KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Emekliler, arsa ve konut sorununun çözülmesini istiyor

Bingöl Emekliler Derneği Başkanı Mehmet Evran: 'Talebimiz; Sayın Vekillerimiz tarafından 6 yıldır devam eden bu önemli konunun, yani Emekli işçilerimizin arsa ve konut sorununun çözülmesini istiyoruz.'

Emekliler, arsa ve konut sorununun çözülmesini istiyor
04 TEMMUZ 2022 PAZARTESİ 16:56
5
2711
2
AA aa

Bingöl Emekliler Derneği Başkanı Mehmet Evran, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz ile milletvekili Feyzi Berdibek'e, konut ve arsa sorununu çözmesi için çağrıda bulundu.

Evran, yazılı olarak yaptığı açıklamada, şu talepte bulundu:

“2016 yılında Sayın Başbakanımızın, Emeklilere 240 ay vade ile 250 TL'lik taksitle ev verileceği, açıklaması üzerine Genel Merkezimiz şubelerimize konutu olmayan emeklilerimizden konut almak isteyenlerin taleplerini kayıt altına alınması için talimat vermiştir. Şube olarak üyelerimize duyurular yapılarak, bugüne kadar konut almak isteyen toplam 2350 SSK. Bağ-Kur üyelerimizin ön talep şeklinde kayıtları ve evrakları alınmıştır.

TOKİ tarafından 20 ilde arsa temin edilerek konut yapımına başlanmıştır. Bingöl ilinde bulunan Derneğimize üye 2350 işçi Emeklilerimizin konut ihtiyacını karşılayacak, İlimiz Merkez içmeler mahallesinde bulunan Hazine mülkiyetindeki 187 ada 2, parsel ve 54.206,97 m2 büyüklüğünde arsa bulunmaktadır. TOKİ Tarafında belirtilen bu (İçmeler) mevkiinde konut yapılmıştır. Ayrıca İmar planında konut yapımına uygun Arsaların, Ada ve parsellerin dosyaları tanzim edilerek, Milli Emlak Müdürlüğüne sunulmuştur. Ancak konu ile ilgili Kurumlar (DSİ, Tarım, Orman Müdürlükleri) tarafından uygun görüş bildirmediği için, talebimiz sonuçsuz kalmıştır.

Talebimiz; Sayın Vekillerimiz tarafından 6 yıldır devam eden bu önemli konunun, yani Emekli işçilerimizin arsa ve konut sorununun çözülmesini istiyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93788)
05 Temmuz 2022 Salı 22:20
Sahinden.com a baktım adam bingöl merkezdeki tokisine 2750 tl kira istemiş. Vay be
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93785)
05 Temmuz 2022 Salı 14:40
bir evi olana toki den ev yapmayacaksın. daha önce toki den ev almış ve satmış olanlara da ev yapmayacaksın. toplam hane geliri 15000 tl den fazla olana da ev yapmayacaksın. gerçek garibanlar kimse sadece onlara ev yapacaksın. aç gözlü insanlar yüzünden ve sistemin hantallığı ve vicdansızlığı yüzünden altta kalanın canı çıkıyor.
26.08.2026
02:43
Mahmut Ayas adaylığını açıkladı!
Mahmut Ayas adaylığını açıkladı!
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'nda seçim süreci hareketlenirken, eski Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ayas, 'Beyaz Liste' ile yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Ayas, yeni dönemde yatırım, istihdam, girişimcilik ve üyelerin sorunlarına daha etkin çözüm üretme hedefiyle yola çıktıklarını belirtti.
26.08.2026
02:42
Aşağı Çarşı`da Hak Sahiplerine 15 Günlük Başvuru Süresi
Aşağı Çarşı'da Hak Sahiplerine 15 Günlük Başvuru Süresi
Bingöl Belediyesi, Eski Saray Caddesi'nde (Aşağı Çarşı) sürdürülen yol genişletme çalışmaları kapsamında proje güzergahında yer alan hak sahiplerini başvuruya çağırdı. İlan tarihinden itibaren 15 gün içinde Plan ve Proje Müdürlüğü'ne müracaat edilmesi gerekiyor.
26.08.2026
02:41
KYK yurt başvuruları başladı: Son gün 29 Ağustos
KYK yurt başvuruları başladı: Son gün 29 Ağustos
2026-2027 eğitim öğretim dönemi için KYK yurt başvuruları başladı. İlk kez yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıf öğrencileri, 29 Ağustos saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek.
26.08.2026
02:40
Motorinde Büyük İndirim
Motorinde Büyük İndirim
Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatında 27 Ağustos 2026 saat 00.01'den itibaren geçerli olmak üzere 4 TL indirim bekleniyor.
26.08.2026
02:38
YÖK Başkanı Özvar, bölge rektörleriyle Ahlat`ta buluştu
YÖK Başkanı Özvar, bölge rektörleriyle Ahlat'ta buluştu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında Ahlat'ta gerçekleştirilen bölge üniversiteleri toplantısına katıldı. Toplantıda akademik gelişimden bölgesel iş birliklerine kadar birçok konu ele alındı.
25.08.2026
03:06
Baraç`tan AK Parti milletvekillerine eleştiri:
Baraç'tan AK Parti milletvekillerine eleştiri: 'Bingöl sorunlarıyla baş başa'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, AK Parti milletvekillerini kentin sorunlarına yeterince odaklanmamakla eleştirdi. Baraç, seçim vaatlerinin yanı sıra bazı ticari faaliyet ve iş çevreleriyle ilişkilere yönelik iddiaların da kamuoyunda sorgulandığını söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın