KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Elektrikli otomobillerde ÖTV oranı düşürüldü!

Elektrikli otomobillerde ÖTV düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. İndirim oranı yüzde 30'u aşarken, 380 bin TL'yi bulan fiyat düşüşleri görülebilecek.

Elektrikli otomobillerde ÖTV oranı düşürüldü!
13 TEMMUZ 2022 ÇARŞAMBA 10:01
0
3707
0
AA aa

Elektrikli otomobillerden alınan ÖTV oranlarının yeniden düzenlenmesini içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'ndan geçti. Satışa çıkacak yeni modellerle orta sınıftaki elektrikli modellerin önemli bölümü yüzde 10'luk ÖTV dilimine girecek. Modellerin bazılarında indirim oranı yüzde 30'u aşarken, 380 bin TL'yi bulan fiyat düşüşleri görülebilecek. 

Elektrikli otomobillerde ÖTV oranlarının değişmesiyle satışa çıkacak yeni modeller ile orta sınıftaki elektrikli modellerin önemli bölümü yüzde 10'luk ÖTV dilimine girecek. Düzenlemeden ilk etapta temmuz ayı itibarıyla Türkiye'de satılan 18 modelin 5'i faydalanabilecek.

İŞTE DÜZENLENEN ÖTV ORANLARI

Düzenlemeyle motor gücü 160 kW'ı geçmeyen ve matrah değeri 700 bin TL'yi aşmayan elektrikli otomobillerin ÖTV oranı yüzde 10 olacak. Aynı motor gücüne sahip fakat matrah değeri 700 bin TL'yi aşan elektrikli araçların ÖTV oranının ise yüzde 40 olarak belirlenecek.

Motor gücü 160 kW'ı geçen otomobillerde ise, matrah değeri 750 bin TL'yi aşmayanlar yüzde 50, aşanlar ise yüzde 60'lık vergi dilimine girecek.

Şubat ayından elektrikli araçlardan alınan ÖTV'yi arttıran ve tartışmalara neden olan mevcut düzenlemede, motor gücü 85 kW'ı geçmeyen elektrikli otomobillerden yüzde 10 oranında ÖTV alınıyordu.

Motor gücü 85 kW ile 120 kW arasında kalan elektrikli otomobillerden alınan ÖTV oranı yüzde 25, motor gücü 120 kW'ı geçen elektrikli otomobillerden alınan ÖTV oranı da yüzde 60 olarak belirlenmişti.

YENİ DÜZENLEME FİYATLARI NASIL ETKİLEYECEK

Düzenleme Resmi Gazete'de yayınlanırken, Türkiye'de satışa sunulan 18 tamamen elektrikli otomobil modelinin 5'inin ÖTV oranı değişecek:

Mini Cooper SE, Seres 3 ve Skywell ET5 modelleri yüzde 60 ÖTV dilimi yerine yüzde 10 ÖTV dilimine tabi olacak.

Hyundai Kona'dan alınan ÖTV yüzde 25 yerine yüzde 10 olarak değişecek.

Bir diğer model Volvo XC40 Recharge ise yüzde 60'lık ÖTV dilimi yerine yüzde 50'lik ÖTV dilimine girecek.

BMW, Jaguar, Kia, Mercedes ve Porsche gibi markaların Türkiye'de satılan elektrikli modelleri yüzde 60'lık ÖTV dilimine girmeye devam edecek.

Hyundai Kona

Eski fiyat:  895 bin TL

Yeni fiyat: 787 bin TL

Mini Cooper SE (137 kW)

Eski fiyat: 1 milyon 198 bin 176 TL

Yeni fiyat: 823 bin 745 TL

Volvo XC40 (170 kW)

Eski fiyat: 1 milyon 354 bin 647 TL

Yeni fiyat: 1 milyon 266 bin 700 TL

Seres 3

Eski fiyat: 1 milyon 150 bin TL

Yeni fiyat: 790 bin 625 TL

Skywell ET5

Eski fiyat: 1 milyon 038 bin 333 TL

Yeni fiyat: 713 bin 854 TL

Kaynak: Haber7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.11.2025
15:09
Bingöl`de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerine daha hızlı ve planlı şekilde ulaşabilmesi için Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezi'nde dijital randevu sistemine geçildi.
14.11.2025
12:58
Bingöl`de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl'de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 350 gram skunk maddesinin ele geçirildiğini ve 5 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.11.2025
12:02
Bingöl`de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve yaralama suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine teslim edildi.
14.11.2025
11:25
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
Hangi sınav ne zaman? ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu.
14.11.2025
11:20
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Kış lastiği uygulaması bu yıl iki hafta erkene çekilerek 15 Kasım'da başlayacak. Yeni düzenlemeyle, ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 15 Nisan'a kadar sürecek. Şehirlerarası yollarda yolcu ve yük taşımacılığı yapan otobüs, kamyon, minibüs, çekici, tanker ve hafif ticari araçlar bu kapsama giriyor. Peki kurala uymayanlara ne kadar ceza kesilecek? Kış lastiğinin ne gibi faydaları var? İşte detaylar...
13.11.2025
15:24
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı. Operasyonda metamfetamin, sentetik ecza, hassas terazi, döviz ve TL cinsinden para ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın