KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Haziran 2026 Cuma
°C

Ek ödemeye mahkûm edildiler

Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan; Sağlık çalışanları sabit ek ödemeye mahkûm edilmiş durumdadır. Aldıkları ek ödeme emekliliğe yansıtılmadığından başka bir mağduriyet yaşanmaktadır.

Ek ödemeye mahkûm edildiler
21 ŞUBAT 2018 ÇARŞAMBA 23:59
1
4406
6
AA aa

Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan, döner sermaye sistemi konusunda yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Arslan, mevcut döner sermaye sisteminin bu hali ile yamalı bohçaya döndüğünü, artık yepyeni ve tüm çalışanları daha adil bir şekilde kapsayan bir döner sermaye sistemine geçilmesi gerektiğini söyledi.

Sağlık çalışanlarının maaşlarının düşüklüğüne dikkat çeken Arslan; “Sağlık çalışanlarının maaşlarındaki düşüklük, ek ödeme ile giderilmeye çalışılıyor. Mevcut sistemde, maaş, maaşa ek olarak sabit ek ödeme ve çalıştığı kurumun performans ve gelir gider dengesine göre döner sermaye ödeniyor. Ancak gelinen noktada sağlık çalışanları sabit ek ödemeye mahkûm edilmiş durumdadır. Aldıkları ek ödeme emekliliğe yansıtılmadığından başka bir mağduriyet yaşanmaktadır. Gelir-gider dengesinde gün geçtikçe makas açılmaktadır” dedi.

“Mevcut sistem tıkanmış”

Döner sermaye sisteminin tıkandığını kaydeden Arslan; “Mevcut döner sermaye sistemi tıkanmış, artık iş göremez hale gelmiştir. İlk çıktığında derde derman olan döner sermaye, şimdi maalesef dönememektedir. Döner sermaye üzerindeki mali yükler artmıştır. 2016 yılında Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kurumlara ait döner sermaye işletmelerinden 988. 416.043 lira maaşları Döner Sermaye bütçesinden ödenen personele, 7.726.602.822 lira hizmet alımı giderlerine, 1.500.160.585 lira yatırım giderlerine, 100 milyon lira eğitim ve araştırma giderlerine, 97.707.467,66 lira stajyer öğrenci giderlerine, 1 milyar 140 milyon lira nöbet ücretlerine, 9.067.496 lira mesleki sigorta giderlerine, 138.896.058 lira ihbar, kıdem tazminatı ve mahkeme vb. giderlerine harcanmıştır. Döner sermaye bütçesinden karşılanan bu harcamaların yanında bazı önemli kesintiler nedeniyle de dağıtılabilir döner sermaye tutar yetersiz kalmaktadır. Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kurumlara ait döner sermayeli işletmelerde 2016 yılında 287.992.789 lira hazine payı, 1.177.467.122 lira merkez payı, 273.917.889 lira SHÇEK payı tahsil edilmiştir. Bu kesintiler her geçen yıl artarak devam etmektedir” diye konuştu. (Haber: Anıl Bingöl)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22857)
22 Şubat 2018 Perşembe 16:34
Sağlıkta yalnız sağlıkçılar çalışmıyor mevcut hükümet sağlıkta üvey evlet muamelesi yapmaktadır idari ve sağlık çalışanları arasındaki maaş farkı bir uçurum gibi büyüdü teknik idari teknisyen şöför vb kadrolular insan yerine konulmuyanlar başkan siz be adaletsizliğin kilidi oldunuz sizlere haklarımızı helal etmiyoruz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22845)
22 Şubat 2018 Perşembe 12:22
sayın başkan sağlıkçılara yıprama verildi idari personellere neden verilmedi herhangi bir çalışma varmı varsa ne aşamadadır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22844)
22 Şubat 2018 Perşembe 11:46
Başkanin hangi konudan bahsettigini anlamadim. Laf degil icraat istiyoruz. Sadece burda rakamlardan bahsedilmiş. idari yapilanmada yapilan adaletsizlikler onlensin. Adam kayirmaca onlensin. Herkes hakkiyla bir yerlere gelebilsin. Doner sermaye aldigimizmi var. Sagolsun bir cay parasini esirgemiyorlar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22841)
22 Şubat 2018 Perşembe 10:49
doğru önce adalet..........
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22840)
22 Şubat 2018 Perşembe 09:52
Sayın başkan. Döner sermaye tümden kaldırılmalı ve yerine herkese hak ettiği ücret maaş olarak ödenmelidir. Döner sermaye sistemi sadece doktor eksenli dönmektedir. Örneğin lisans mezunu bir sağlık personelinin 115 tl döner sermaye aldığı bir sistemde bir doktor 13000 (on üç bin) tl alabilmekte iken uzman olan başka bir doktor 3000 (üç bin) tl almaktadır. Sİz hala dönersermaye düzeltilmeli diyorsunuz. Kaldırılsın bu sistem ve onun yerine maaşlarda iyileştirmeler olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22838)
22 Şubat 2018 Perşembe 09:09
sizlerde bişeyler yapın ozaman
26.06.2026
13:55
Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi`nde Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi'nde Yaz Kursları Başlıyor
Eğitimden sanata, spordan kişisel gelişime kadar birçok alanda ücretsiz kursların düzenleneceği Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi'nde başvurular başladı. Kayıtlar 3 Temmuz'a kadar devam edecek.
26.06.2026
13:19
Bingöl`de 56 Bin 386 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de 56 Bin 386 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle Bingöl'de 56 bin 386 öğrenci karne aldı. Çapakçur İlkokulu'nda düzenlenen törende protokol üyeleri öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
26.06.2026
13:13
Bingöl Dahil 10 İlde Suç Örgütü Operasyonu
Bingöl Dahil 10 İlde Suç Örgütü Operasyonu
'Karacellatlar' adlı silahlı suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli operasyonda, Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 10 ilde düzenlenen baskınlarda 34 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında toplam 87 gözaltı kararı bulunuyor.
25.06.2026
21:22
Bingöl`de trafiğe tek yön ayarı!
Bingöl'de trafiğe tek yön ayarı!
İl Trafik Komisyonu kararıyla dört noktada tek yön uygulamasına geçildi. Kalium AVM çevresinde ise trafik akışı, duraklar ve park düzeni yeniden planlandı.
25.06.2026
21:20
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 4'ü tutuklanırken, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
25.06.2026
21:20
Bingöl`de Orman Yangını Paniği
Bingöl'de Orman Yangını Paniği
Bingöl merkeze bağlı Gökçeli köyünde çıkan orman yangını, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın