KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2026 Cuma
°C

'Emeğinin Hakkını İstemek ‘İdeolojik’midir ?'

Eğitim Sen Bingöl Şubesi, sendikalara yönelik baskıların yapılmaya başladığını iddia etti.

`Emeğinin Hakkını İstemek ‘İdeolojik’midir ?`
01 HAZİRAN 2012 CUMA 16:31
0
1500
1
AA aa

Eğitim Sen Bingöl Şubesi Yönetim Kurulu, yaptığı açıklamayla Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in, eğitim yöneticilerini tehdit ettiğini açıkladı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada: “Emekçilere saldırıların dozu artırılıyor. 23 Mayıs grevinden başarı ile çıkan sendikalara karşı baskılar gelmeye başladı. 30.11.2011 tarihinde alınmış olan ‘'4 güne kadar olan ayakta tedaviler için ücret kesilmeyeceği'' kararı muğlak kararına istinaden kesilemeye başlanacak. Ancak Danıştay daha esas üzerinde bir karar varmamışken böyle bir uygulamanın yapılmış olması açık bir tehdittir. Diğer taraftan yaklaşık 5 aydır tartışılmakta olan 4+4+4 Eğitim Yasası ile ilgili 29.05.2012 tarihinde tam da hakem Kurulunun kararını vereceği gün Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in Türkiye'deki tüm eğitim yöneticilerini salonlara doldurarak sözde bilgilendirme ancak esasında tehdit ettiği diğer bir baskı aracı olarak görülmektedir. Sivil toplumu geliştireceğiz diyen bir anlayışın herkesi köle gibi gördüğü çok açık olarak bu olayda da kendisini göstermiştir. Eğitim emekçilerine ‘'Unutmayın siz öncelikle memursunuz, bırakın sivil toplumu ben istediğim zaman sizi baskı altına alabilirim'' anlayışında olan Bakanlık iplerin çoktan elinden kaçtığını unuttu herhalde” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada: “Açıkça ifade etmek yerine meselenin orasından burasından tutup ta ‘'bizim yaptığımız yeniliklere ideolojik yaklaşılarak söylemler geliştiren eğitim yöneticilerini tek tek biliyoruz ve gerekli işlemleri yapacağız ‘' cümlesi her şeyi ele vermektedir. 23 Mayıs grevinde idareci öğretmen ayırımı yapmadan emeğinin hakkını arayan emekçilere karşı böyle bir tavrın bu tarihte geliştirilmiş olması her şeyi ortaya koymaktadır. Dışarıya tatlı görünmek için 23 Mayıs grevinden sonra ‘'hiçbir eğitim emekçisine soruşturma açılmayacak'' diyen bakan, kapalı kapılar ardında tehditler savurmaktadır. Ancak şu unutulmamalıdır ki; Başbakanın memur-öğretmen ayırımından sonra bakanın yönetici- öğretmen ayırımı ile eğitim emekçilerine bölmeye ve bu şekilde yönetmeye niyetleri olduğu açıktır. Unutulan hususu hem başbakana hem de bakana bir kez daha hatırlatıyoruz: Emekçiler artık alın terinin mücadelesini verirken ne senin ne de başkasının siyasi rantını düşünmüyorlar. Bütün emekçiler haklarını isterken bunu ideolojik yaklaşıyorsunuz yakıştırmalarıyla bölmeye ve parçalamaya gücünüz yetmeyecektir. Tek bir kelimenize kanıp ta bütün haklarını size peşkeş çekecek eğitim emekçisi yok artık bunu böyle anlamanız gerekiyor” denildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
MAMOSTE (@Misafir_8607)
01 Haziran 2012 Cuma 16:57
ÇOK YERİNDE BİR AÇIKLMA . BAKANIN YÖNETİCİLERİ TEHDİT ETMESİNE SEYİRCİ KALINMAMALIDIR
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi`nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti`den
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
14.05.2026
13:24
Valilik emri yayımlandı! Bingöl`de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Valilik emri yayımlandı! Bingöl'de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Bingöl Valiliği, ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılaşmaların önlenmesine yönelik kapsamlı bir genel emir yayımladı. Bingöl Valisi Cahit Çelik imzasıyla yayımlanan '2026/1 Sayılı Genel Emir' kapsamında, özellikle köyler, yaylalar, meralar ve belediye sınırları dışındaki alanlarda kaçak yapılaşmaya karşı sıkı tedbirler alınacağı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın