bu anlamda yapılan her çalışma özeldir. Ebrucu bir yaşam boyunca sürekli kendisiyle hesaplaşmaktadır. Daha iyisine ulaşmak arzusuyla ustasından edindiği sanat ahlakıyla yoluna devam etmektedir. Ebru sanatına sahip çıkılmakla aslında geçmişine, değerlerine, kültürüne sahip çıkmış oluyor. Çünkü bizler sadece sanatı yaşatmakla kalmıyoruz. Kursiyerlerimize sanatın yanı sıra temel değerlerimizi de aktarmış oluyoruz” dedi.

Amaçlarının Bingöl'de kültürel ve sanatsal aktivitelerin gelişimine katkı sağlamak olduğunu belirten Ekici: “Bingöl'de ebru sanatına ilgi duyanların sayılarının çoğunlukta olması güzel bir şey. 2 ay sürecek ebru kursumuzda yaptığımız sanatsal ürünlerin sergisini açıp Bingöl halkına yakışır bir şekilde halkımıza sunmayı amaçlıyoruz. Katkılarından dolayı Belediye Başkanımız Sayın Yücel Barakazi'ye teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ONAYLI KURS BİTİRME BELGESİ ALACAKLAR

Ebru kursundaki kursiyerler; hem ebru sanatının inceliklerini uygulamalı olarak öğreniyor, hem de boş zamanlarını sanat öğrenerek değerlendirmiş oluyor. 2 ay sürecek kursta kursiyerlere, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı kurs bitirme belgesi verilecek.

Ebru sanatını öğrenmeye çalışan kursiyerler, kurs eğiticisi Kadir Ekici'den öğrendiklerini pratikte de hayata geçirmek için çaba harcıyor. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.03.2025
06:28
Şok araştırma: Güneş ısısı depremi tetikliyor
Şok araştırma: Güneş ısısı depremi tetikliyor
Bilim insanları, güneşten gelen ısının atmosferik sıcaklık değişimlerini tetikleyerek sismik hareketliliğe yol açabildiğini tespit etti.
06.03.2025
06:26
Alban:
Alban: 'Kâğıt üzerinde kalan düzenlemeleri kabul etmiyoruz'
1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle açıklamada bulunan TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, Türkiye'nin ve özelde Bingöl'ün deprem riskine dikkat çekip uyardı: 'Çoğunluğu kâğıt üzerinde kalan strateji ve belge düzenlemelerini kabul etmiyoruz! Unutulmamalıdır ki, deprem değil, ihmal, tedbirsizlik ve denetimsizlik can alır!'
06.03.2025
06:24
Bingöl`de ‘Deprem ve İnsan` Paneli
Bingöl'de 'Deprem ve İnsan' Paneli
Deprem Bilimi, mühendislik, psikoloji ve mimari perspektifinden ele alınıp önemli örneklemeler sunuldu.
06.03.2025
06:23
Bingöl`de uyuşturucu operasyonuna 2 gözaltı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonuna 2 gözaltı
Bingöl'de polis ekiplerince durdurulan araçtan metamfetamin ele geçirildi. Uyuşturucuyla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.
06.03.2025
06:22
Koçin, mezun olduğu lisede gençlerle buluştu
Koçin, mezun olduğu lisede gençlerle buluştu
Yaşamına dair kesitler paylaşıp tecrübe aktarımında bulunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhakim Koçin, gençlere tavsiyelerini de iletti; 'Başarılı ve mutlu bir hayat için kişinin kendini tanıması, yaratılış gayesini bilmesi ve hedeflerini belirlemesi gerekir.'
06.03.2025
06:21
Meteorolojiden Bingöl için `çığ` uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için 'çığ' uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Adıyaman ve Tunceli için çığ uyarısında bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın