KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Mayıs 2026 Cuma
°C

Emekliler, arsa ve konut sorununun çözülmesini istiyor

Bingöl Emekliler Derneği Başkanı Mehmet Evran: 'Talebimiz; Sayın Vekillerimiz tarafından 6 yıldır devam eden bu önemli konunun, yani Emekli işçilerimizin arsa ve konut sorununun çözülmesini istiyoruz.'

Emekliler, arsa ve konut sorununun çözülmesini istiyor
04 TEMMUZ 2022 PAZARTESİ 16:56
5
2476
2
AA aa

Bingöl Emekliler Derneği Başkanı Mehmet Evran, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz ile milletvekili Feyzi Berdibek'e, konut ve arsa sorununu çözmesi için çağrıda bulundu.

Evran, yazılı olarak yaptığı açıklamada, şu talepte bulundu:

“2016 yılında Sayın Başbakanımızın, Emeklilere 240 ay vade ile 250 TL'lik taksitle ev verileceği, açıklaması üzerine Genel Merkezimiz şubelerimize konutu olmayan emeklilerimizden konut almak isteyenlerin taleplerini kayıt altına alınması için talimat vermiştir. Şube olarak üyelerimize duyurular yapılarak, bugüne kadar konut almak isteyen toplam 2350 SSK. Bağ-Kur üyelerimizin ön talep şeklinde kayıtları ve evrakları alınmıştır.

TOKİ tarafından 20 ilde arsa temin edilerek konut yapımına başlanmıştır. Bingöl ilinde bulunan Derneğimize üye 2350 işçi Emeklilerimizin konut ihtiyacını karşılayacak, İlimiz Merkez içmeler mahallesinde bulunan Hazine mülkiyetindeki 187 ada 2, parsel ve 54.206,97 m2 büyüklüğünde arsa bulunmaktadır. TOKİ Tarafında belirtilen bu (İçmeler) mevkiinde konut yapılmıştır. Ayrıca İmar planında konut yapımına uygun Arsaların, Ada ve parsellerin dosyaları tanzim edilerek, Milli Emlak Müdürlüğüne sunulmuştur. Ancak konu ile ilgili Kurumlar (DSİ, Tarım, Orman Müdürlükleri) tarafından uygun görüş bildirmediği için, talebimiz sonuçsuz kalmıştır.

Talebimiz; Sayın Vekillerimiz tarafından 6 yıldır devam eden bu önemli konunun, yani Emekli işçilerimizin arsa ve konut sorununun çözülmesini istiyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93788)
05 Temmuz 2022 Salı 22:20
Sahinden.com a baktım adam bingöl merkezdeki tokisine 2750 tl kira istemiş. Vay be
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93785)
05 Temmuz 2022 Salı 14:40
bir evi olana toki den ev yapmayacaksın. daha önce toki den ev almış ve satmış olanlara da ev yapmayacaksın. toplam hane geliri 15000 tl den fazla olana da ev yapmayacaksın. gerçek garibanlar kimse sadece onlara ev yapacaksın. aç gözlü insanlar yüzünden ve sistemin hantallığı ve vicdansızlığı yüzünden altta kalanın canı çıkıyor.
21.05.2026
17:23
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Belediyesi ve Bingöl Üniversitesi ortaklığında başlayan çalıştayda; yapay zekâ destekli belediyecilikten dijital afet yönetimine kadar birçok kritik başlık ele alınıyor. İki gün sürecek organizasyonda Bingöl'ün geleceğine yön verecek stratejik yol haritasının oluşturulması hedefleniyor.
21.05.2026
17:08
Bingöl`de 570 Üreticiye 330 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı
Bingöl'de 570 Üreticiye 330 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın TAKE Projesi kapsamında Bingöl'de çiftçilere yüzde 50 hibeli 330 bin sebze fidesi dağıtıldı. Projeyle 500 dekarlık alanda üretim yapılması hedefleniyor.
21.05.2026
17:01
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı. Operasyonlarda çeşitli miktarda esrar maddesi ele geçirildi.
21.05.2026
16:53
Bingöl`de Mayıs Ayında Karla Mücadele Devam Ediyor
Bingöl'de Mayıs Ayında Karla Mücadele Devam Ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde mayıs ayına rağmen yüksek kesimlerde karla mücadele çalışmaları sürüyor. Yer yer 3 metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle ekipler zorlu şartlarda mesai yapıyor.
21.05.2026
16:25
Bingöl`de kurban kesim ve satış yerleri belli oldu
Bingöl'de kurban kesim ve satış yerleri belli oldu
Bingöl Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kurban ibadetlerini düzenli, sağlıklı ve hijyenik koşullarda gerçekleştirebilmesi amacıyla belirlenen kurban satış ve kesim alanlarını duyurdu. Belirlenen alanlar dışında yapılacak satış ve kesimlere ilişkin yasal yaptırımlar konusunda da uyarıda bulunuldu.
20.05.2026
22:37
Genç Muratspor BAL`da Kaldı
Genç Muratspor BAL'da Kaldı
TFF'nin Şırnak Petrol Spor ve Kurtalanspor'u amatör kümeye düşürmesi sonucu Genç Muratspor'un Bölgesel Amatör Lig'de kalması kesinleşti. Gözler, Genç Muratspor ile Solhanspor arasında oynanacak kritik Play-Out karşılaşmasına çevrildi. 'Her ilden bir takım' kuralı nedeniyle kazanan BAL'da kalacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın