KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Nisan 2026 Perşembe
°C

Emekliye faizsiz para

Nakit sıkıntısı çeken emeklilere, avans ve faizsiz kredi gündemde. Bu uygulamalar hayata geçerse, isteyen maaşının 3 katı avans ya da 10 katı faizsiz kredi kullanabilecek. Paralar 36 ayda geri ödenecek...

Emekliye faizsiz para
02 NİSAN 2018 PAZARTESİ 10:49
0
2781
1
AA aa

Emeklilere faizsiz nakit desteği için kollar sıvandı. Nakit sıkıntısı yaşayan emeklilere Sosyal GüvenlikKurumu'ndan avans ya da bankadan faizsiz kredi imkanı gündemde. Bu uygulamalar hayata geçerse, nakit ihtiyacı oluşan emekli isterse Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan avans çekebilecek, isterse de bankadan faizsiz kredi kullanabilecek.

MAAŞIN 3 YA DA 10 KATI

Avans sistemiyle, emekliler Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurup maaşlarının 3 katına kadar para alabilecek. Ödenen avans, 36 aya varan taksitlerle emeklinin maaşından kesilecek. Bunun için herhangi bir faiz uygulanmayacak. Örneğin; maaşı 2 bin lira olan emekli, 6 bin lira avans çekebilecek. Bunu da ayda 166,67 lira taksitle 36 ayda geri ödeyecek. Faizsiz kredi için ise emekli maaşlarının yatırıldığı bankalara teklif götürülecek. Öncelikle kamu bankalarıyla görüşmeler yapılacak. Anlaşma sağlanırsa, emeklilere maaşlarının 10 katı kadar faizsiz kredi verilmesi gündeme gelecek. Maaşı 2 bin lira olan emekli, 20 bin liraya varan kredi çekebilecek. Kredinin geri ödemesi ise emeklinin maaşından taksitler halinde yapılacak. Taksit ödemelerinin sürdüğü dönemde emekliler maaşlarını krediyi veren bankadan alacak. Böylece taksitler direkt olarak hesaptan kesilecek ve emeklinin ikinci bir işlem yapmasına gerek kalmayacak. Emekliler, faizsiz para imkanlarının bir an önce hayata geçirilmesini istiyor.

KAYNAK: SABAH

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24367)
02 Nisan 2018 Pazartesi 12:09
faizsiz kredi güzel bir uygulama olur
16.04.2026
20:50
‘Kadraj Bingöl` Fotoğraf Yarışması`nın Ödülleri Sahiplerini Buldu
'Kadraj Bingöl' Fotoğraf Yarışması'nın Ödülleri Sahiplerini Buldu
Bingöl'de gençlerin yoğun ilgi gösterdiği 'Kadraj Bingöl' Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Yarışmada Bingöl'ün doğal ve kültürel değerlerini yansıtan kareler büyük beğeni topladı.
16.04.2026
19:01
81 İlde Eş Zamanlı ‘Okul Güvenliği` Toplantısı
81 İlde Eş Zamanlı 'Okul Güvenliği' Toplantısı
Bakanların koordinasyonunda 81 ilde düzenlenen 'okul güvenliği' toplantısına, Bingöl Valisi Cahit Çelik de katıldı. Toplantıda okullarda alınacak yeni güvenlik tedbirleri ele alındı. Polis ve Jandarma kontrolleri sıkılaştırılacak!
16.04.2026
05:35
Bingöl`de ekmeğe zam geldi!
Bingöl'de ekmeğe zam geldi!
Vatandaşlar, zammı ekmek satın aldıkları sırada öğrenirken, önceden kamuoyuna bilgilendirme yapılmaması tepkilere neden oldu.
16.04.2026
05:33
Salcı;
Salcı; 'Herkes Kendini Sorgulamalı'
Hungobungo Doğa Derneği Başkanı Bilal Salcı, Siverek ve Kahramanmaraş'ta yaşanan okul saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, olayların toplumsal ve eğitimsel sorunların sonucu olduğunu belirterek eğitim sistemi, okul güvenliği ve toplumsal yaşam alışkanlıklarına dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.
16.04.2026
05:33
Çirişli Tüneli`nde Hedef 2029`a Kaydı
Çirişli Tüneli'nde Hedef 2029'a Kaydı
Bingöl-Erzurum yolunda kış aylarında ulaşımı zorlaştıran Çirişli Geçidi'ni devre dışı bırakacak tünel için daha önce 2026 yılı işaret edilirken, son açıklamalarda açılış hedefi 2029 olarak güncellendi. Bölgedeki diğer tünel projelerinde de takvim netleşti.
16.04.2026
05:32
Oyuncu Sefa Zengin, Berdibek`in davetiyle Meclis`te
Oyuncu Sefa Zengin, Berdibek'in davetiyle Meclis'te
'Kurtlar Vadisi' dizisindeki 'Erdal Kömürcü' karakteriyle tanınan oyuncu Sefa Zengin, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'na AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in davetiyle katıldı. Zengin, toplantı öncesinde bakanlar ve parti yetkilileriyle bir araya geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın