KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ağustos 2026 Cuma
°C

Elektrikli tıbbı cihaz kullananların borç kesintileri ertelenecek

Fırat Elektrik, elektrikli tıbbı cihaz kullanan abonelerinin borç kesintilerini erteliyor.

Elektrikli tıbbı cihaz kullananların borç kesintileri ertelenecek
29 ARALIK 2012 CUMARTESİ 07:40
0
1875
0
AA aa

Fırat Elektrik; solunum cihazı, diyaliz makinesi, yaşam destek ünitesi gibi elektriğe bağlı hayati önemdeki cihazlar kullanan abonelerinin gecikmiş borçlarından dolayı elektrik kesme uygulamasını 30 gün süreyle öteliyor.

Konu hakkına bir açıklama yapan Fırat Elektrik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yaşar Arslan: “Elektrik dağıtımını yaptığımız Fırat bölgesinde bulunan ve sağlık nedenleriyle; solunum cihazı, diyaliz makinesi ve yaşam destek ünitesi gibi hayati önem arz eden elektrikli tıbbi cihazlar kullanan aboneler için; gecikmeden kaynaklı borçlara ilişkin yapılacak elektrik kesme işlemi, fazladan 30 gün ötelenecektir. Abonelerimizin, durumlarını belgeleyen evrakla bize başvurmaları halinde, elektrik borçlarını ödemede herhangi bir gecikme yaşadıkları takdirde, borçtan dolayı kesinti uygulaması ilave 30 gün ötelenecektir” dedi.

Arslan: “Elektrikle çalışan tıbbi destek ünitelerinin, buna ihtiyaç duyan hastaların hayati fonksiyonlarını devam ettirmesinde çok önemli yeri var. Bizim nazarımızda sağlığın bir bedeli yok. Abonelerimizin yaşamındaki en hassas dönemlerinde onlara bir nebze yardımcı olabilmek en büyük amacımız. 30 gün ötelemeye dair bilgiyi ne kadar çok kişiyle paylaşabilirsek, o denli çok insana yardımcı olmuş olabileceğiz. Fırat Elektrik Dağıtım bölgesi abonelerimize ve kamuoyuna saygıyla duyururuz” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
13.08.2026
09:47
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Merhum Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin, annesi Hürmüye Tekin ve kardeşi Ahmet Hamdi Tekin, şehit edilişlerinin 47. yılında mezarları başında ve Bingöl Ulu Cami'de düzenlenen mevlid programında dualarla anıldı.
12.08.2026
18:37
Rektör Çelik`ten dijital iletişim vurgusu
Rektör Çelik'ten dijital iletişim vurgusu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Dijital Çağda Kamu İletişimi' paneline katıldı. Çelik, dezenformasyonla mücadelede doğru bilginin güvenilir kaynaklardan kamuoyuna ulaştırılmasının kritik önem taşıdığını söyledi.
12.08.2026
18:36
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Bingöl ile Muş arasındaki ormanlık alanda düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 700 kök Hint keneviri ve 2 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Suçüstü yakalanan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın