KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mart 2025 Çarşamba
°C

El sanatları sergisi göz kamaştırdı

Ebru sanatı kursunda eğitim gören kursiyerler eserlerini sergiledi. Göz kamaştıran el emeği eserler, ziyaretçilerden tam not aldı.

El sanatları sergisi göz kamaştırdı
24 OCAK 2015 CUMARTESİ 06:19
0
1719
0
AA aa

Bingöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi, kısa süre önce ortaklaşa ebru sanatı kursu açtı.

Sanatseverlerin ilgi gösterdiği kursa, usta öğretici olarak, en büyük arzusu ebru sanatı kursu açmak olan 26 yaşındaki Kadir Ekici getirildi.

Koltuk değneklerinin yardımıyla ayakta durabilen Ekici, ebru sanatı adına tüm bildiklerini kursiyerlerle paylaşmaya başladı.

ESERLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

2 aylık eğitim sürecini tamamlayan 17 kursiyer, Ekici başkanlığında Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde sergi açtı.

32 parçanın yer aldığı serginin açılışı, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Selahattin Akıncı, AK Parti İl Başkanı Yusuf Coşkun ve çok sayıda sanatsever katılımıyla dün saat 13.30'da gerçekleştirildi.

Kurdele kesiminin ardından el emeği göz nuru eserleri yakından inceleyen sanatseverler, ebru sanatı hakkında Ekinci'den bilgi aldı.

“EBRU SANATINI YAYMAK İSTİYORUZ”

Yarın akşama kadar sanatseverler için serginin açık tutulacağını belirten Ekinci: “2 ay boyunca yaptığımız çalışmaların sergisini açtık. Yaklaşık 32 eser görücüye çıktı. Ebru sanatı dünya çapında ilgi gören bir sanat haline geldi. Bizde hem Bingöl'ün kültürel ve sanatsal alanına katkı sunmak hem de ebru sanatını Bingöl'de yaygınlaştırmak için çalışıyoruz. Sergiyi ziyaret eden sanatseverlerin çok beğendiği eserleri, fiyat belirlemeden satışını yapıyoruz. 2 ay önce açtığımız kursumuz, 2 Şubat 2014 tarihinde son bulacaktır. Bu süreçte kursta eğitim gören kursiyerlerimize sertifika verilecektir. Bu dönemin sona ermesiyle birlikte tekrar kurslar açarak, ebru sanatını daha fazla sanatsevere öğreteceğiz” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.03.2025
00:50
Bingöllü iki kardeş sokak ortasında katledildi
Bingöllü iki kardeş sokak ortasında katledildi
Zanlı Polis Merkezine giderek teslim oldu. Ölen iki kardeşin cenazesi, otopsi işlemleri için Adana Adli Tıp kurumuna kaldırıldı.
04.03.2025
15:46
Bingöl`de `Deprem ve İnsan` paneli
Bingöl'de 'Deprem ve İnsan' paneli
Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek 'Deprem ve İnsan Paneli'nde, deprem öncesi ve sonrası alınması gereken tedbirler ele alınacak.
04.03.2025
15:19
Bingöl`de 12 adrese eş zamanlı baskın! 5 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 12 adrese eş zamanlı baskın! 5 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti' suçunu işleyen 5 şüpheli tutuklandı.
04.03.2025
15:17
Karlıova`da Mart kapıdan baktırdı….
Karlıova'da Mart kapıdan baktırdı….
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde dün aksamdan itibaren etkili olan kar yağışı, hayatı adeta durma noktasına getirdi. Çatılardan kar birikintilerinin düştüğü ilçede eğitime bir gün ara verilirken, belediye ekipleri kar birikintilerini temizlemek için çalışma başlattı.
04.03.2025
15:17
Becerekli:
Becerekli: 'Yardımlarınızda aracı olmaya talibiz'
Ramazan vesilesiyle yapılacak yardımlarda engelli bireylerin göz ardı edilmemesini isteyen Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli; 'Emanetlerinizi ihtiyaç sahibi ailelerimize en şeffaf şekilde ulaştırmayı kendimize bir borç biliyoruz'
04.03.2025
03:30
Bingöl Belediyesi`nden günlük 2 bin kişiye iftar yemeği
Bingöl Belediyesi'nden günlük 2 bin kişiye iftar yemeği
Ramazan ayı boyunca Bingöl Belediyesi yemekhanesinde günde 2 bin kişiye 4 çeşit yemekten oluşan iftar menüsü ikram edilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın