KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Haziran 2026 Perşembe
°C

Eğitimi üstün tuttuk

Bingöl Berberler ve Kuaförler Derneği Başkanı Mehmet Ulcay, dernek olarak yaptıkları çalışmalarla eğitimi her şeyin üstünde tuttuklarını söyledi.

Eğitimi üstün tuttuk
29 EKİM 2010 CUMA 10:46
0
2490
0
AA aa

Bingöl Berberler ve Kuaförler Derneği Başkanı Ulcay, dernekleşmedeki amaçlarını, yaşanan süreci ve son olarak yapacakları konusunda açıklama yaptı. 

Berberler ve Kuaförler Derneği kurulduğu günden bu güne eğitime sunduğu katkıyla sürekli gündeme geldi. Hiçbir karşılık beklemeden yaklaşık 2 bin 500 öğrencinin tıraşını yapan dernek üyelerinin amacı mesleklerine kalite getirmek. Bu çerçevede çeşitli girişimleri olan dernek yöneticileri son olarak ruhsatlarını iptal ederek haklarının savunulmamasını boykot edecekleri belirtildi.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Ulcay, neden dernekleşme yolunun seçildiğiyle ilgili soruya: “07 Ocak 2008 de 5253 sayılı dernekler kanunundan yararlanarak örgütlenme gereği duyduk. Bu konuda en büyük desteği veren Mehmet Balat ile işe başladık 118 bay ve bayan kuaföre ulaştık eksikleri olan meslektaşlarımızı uygun bir dille uyardık ve ilgili kurumlara bildirdik ve hiç kimse mağdur olmadan resmiyette kavuşmalarını istedik. Program hazırladık ve üyelerimizin eğitimi ve sosyal sorunlarını çözmek mesleğimize saygınlık kazandırmak ve her yönü ile faydalı ve başarılı birer berber ve kuaför yetiştirmek için. Başarılı olmak için birlik olmak gerekir, birlikten güç doğar ilkesiyle yola çıktık. Berberlik ve kuaförlük mesleğinin geliştirilmesi meslek sahiplerinin çalışma koşularının iyileştirilmesi maddi ve manevi haklarının korunması için çalışmalar yapmak istedik. İşinin ehli meslektaşlarımıza sahip çıkma adına her önüne gelenin piyasada boy göstermesini engellemek ve dolayısıyla kaliteyi yükseltmeyi hedefliyorduk. Ancak bize destekten çok köstek oldular” dedi.

Eğitime önem verdiklerini belirten Dernek Başkanı Ulcay: “Resmiyet kazandığımızda meslektaşlarımızla yaptığımızda toplantılarda değerli bir meslek taşımız berberlerin yüzde 80'inin eğitimsiz olduğunu ve bu mesleği seçtiğini söyledi. Bizlerde eğitim gören kardeşlerimize nasıl katkımız olur dedik. Gidemediğin yer senin değil deyip yollara koyulduk sadece bir eğitim öğretim yılında bin 500 öğrenciyi tıraş ettik hiç maddi destek almadan yüzlerce kilometre yol yaptık. Bizler dernek olarak eğitimi her şeyin üstünde tuttuk, kendi alanımızda eğitime tıraş desteğinde bulunduk” dedi.

“Başkan Atalay sözünü tutmadı”
Dernekleşmeyle birlikte ne yapıldığı sorusuna Ulcay: “Resmiyet kazandığımız 07 Ocak 2008 itibaren ilk bir buçuk yılımız çok güzel geçti. Kendimize bir çalışma takvimi belirledik ve çalışmaya başladık ilk bir buçuk yılında ilgili kurumlarla çok güzel çalışmalara imza atık. Derneğimiz sürekli baskı gördü, yapılması gerekenlerde baskı uygulaması gerekirken baskı gördü. Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, bundan 1,5 yıl önce bizim tüm meslektaşlarımızı bir araya getirecekti ancak aradan geçen 1,5 yıla aşkın zamana karşı verilen söz tutulmadı. Başkan Atalay'ın 1,5 yıl önce verdiği sözün davetini hala bekliyoruz” dedi.

Dernek olarak ne yapmayı düşünüyorsunuz sorusuna Ulcay: “ Derneğimiz faaliyette çalışmalarına devam ediyor biz yasal haklarımızın savunulmasını istiyoruz olması gereken neyse yapılsın. Yılbaşına kadar bekleyeceğiz, bir düzenleme yapılmazsa meslektaşlarımızın hakları korunmazsaü ruhsatların iptali için başvuracağız. Bizlerde ruhsatsız olarak çalışacağız o zaman eşit şartlardan ve haklardan yararlanmış olacağız” şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.06.2026
01:39
Efrayim Bebek İçin Bir Gecede 2 Milyon TL Bağış Toplandı
Efrayim Bebek İçin Bir Gecede 2 Milyon TL Bağış Toplandı
Bingöl'de SMA Tip-1 hastalığıyla mücadele eden Efrayim Gökalp'in tedavisine destek amacıyla düzenlenen bağış programında 2 milyon TL yardım toplandı. Sosyal medya platformu X üzerinden gerçekleştirilen canlı yayında hayırseverler destek için adeta seferber oldu.
18.06.2026
00:52
Acı haber yasa boğdu! 15 Yaşındaki genç hayatını kaybetti
Acı haber yasa boğdu! 15 Yaşındaki genç hayatını kaybetti
Adana'da serinlemek amacıyla girdiği sulama kanalında akıntıya kapılan 15 yaşındaki Harun Dalçek, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden gencin Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Yayağansöğüt köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
18.06.2026
00:51
Genç Belediye Meclisi Olağanüstü Toplanıyor
Genç Belediye Meclisi Olağanüstü Toplanıyor
Genç Belediye Meclisi, İlçe Kaymakamı Muhammet Güzel'e Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesi gündemiyle olağanüstü meclis toplantısı yapma kararı aldı. Teklifin kabul edilmesi halinde, Genç ilçesi tarihinde ilk kez bir kişiye Fahri Hemşehrilik Beratı verilmiş olacak.
18.06.2026
00:50
Bingöl Üniversitesi`ne ‘Spor Dostu Kampüs` Ödülü
Bingöl Üniversitesi'ne 'Spor Dostu Kampüs' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, YÖK tarafından yürütülen 'Spor Dostu Kampüs' projesi kapsamında ödüle layık görüldü. Üniversite, spor altyapısı, öğrencilere sunduğu sportif imkânlar ve sağlıklı yaşamı teşvik eden çalışmalarıyla bu unvanı almaya hak kazandı.
18.06.2026
00:49
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
18.06.2026
00:46
Şehit Tan`ın Adı Kütüphanede Yaşatılacak
Şehit Tan'ın Adı Kütüphanede Yaşatılacak
Anadolu Şehit Aileleri, Gazileri ve Güvenlik Korucuları Vakfı (AŞAV) tarafından Bingöl'ün Genç ilçesinde yapımı tamamlanan Şehit Güvenlik Korucusu Saim Tan Kütüphanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın