KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Haziran 2026 Cumartesi
°C

'Elbirliğiyle engelleri aşacağız

Engelli dernek üyeleriyle bir araya gelen Beleye Başkanı Barakazi; 'Engelli kardeşlerimiz için 4 bin metrekare iz yolu yaparak, 5 noktaya engelli araç şarj istasyonları kurduk. 500 metrekarelik alan üzerine engelsiz bina inşa ederek, sosyal ve kültürel yaşam alanları genişleteceğiz. Tüm sorunlarımızı elbirliğiyle aşacağız

03 OCAK 2018 ÇARŞAMBA 00:10
0
2069
2
AA aa

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) buluşmaları kapsamında kentte faaliyet gösteren engelli dernekleri yönetim kurulu ve üyeleriyle bir araya geldi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Konuk Evi'nde düzenlenen toplantıda sunum yapan Barakazi, belediye hizmetlerine ilişkin etraflıca bilgi aktardı.

‘Engelsiz Kent Projesi' kapsamında engelli bireylere yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Barakazi, çarşı merkezindeki kaldırımlara iz yolu yapıldığını belirtti.

Barakazi; “Üstyapı çalışmaları kapsamında, görme engelli vatandaşlarımız için kaldırımlarda kılavuz taş ve uyarı taşlar ile 4 metre engelli yürüyüş yolları oluşturuldu. Çalışmalarla kaldırımlar engelli geçişine uygun bir hale getirildi. İz yollarını kent genelinde daha geniş ağa yaymak için çalışıyoruz” dedi.

Akülü aracı bulunan engelli bireylerin en fazla ihtiyaç duyduğu akülü şarj istasyonlarını kurarak hizmete sunduklarını kaydeden Barakazi, şunları söyledi: “Engelli vatandaşlarımızın yaşam şartlarını daha elverişli hale getirebilmek amacıyla 5 farklı bölgeye engelli araçları için şarj istasyonu kurduk. Kültür Parkı, Dörtyol Parkı, Bingöl Üniversitesi yolu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Bingöl Devlet Hastanesi acil giriş kapısına konuşlandırdığımız istasyonlarda aynı anda 3 adet araç şarj edilebiliyor.  Şarj istasyonlarında sine vizyon, internet, müzik dinleme, video izleme imkanları bulunmaktadır.”

“ENGELSİZ BİNA YAPIYORUZ”

Fırat Kalkınma Ajansı Yaşam Kalitesi ve Sanayi Altyapıları Mali Destek Programı ile desteklenen “Engelsiz Kent Bingöl” Projesi kapsamında engelsiz bina inşa edileceğini belirten Barakazi; “500 metrekarelik alan üzerine inşa edeceğimiz binamız 5 kattan oluşacak ve içerisinde sosyal donatı alanları, spor salonu, eğitim ve konferans salonları yer alacak” dedi.

Engelli bireylerin sosyal ve kültürel yaşam alanlarını iyileştirmek için çalıştıklarını kaydeden Barakazi, şunları söyledi: “Engelli kardeşlerimiz için elimizden geleni fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. Sadece fiziki yatırımlarla değil, maddi manevi her alanda desteklerimizi sürdürüyoruz. Belirli zamanlarda yapacağımız istişarelerle, elbirliğiyle sorunlarımızı aşmaya çalışacağız.”

Program, fikir alışverişi ve soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21406)
03 Ocak 2018 Çarşamba 09:40
sayın başkanım engellilerin en büyük engeli yaya yolu rampası akülü aracı olan çıkabiliyor tekerlekli sandalye ile birilerinin yardımı olmadan çıkılmıyor yaşlılar aileler çıkamıyor tansiyon ibre 18/20 ye çıkıyor kaç çoçuk düştü bisikletin boynuz kısmı çocugun kafasına saplandı hala tedavi görüyor Allah rızası için lütfen lütfen lütfen lütfen
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21395)
03 Ocak 2018 Çarşamba 01:06
tabi deza ve varza ile engelleri aşarsın sen zaten bingöl için engelsin kusura bakma sen bırakırsan halkın koltuğunu engeller kendiliğinden kalkar
26.06.2026
13:55
Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi`nde Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi'nde Yaz Kursları Başlıyor
Eğitimden sanata, spordan kişisel gelişime kadar birçok alanda ücretsiz kursların düzenleneceği Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi'nde başvurular başladı. Kayıtlar 3 Temmuz'a kadar devam edecek.
26.06.2026
13:19
Bingöl`de 56 Bin 386 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de 56 Bin 386 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle Bingöl'de 56 bin 386 öğrenci karne aldı. Çapakçur İlkokulu'nda düzenlenen törende protokol üyeleri öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
26.06.2026
13:13
Bingöl Dahil 10 İlde Suç Örgütü Operasyonu
Bingöl Dahil 10 İlde Suç Örgütü Operasyonu
'Karacellatlar' adlı silahlı suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli operasyonda, Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 10 ilde düzenlenen baskınlarda 34 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında toplam 87 gözaltı kararı bulunuyor.
25.06.2026
21:22
Bingöl`de trafiğe tek yön ayarı!
Bingöl'de trafiğe tek yön ayarı!
İl Trafik Komisyonu kararıyla dört noktada tek yön uygulamasına geçildi. Kalium AVM çevresinde ise trafik akışı, duraklar ve park düzeni yeniden planlandı.
25.06.2026
21:20
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 4'ü tutuklanırken, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
25.06.2026
21:20
Bingöl`de Orman Yangını Paniği
Bingöl'de Orman Yangını Paniği
Bingöl merkeze bağlı Gökçeli köyünde çıkan orman yangını, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın