Bingöl Belediyesi tarafından yürütülen üstyapı çalışmaları kapsamında, kentin önemli kısımlarını Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) asfalt malzemesi ile mahalle yollarını ise kilitli parke taşlarıyla kapladı. Yıllarca kaldırımsız kalan mahalleler ise üstyapı kapsamında kaldırımlara kavuştu.
Çalışmalar hakkında yazılı basın açıklaması yapan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, ikinci kat asfalt çalışmalarının tamamlandığını, şehrin önemli bir kısmında da kilitli parke döşeme çalışmalarının bitirildiğini kaydetti.
“BİNGÖL MODERN ŞEHİR OLMA YOLUNDA HIZLA İLERLİYOR”
Mevsim şartları nedeniyle 4 mahallede yetiştirilemeyen üstyapı çalışmalarının 2015 yılında tamamlanacağını belirten Başkan Barakazi: “Hamdolsun, üstyapı çalışmalarımızı önemli oranda tamamladık. Bingöllüler çok sıkıntı çekti. Sıkıntılardan bir bir kurtuluyoruz. Bunun içinde sevinçliyiz. Bingöl modern şehir olma yolunda hızla ilerliyor. 2013 yılı sonuna kadar ilimiz merkez Kültür, İnalı, Simani, Karşıyaka, Saray Mahallelerimizde üstyapı yol ve kaldırım çalışmaları yapılmıştır. 2014 yılı içerisinde ilimiz merkez Recep Tayyip Erdoğan, Yenişehir, Mirzan, Yenimahalle, Bahçelievler ve Yeşilyurt Mahallelerimizde üstyapı yol ve kaldırım çalışmaları yapılmıştır. Çalışmaları kapsamında Simani, Şehit Mustafa Gündoğdu, Yenimahalle ve Mirzan Mahallelerinin kalan kısımları 2015 yılında yapılacaktır. Proje kapsamında ana arterler Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) asfalt olarak tüm ana caddelerimizin projesine göre binder ve aşınma tabakalarının BSK asfalt ile yapılarak tamamlanmıştır. Yine proje kapsamında bulunan tüm mahallelerimizde kilitli parke taşları ile yol ve kaldırım yapım çalışmaları büyük oranda tamamlanmıştır. Üstyapı çalışmaları ile birlikte kaldırımsız mahallemiz kalmayacak” ifadelerine yer verdi.
280 BİN METREKARE BSK ASFALT SERİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Barakazi, açıklamasında: “2014 yılında çalışmalarımız kapsamında 280 bin metrekare BSK asfalt döktük. Yine Cadde ve Sokaklarımızda 110 bin metrekare kaldırım, 320 bin metrekare yol kilitli parke taşları ile döşendi. Proje kapsamında bulunan 3 adet üstgeçidin panoramik engelli asansörleri, çalışır hale getirilerek faaliyete alınmıştır. Yaya ve araç trafiğinin düzenli seyri için şehir merkezinde 6 adet kavşakta trafik sinyalizasyon sistemi kurularak faaliyete alınmıştır. Yine engelli vatandaşlarımızın faydalanmaları amacıyla kaldırım çalışmaları kapsamında engelli rampaları oluşturulmuştur. Şehrimiz her geçen gün değişmekte, güzelleşmekte ve ilerlemektedir. Amacımız daha modern, güzel ve yaşanılır bir Bingöl için çalışmaktır. Altyapı, üstyapı ve diğer hizmetlerin aksamalarında gösterdikleri sabır ve anlayış nedeniyle vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kaydetti.