KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Emekliler, arsa ve konut sorununun çözülmesini istiyor

Bingöl Emekliler Derneği Başkanı Mehmet Evran: 'Talebimiz; Sayın Vekillerimiz tarafından 6 yıldır devam eden bu önemli konunun, yani Emekli işçilerimizin arsa ve konut sorununun çözülmesini istiyoruz.'

Emekliler, arsa ve konut sorununun çözülmesini istiyor
04 TEMMUZ 2022 PAZARTESİ 16:56
5
2713
2
AA aa

Bingöl Emekliler Derneği Başkanı Mehmet Evran, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz ile milletvekili Feyzi Berdibek'e, konut ve arsa sorununu çözmesi için çağrıda bulundu.

Evran, yazılı olarak yaptığı açıklamada, şu talepte bulundu:

“2016 yılında Sayın Başbakanımızın, Emeklilere 240 ay vade ile 250 TL'lik taksitle ev verileceği, açıklaması üzerine Genel Merkezimiz şubelerimize konutu olmayan emeklilerimizden konut almak isteyenlerin taleplerini kayıt altına alınması için talimat vermiştir. Şube olarak üyelerimize duyurular yapılarak, bugüne kadar konut almak isteyen toplam 2350 SSK. Bağ-Kur üyelerimizin ön talep şeklinde kayıtları ve evrakları alınmıştır.

TOKİ tarafından 20 ilde arsa temin edilerek konut yapımına başlanmıştır. Bingöl ilinde bulunan Derneğimize üye 2350 işçi Emeklilerimizin konut ihtiyacını karşılayacak, İlimiz Merkez içmeler mahallesinde bulunan Hazine mülkiyetindeki 187 ada 2, parsel ve 54.206,97 m2 büyüklüğünde arsa bulunmaktadır. TOKİ Tarafında belirtilen bu (İçmeler) mevkiinde konut yapılmıştır. Ayrıca İmar planında konut yapımına uygun Arsaların, Ada ve parsellerin dosyaları tanzim edilerek, Milli Emlak Müdürlüğüne sunulmuştur. Ancak konu ile ilgili Kurumlar (DSİ, Tarım, Orman Müdürlükleri) tarafından uygun görüş bildirmediği için, talebimiz sonuçsuz kalmıştır.

Talebimiz; Sayın Vekillerimiz tarafından 6 yıldır devam eden bu önemli konunun, yani Emekli işçilerimizin arsa ve konut sorununun çözülmesini istiyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93788)
05 Temmuz 2022 Salı 22:20
Sahinden.com a baktım adam bingöl merkezdeki tokisine 2750 tl kira istemiş. Vay be
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93785)
05 Temmuz 2022 Salı 14:40
bir evi olana toki den ev yapmayacaksın. daha önce toki den ev almış ve satmış olanlara da ev yapmayacaksın. toplam hane geliri 15000 tl den fazla olana da ev yapmayacaksın. gerçek garibanlar kimse sadece onlara ev yapacaksın. aç gözlü insanlar yüzünden ve sistemin hantallığı ve vicdansızlığı yüzünden altta kalanın canı çıkıyor.
26.08.2026
23:01
9. Bingöl Bal Yarışması için başvurular başladı
9. Bingöl Bal Yarışması için başvurular başladı
Bingöl'ün geleneksel bal yarışmasının 9'uncusu için başvuru süreci başladı. 26 Ağustos-11 Eylül tarihleri arasında yapılacak başvurulara, Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği'ne kayıtlı ve 2026 yılında Bingöl'de bal üretimi yapan arıcılar katılabilecek.
26.08.2026
23:00
Bingöl ve Elâzığ tarımı için ortak çalışma masası
Bingöl ve Elâzığ tarımı için ortak çalışma masası
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen istişare toplantısında, iki il arasındaki tarım ve hayvancılık iş birliğinin geliştirilmesi, üretici birlikleri arasındaki koordinasyon ve bölgesel üretim potansiyelinin değerlendirilmesi ele alındı.
26.08.2026
22:59
Ailelere asgari gelir desteği geliyor
Ailelere asgari gelir desteği geliyor
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal yardım sisteminde yeni bir döneme geçileceğini açıkladı. GETAD adı verilen modelle ailelerin sosyoekonomik durumları puanlanacak, kişi başına asgari gelir güvence altına alınacak.
26.08.2026
22:58
Okul kıyafetlerinde yeni dönem
Okul kıyafetlerinde yeni dönem
14 Eylül'de başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okul kıyafetlerinde arma uygulaması yeniden zorunlu hale getirildi. Yeni düzenlemenin güvenlik, okul aidiyeti ve velilerin kıyafet masrafları açısından etkili olması bekleniyor.
26.08.2026
22:57
Yapıcıoğlu, HÜDA PAR`ın Bingöl kongresine geliyor
Yapıcıoğlu, HÜDA PAR'ın Bingöl kongresine geliyor
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl İl Başkanlığı tarafından düzenlenecek 5. Olağan İl Kongresi'ne katılmak üzere 30 Ağustos'ta Bingöl'e gelecek.
26.08.2026
22:56
Evlenen gençlere emlak desteği: Komisyon alınmayacak
Evlenen gençlere emlak desteği: Komisyon alınmayacak
Evlenilecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi kapsamında kredi almaya hak kazanan gençlerden, konut kiralama ve emlak hizmetlerinde emlak hizmet bedeli/komisyonu alınmaması öngörülüyor. Tüm Emlak Danışmanları Birliği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, uygulamanın gençlerin yuva kurma sürecindeki mali yükü azaltacağını belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın