KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Şubat 2026 Pazartesi
°C

Eğitimde reform yılı

Hükümet eğitimde herkesin yüzünü güldürecek reformları hayata geçirmeye hazırlanıyor. Devlet okullarında da yaz okulu olacak. Ücretli öğretmenlerin geliri artacak. Eğitime bağış özendirilecek

Eğitimde reform yılı
31 EKİM 2018 ÇARŞAMBA 06:18
0
3783
0
AA aa

Hükümet, 2019'da milyonlarca öğrenci, öğretmen ve velileri ilgilendiren reforma imza atacak. Cumhurbaşkanlığı 2019 Yıllık Programı'na göre öğrenme ortamları, fırsat eşitliği, öğretmen nitelikleri, müfredat ve kurumsal kapasitenin güçlendirilmesine ilişkin önemli adımlar atılacak. Devlet okullarında da tamamen ücretsiz olacak yaz okulları açılacak. Ücretli öğretmenlerin geliri artacak. Dijital eğitime daha çok yatırım yapılması sağlanacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan programdaki bazı önemli düzenlemeler şöyle:

TEKLİ EĞİTİM HIZLANACAK: Erken çocukluk eğitiminin 5 yaş için zorunlu olması sağlanacak. Bu eğitim kademesinin niteliğinin artırılmasına yönelik ortak kalite standartları getirilecek. İkili eğitimden tekli eğitime geçme çalışmaları hızlanacak.

DİJİTALE YATIRIM: Bu eğitim öğretim döneminde güncellenen müfredatın işlevselliği artırılacak. Dijital eğitim ve öğretim içeriği geliştirme ekosistemi oluşturulacak. Sınıf içi öğretim uygulamalarındaki iyi örnekler geliştirilecek.

MESLEKİ EĞİTİME ÖZENDİRME: Sınav baskısı azaltılacak, meslek liseleri tercih edilebilir hale getirilecek. Mesleki ve teknik eğitimde alan eğitim 9'uncu sınıftan itibaren başlayacak. Müfredatın esnek ve modüler olarak yapılandırılması sağlanacak. Mesleki ve teknik eğitimde eğitim-istihdam-üretim ilişkisi güçlendirilecek.

OYUNLA EĞİTİM ZAMANI

OKUL GELİŞİM MODELİ: Çocukların öğrenmesiyle ilgili tüm aktörlerin okulu iyileştirme çalışmalarında yer aldığı Okul Gelişim Modeli kurulacak.

GEZİCİ OTOBÜS SINIFLARI: Toplum temelli erken çocukluk hizmetlerinin yayılımı bağlamında merkezler, atölyeler ve gezici otobüs sınıflar devreye sokulacak. Oyun temelli gelişim etkinliklerinin yer aldığı yaz okulu programları açılacak.

ÖZEL OKULLARA FİNANS DESTEĞİ: Eğitimde alternatif finansman modelleri geliştirilecek. Özel sektörün eğitim kurumu açması, özel kesim ve meslek örgütlerinin mesleki eğitim sürecine idari ve mali yönden aktif katılımı özendirilecek. Bu kapsamda okulların finansman yöntemleri çeşitlendirilecek.

 EĞİTİME BAĞIŞ ZAMANI: Okullara bağış yapacak kişilerin farklı miktar, tema ve yöntemle bağış yapabilmesi için il ve MEB düzeyinde bir yapı kurulacak, mevzuat, yazılım ve erişim düzenlemeleri yapılacak.

ÖĞRETMENLİK ÖZENDİRİLİYOR

10 ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ: Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında 5 üniversite destekleniyor. Buna 10 araştırma üniversitesi daha eklenecek.

ÖĞRETMENLİĞE TEŞVİK: Elverişsiz koşullarda görev yapan öğretmenler için teşvik mekanizması kurulacak, öğretmenlik mesleği mevzuatına ilişkin çalışmalara başlanacak. Ücretli öğretmenlerin ücretleri artacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.02.2026
03:42
'Kuaförler güzellik salonu gibi çalışamaz ama göz yumuluyor'
Bingöl'de Güzellik Salonu İşletmecisi Necla Gülek, bayan kuaförlerinin yetki alanı dışına çıkarak hizmet verdiğini belirtti ve defalarca yaptığı şikayetlerden dönüş alamadığını vurgulayarak yetkililere çağrıda bulundu.
23.02.2026
03:19
Saadet Partisi Bingöl Merkez İlçe Başkanlığına Özcan Gezer Atandı
Saadet Partisi Bingöl Merkez İlçe Başkanlığına Özcan Gezer Atandı
Teşkilatlanma çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen atamayla Özcan Gezer, Saadet Partisi Bingöl Merkez İlçe Başkanlığı görevine asaleten getirildi. Özcan Gezer'in önümüzdeki süreçte ilçe teşkilatıyla birlikte yerel programlara, saha ziyaretlerine ve sosyal faaliyetlere ağırlık vereceği bildirildi.
23.02.2026
02:54
Karaarslan`ın
Karaarslan'ın 'Bingöl Masalları' Eseri Kitaplaştırıldı
Merhum Avukat Zihni Karaarslan'ın 1976'da kaleme aldığı lisans tezi, vefatının 4'üncü yılında yeniden basılarak okurla buluştu.
23.02.2026
02:53
Bingöl`de Veteriner Hekimler Odası Resmen Kuruldu
Bingöl'de Veteriner Hekimler Odası Resmen Kuruldu
Yıllardır Elazığ'a bağlı faaliyet gösteren Bingöllü veteriner hekimler, kendi odalarını kurarak mesleki temsil gücünü il merkezine taşıdı. İlk Başkan Veteriner Hekim Yasir Gönç oldu.
23.02.2026
02:45
Bingöl`de Esnafa ‘Yeşilay Elçileri` Ziyareti
Bingöl'de Esnafa 'Yeşilay Elçileri' Ziyareti
Yeşilay Bingöl Şubesi, bağımlılıkla mücadelede toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla kent merkezindeki esnafları ziyaret etti.
23.02.2026
02:44
Bingöl Dahil 28 İlde Siber Suç Operasyonu: 324 Şüpheli Yakalandı
Bingöl Dahil 28 İlde Siber Suç Operasyonu: 324 Şüpheli Yakalandı
Son 5 günde düzenlenen operasyonlarda 181 kişi tutuklandı, yaklaşık 210 milyon liralık mal varlığına el konuldu. Operasyon listesinde Bingöl de yer aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın