KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Eylül 2024 Perşembe
°C

Emniyetten bayram tedbiri

Bingöl Emniyet Müdürlüğü vatandaşların rahat bir Kurban Bayramı geçirmeleri için merkezi yerler başta olmak üzere, il genelinde en üst seviyede güvenlik tedbirinin alındığı bildirildi.

Emniyetten bayram tedbiri
13 KASIM 2010 CUMARTESİ 19:48
0
1784
0
AA aa

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada 14 Kasım 2010 gününden başlamak üzere; özellikle Genç Caddesi, Kültür Caddesi, Hastane Caddesi ve İnönü Caddesi gibi aşırı yoğunluk olması muhtemel merkezi yerler ile şehir genelinde güvenlik önlemlerinin arttırıldığı bildirildi. 

Açıklamada, "Kurban Bayramı süresince şehrimizin giriş çıkış noktalarında asayiş ve trafik kontrol noktaları oluşturulacak, toplu taşıma araçlarında hırsızlık olaylarına karşı sivil polisler görevlendirilecek, mezarlıklar ve çevresinde arefe günü ve bayram süresince güvenlik tedbirleri alınacaktır" denildi.

Huzurlu ve sakin bir bayram geçirebilmek için Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan tedbirlere ilaveten, vatandaşların da bazı hususlara dikkat etmesi gerektiği belirtilen açıklamada, bazı uyarılar da yapıldı. Açıklamada, "Bayram nedeni ile yaşanan yoğunluk göz önüne alınarak duraklarda araç beklerken çevrede gezinen veya bekleyen şahıslara dikkat edilmelidir. Vatandaşlarımızın üzerlerinde yüklü miktarda para bulundurmamaları, paranın zorunlu olan hallerde parçalar halinde bölüştürülmesi, ayrıca cüzdan ve değerli eşyaların mümkün olduğunca elbiselerin iç ceplerinde muhafaza edilmesi daha uygun olacaktır.

 El çantalarının ağzı kapalı ve görülebilecek şekilde taşınmasına dikkat edilmelidir. Toplu taşıma araçlarına binerken veya bindikten sonra kalabalıktan istifade etmek isteyen yankesicilere karşı duyarlı olunmalıdır. Banka ATM cihazlarının kullanımı esnasında, banka kartının sıkışması durumunda yardım etmek istermiş gibi görünen şahıslara itibar edilmemeli, şifre ve kimlik bilgileri bu şahıslara kesinlikle verilmemelidir. Banka yetkilileri ile görüşülmesi adına bu şahıslar tarafından verilen telefonlar kullanılmamalı, mümkünse kendi cep telefonu veya sabit bir hattan ilgili banka çağrı merkezi aranarak durum bildirilmelidir.

Kurban pazarlarında, sahte para konularına karşı duyarlı olunmalı ve bu tür yerlerde bayramı fırsat bilip dolandırıcılık yapmaya çalışan şüpheli şahısların olabileceği unutulmamalıdır. Gerek kurban pazarlarında gerekse yüksek meblağlar ile alış veriş yapılan döviz bürosu ve kuyumcu gibi yerlerde iyi giyimli ve turist görünümlü şahısların çeşitli bahanelerle size yaklaşarak elinizdeki parayı saymak istemelerine müsaade edilmemelidir. Yine bayram münasebeti ile deri toplamak için mahalle ve sokaklarda kamyonet türü araçlarla gezinen ve çeşitli kurumlar adına deri topladıklarını beyan eden şahıslara kurum kimlikleri sorulmalıdır.

Şüpheli bir durumla karşılaşılması veya deri bağışları konusunda bir baskı yapılması halinde derhal polise haber verilmelidir. Evde bulunulmayan gecelerde bir ışığı açık bırakmanın hırsızlara karşı caydırıcı olacağı, ayrıca komşuların bu konuda bilgilendirilerek evlerin komşular tarafından sık sık kontrol edilmesinin ve evden çıkarken kapı ve pencerelerin düzgün bir şekilde kilitlenmesinin hırsızlığa karşı etkili olacağı bilinmelidir. Kapıya gelen dilenci, falcı, seyyar satıcı gibi kişilere karşı dikkatli olunmalı ve bu şahıslar eve alınmamalıdır.

Sürücülerimizin ve yayaların trafik kurallarına uymalarını, can ve mal kaybının önlenmesinde önemli bir etken olduğu bilinmeli kesinlikle trafik kurallarına uyulmalı, ayrıca gelişi güzel araç parkları yapılmasının şehir içi trafiği olumsuz yönde etkilediği bilinmelidir. Vatandaşlarımız ve esnafımız karşılaşabilecekleri tüm olumsuzlukları, ücretsiz olarak hizmet veren 155 Polis İmdat hattına bildirebilirler. Bu konuda gösterilecek duyarlılığın şehrimizin huzur ve güvenliğine çok büyük katkı sağlayacağı bilinciyle, barış içinde, huzurlu, sevgi ve saygının hakim olduğu bir bayram geçirilmesi dileklerimizle tüm Bingöl halkının bayramını tebrik ederiz" ifadeleri kullanıldı.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.09.2024
17:41
Bingöl İş-Kur, 40 personel alınacağını duyurdu
Bingöl İş-Kur, 40 personel alınacağını duyurdu
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 40 personel alınacağını duyurdu. Başvuru tarih ve koşulları ise şöyle;
18.09.2024
17:24
Erbakan:
Erbakan: 'Millî Görüş belediyeciliği demek önce ahlak ve maneviyat demektir'
Bingöl'ün Genç İlçesi'ne gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: 'Millî Görüş belediyeciliği demek önce ahlak ve maneviyat demektir. Millî Görüş belediyesinde zaten seçimde de söylediğimiz gibi, ahlaklı belediyecilikte rüşvet, yolsuzluk ve suiistimal olmaz. Bunların hepsi Allah'ın izniyle tarihe karışmıştır' dedi.
18.09.2024
17:22
Bingöl`de dört farkı noktada uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de dört farkı noktada uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekiplerince yürütülen çalışmalarda dört farklı noktada 3 Bin 78 kök kenevir bitkisi ve 21 Kilo 675 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.
18.09.2024
16:54
Dünya şampiyonasında Türkiye`yi temsil edecek
Dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek
Milli takım seçmelerinde rekor kırarak birinci olan Bingöllü sporcu Eda Sayak, Antalya'da yapılacak Bocce Raffa Dünya Şampiyonası'nda Bingöl'ü ve Türkiye'yi temsil edecek.
18.09.2024
16:17
Bingöl`e atanmıştı: Yayladere, ‘Türkiye güzeli` doktoru bekliyor
Bingöl'e atanmıştı: Yayladere, 'Türkiye güzeli' doktoru bekliyor
Miss Turkey 2024 Güzellik Yarışması'nda birinci seçilen ve Sağlık Bakanlığı'nın 118'inci dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurasında Bingöl Yayladere'ye atanan İdil Bilgen'i, bölge halkı ilçeye davet etti: 'Doktor Hanım da buraya geldiğinde, bizim bir kızımız, evladımız olur. Gerekli desteği ve yardımı da biz sağlar, ona her konuda yardımcı oluruz.'
18.09.2024
16:06
Açıkbaş:
Açıkbaş: 'Bölge halkı HES istemiyor'
İl Genel Meclis Başkanı Nihat Doğu'yu ziyaretlerinde, Karlıova bölgesinde yapılması planlanan HES projelerinin bölgeye vereceği olumsuz yönleri ve bölge halkının beklentileri aktaran Bingöl Kent Konseyi Başkanı Orhan Açıkbaş: 'Bölge halkı, yapılacak bu HES projelerinin hayata geçmemesi gerektiğini haykırıyor' dedi ve alternatiflere dikkat çekti!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın