KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2026 Pazartesi
°C

'Ek Ödeme Adaletsizliği Çalışma Barışını Bozuyor'

'Tüm kamu görevlileri düzenlemeden eşit şekilde yararlanmalıdır' diyen Büro Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Budunoğlu: 'Herhangi bir meslek grubuna verilen mali ve özlük haklarına karşı değiliz. Ancak verilen hakların kamu içerisinde eşitliği bozmaması, ayrıştırmaya yol açmaması ve çalışma barışını zedelememesi gerekir,' dedi.

03 ARALIK 2025 ÇARŞAMBA 14:18
6
1667
5
AA aa

2026 Yılı Bütçe Kanunu'nun Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesi sırasında kabul edilen ek ödeme düzenlemesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) Bingöl Şube Başkanı Murat Budunoğlu, söz konusu teklifin kamu çalışanları arasında ayrımcılığa yol açtığını belirterek düzenlemenin genişletilmesi çağrısında bulundu.

Komisyonda tüm partilerin ortak imzasıyla kabul edilen düzenlemenin yalnızca üst kariyer meslek gruplarını ve Hazine ile Maliye Bakanlığı üst yönetimini kapsadığını hatırlatan Budunoğlu,

“Herhangi bir meslek grubuna verilen mali ve özlük haklarına karşı değiliz. Ancak verilen hakların kamu içerisinde eşitliği bozmaması, ayrıştırmaya yol açmaması ve çalışma barışını zedelememesi gerekir,” dedi.

“Merkez–taşra ayrımı devlet adabıyla bağdaşmıyor”

Kamu görevlilerinin yüksek enflasyon, düşen alım gücü ve büyükşehirlerdeki yüksek kira maliyetleri nedeniyle zor şartlarda görev yaptığını vurgulayan Budunoğlu, memurların motivasyonunu artıracak adımlar atılması gerekirken yeni düzenlemenin tam tersi bir etki oluşturduğunu söyledi.

Budunoğlu, “Unvanlar arasında ‘iyi' ve ‘kötü', ‘hak eden' ve ‘hak etmeyen' şeklinde bir ayrım yapmak devlet adabıyla bağdaşmaz. Merkez–taşra ayrımı derinleştikçe hem kurum içi adalet hem de çalışanların devlete olan güveni zarar görüyor,” ifadelerini kullandı.

“Memurlar beklenti içindeydi, hayal kırıklığı yaşandı”

Toplu sözleşme sürecinde memurların geçim yükünü hafifletecek adımların atılmadığını ve Hakem Kurulu'nun da bu taleplere karşı duyarsız kaldığını hatırlatan Budunoğlu, TBMM önünde yapılan eylemler sırasında 3600 ek gösterge ve Yardımcı Hizmetler Sınıfı gibi yıllardır çözülemeyen konulara dikkat çektiklerini söyledi.

“Memurların sorunlarını çözecek düzenlemeler beklenirken, tam tersine ayrışmayı derinleştiren bir teklifin gelmesi kamu çalışanlarında büyük hayal kırıklığı yaratmıştır,” dedi.

“Düzenleme tüm kamu görevlilerini kapsamalıdır”

Budunoğlu, yapılan artışlara prensip olarak karşı olmadıklarını ifade ederek asıl itirazlarının meslek grupları ve kurumlar arasındaki adaletsizliğe olduğunu dile getirdi:

“Bu devlet için emek veren her kamu görevlisi değerlidir. Alın terinin saygınlığı unvana göre değişemez. Bu nedenle teklif, TBMM Genel Kurulu'nda tüm bakanlık ve kurumlarda ek ödeme kapsamındaki çalışanları içine alacak şekilde genişletilmelidir. Merkez–taşra ayrımı ortadan kaldırılmalıdır.”

“Mücadelemiz devam edecek”

Açıklamasının sonunda ek ödeme adaletsizliğine karşı mücadeleyi sürdüreceklerini belirten Büro Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Budunoğlu, kamu görevlilerinin haklarının korunması ve çalışma barışının güçlendirilmesi için sendika olarak gereken tüm adımları atmaya devam edeceklerini söyledi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116983)
04 Aralık 2025 Perşembe 21:16
Türkiye yi memur sen yedi bitirdi Vilalar yatlar sizde Yalakalık sizde Toplu sözleşmede bizleri satan siz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116976)
04 Aralık 2025 Perşembe 08:34
Okuyan adam ile okumayan adam ayrıştırılsın. Herkes adam gibi işinide yapsın. işin içine siyaset girmesin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116975)
03 Aralık 2025 Çarşamba 21:41
Memura ve emekliye gelince kuruşların hesabını yapanlar, daire başkanı, müfettiş, il müdürü kadrosundakilere 30,000 TL seyyanen zam verenler unutmasın lar ki bir gün sandık milletin önüne gelecek.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116974)
03 Aralık 2025 Çarşamba 19:06
Hala temel sorunun kendilerini olduğunu ya anlamıyor ya da insanları aptal zannediyor bu Memur-sen. Tek yetkili sendika sensin kardeşim, masaya yumruğunu vuramıyorsun ve çıkıp timsah gözyaşını döküyorsun. Akıl alır gibi değil.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116973)
03 Aralık 2025 Çarşamba 17:58
hadi ordan kapı anahtarları sizi ciddiyseniz istifa edin
29.06.2026
01:03
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl`e Geliyor
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl`de sıcaklık alarmı!
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl`de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl`e 8 Kontenjan Ayrıldı
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın