KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Elektrik sorununu yıldız'a sordu

“Bingöl, enerji kaynaklarına ulaşma konusunda büyük sorunlar yaşamaktadır” diyen Baluken, sıkıntıları sıraladı ve sorularının Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.

Elektrik sorununu yıldız`a sordu
17 OCAK 2013 PERŞEMBE 09:28
0
1675
1
AA aa

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Bingöl'de yaşanan elektrik sorunu ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Önergesinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyen Baluken, Bingöl'ün enerji kaynaklarına ulaşma konusunda büyük sorunlar yaşadığına dikkat çekti.

Baluken: “Bingöl ilimiz AKP hükümeti tarafından uygulamaya konan HES Barajlarının merkezi konumunda bulunmasına rağmen enerji konusunda en büyük mağduriyeti yaşayan kent olma konumunu hala korumaktadır. Bu mağduriyet kış ayları ile birlikte had safhaya ulaşmış, halkımız için günlük yaşamı bile içinden çıkılmaz bir hale sokmuştur. Gerek doğalgaz hizmetinin verileceği tarihin belirsiz olması gerekse de ilçe, belde ve köylerdeki sık elektrik kesintilerinin devam etmesi, Bingöl halkı açısından ulaşılabilir, ucuz enerji temini konusunda tam bir umutsuzluğa neden olmuştur” dedi.

Baluken önergede şu sorulara cevap aradı:

*Bingöl il merkezinde yeterli kar çalışması yapılmazken, ayrıca sürekli elektrik kesintilerinin yaşanması kentimizi yaşanamaz hale getirmiştir. Bingöl ilinde elektriklerin sürekli olarak kesilmesinin gerekçesi nedir? Bu kesintileri gidermeye yönelik yapısal çalışmalar yapılmakta mıdır? Elektrik kesintilerinin sürekli hale gelmesinde elektrik kesintilerinin özel sektöre devredilmesinin bir payı var mıdır?

*Bingöl ilimizde doğanın tahrip olması pahasına, halkın tepkisine rağmen yapılan HES'lerden elde edilen enerji miktarı nedir? Bu enerjinin ne kadarı Bingöl ilimizde ne kadarı Bingöl dışında kullanılmaktadır?

*Kent merkezindeki elektrik kesintilerinin yanı sıra su hizmeti verilirken de büyük sorunlar yaşanmaktadır. Bingöl halkı su kesintileri karşısında büyük bir çile çekmektedir. Sularını dağlardaki kaynak çeşmelerinden temin eden halkımız kış aylarının gelmesi ile bu şansını da kaybetmiştir. Bingöl'deki her akarsuyun HES projeleri çerçevesinde rant alanına çevrilmesi ile halkımızın içme suyunu bile temin edememesi hususu büyük bir çelişki değil midir? Bingöl'ün su sorunu ile karşılaşmasında Yerel Yönetimlerin payı kadar, Bakanlığınızın bu politikalarının da payı olduğunu düşünüyor musunuz?

*Bingöl kent merkezine bağlı Sancak beldemizde, elektrikler kesik yollar kapalıdır. Belde sakinleri için yaşam durma noktasına gelmiştir. Sancak beldemizdeki bu sorunların giderilmesine yönelik yapılan çalışmalar nelerdir?

*Karlıova ilçemiz hava şartları bakımında kış aylarının sert ve soğuk geçtiği bir ilçemizdir. Soğuk hava şartları altında geçirdiğimiz Karlıova ilçemizde sürekli elektrik kesintilerinin olmasının sebebi nedir? Bu elektrik kesintilerinin önüne geçmek için yapılan çalışmalar nelerdir?

*Solhan ilçemizde yoğun kar yağışı karşısında elektrik kesintileri günleri bulmaktadır. Bu elektrik kesintileri hayatın durmasına neden olmaktadır. Elektrik kesintileri Solhan kamuoyunda tepkilere neden olmaktadır. Solhan ilçemizin sakinleri hizmetsizliği protesto etmek için yürüyüş yapmıştır. Solhan ilçemizin yaşanabilir bir yer olması için elektrik hizmeti sorunlarının giderilmesi için yapılan çalışmalar nelerdir?

*Bingöl ilimizde enerjiye ilişkin bu sorunlar yaşanmaktadır. Ağır kış koşulları ve ağır ihmaller neticesinde halkımız ciddi sorunlar yaşamaktadır. Bu sorunları bir nebze rahatlatacağı doğalgaz hizmeti ise hala Bingöl halkımızın hizmetine sunulmamıştır. Bingöl il ve ilçelerinde yaşayan halkımızın doğalgaz hizmetinden yararlanacağı kesin tarih için Bakanlığınızın öngördüğü süre nedir?

*Bir torba kömürün 15 TL, bir ton odunun 350 TL olduğu ve yüzde 25 işsizlik oranının bulunduğu bir kentte, ısınma ihtiyacı için yakıt temini konusunda Bakanlığınızca Bingöl halkına ne önerirsiniz?” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Derman (@Misafir_11616)
17 Ocak 2013 Perşembe 10:45
Yıllardır Karlıova ve Solhan ilçelerinde elektrik sorunu devam ediyor..Her gün kesinti,bazen mum ışığı gibi yanan ampuller.Bunun sebebini anlamak çok zor.Siyasi bir mülahaza ile olaya yaklaşmıyorum.Ama Sayın vekilin konu ile ilgili sorunu bende ilgililere sormak istiyorum.Cavap verilirse sevinirim.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
13.08.2026
09:47
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Merhum Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin, annesi Hürmüye Tekin ve kardeşi Ahmet Hamdi Tekin, şehit edilişlerinin 47. yılında mezarları başında ve Bingöl Ulu Cami'de düzenlenen mevlid programında dualarla anıldı.
12.08.2026
18:37
Rektör Çelik`ten dijital iletişim vurgusu
Rektör Çelik'ten dijital iletişim vurgusu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Dijital Çağda Kamu İletişimi' paneline katıldı. Çelik, dezenformasyonla mücadelede doğru bilginin güvenilir kaynaklardan kamuoyuna ulaştırılmasının kritik önem taşıdığını söyledi.
12.08.2026
18:36
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Bingöl ile Muş arasındaki ormanlık alanda düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 700 kök Hint keneviri ve 2 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Suçüstü yakalanan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın